|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Μπα όχι, τίποτα, και τίποτα διαφορετικό ή κάποια αλλαγή στις ρουτίνες
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 26-02-14 στις 17:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε τωρα ειδα το ενυδρειο σου....μπορει να κανω και λαθος αλλα μηπως το οτι σταματησε η αεραντλια οπως λες εφθεινεται για τους θανατους???εννοω οτι ισως φταιε η ελλειψη οξυγονου αφου το ενυδρειο ειναι μικρο και οπως λες εχει μεσα 200 γαριδες(βαλε και αυτες που πεθαναν....)οπως και να το κανεις ειναι πολλες για ενα τετοιο ενυδρειο!κααι το δικο μου μικρο ειναι αλλα εγω εχω για οξυγονοση το spraybar το οποιο οταν σταματησε για το λογο που προανεφερα την πατησα!εγω πιστευω οτι το γεγονος οτι σταματησε η παροχη οξυγονου στο ενυδρειο σου φταιει για τον ξαφνικο θανατο!
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο την αεραντλια δυσκολα να προκληθηκε προβλημα, κατα τη γνωμη μου. Σκεψου οτι τις δικες μου τις εχω με ενα μικρο εσωτερικο, μεχρι να τα καταφερω να παρω εξωτερικο που θελω, το οποιο δεν ειναι καθολου αποτελεσματικο στην αναταραξη του νερου. Στις 4-5 μερες ισα ισα που κανει το νερο λιγο να κινειται στην επιφανεια (εμφανιζοντας και πρωτεϊνικο φιλμ αρκετες φορες), αλλα προβληματα δεν εχω δει στο ενυδρειο.
Και εγω νομιζω οτι καπου αλλου πρεπει να επικεντρωσεις την προσοχη σου. Σε κατι που ισως προκαλεσε καποιο ειδος δηλητηριασης στις γαριδες σου.
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη η μία και μοναδική φορά που είχα μαζικό θάνατο σε γαρίδες ήταν όταν έβαλα φυτό στο ενυδρείο, χωρίς καμία απολύμανση
![]() Συνήθως οι μαζικοί θάνατοι οφείλονται σε δηλητήριαση...οπότε ψάξε να θυμηθείς κάτι που μπορεί να έγινε, έξω απ τα συνηθισμένα
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Με 200 γαρίδες στα 30 λίτρα μια χαρά λόγος είναι το σταμάτημα της αεραντλίας.. Ειδικά αν είναι και λίγο χαμηλά το φίλτρο..
|
|||
|
|||
![]()
Στην παρουσίαση του ενυδρείου σου δεν έχεις co2, ενω στις άλλες φωτο φαίνεται ο διαχυτήρας, κάνω λάθος? Αν όχι, μήπως εκεί έπαιξε κάποιο πρόβλημα? (Co2 σε 30λτ μπορεί όντως να σου δημιούργησε θέμα αν σταμάτησε η αεραντλία!)
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ήρθα σπίτι και έκανα μετρήσεις, ήταν 0 Αμμωνία και Νιτρώδη και Νιτρικά > 20 < 40. CO2 δεν έχω, είχα βάλει κάποια στιγμή αλλά το έβγαλα στη εβδομάδα. Δεν έχει γίνει τίποτα διαφορετικό το τελευταίο καιρό, μόνο έπεσε ένα κλάδεμα τη Παρασκευή μαζί με την αλλαγή. Δεν βρήκα άλλες γαρίδες νεκρές (2-3 μόνο). Ετοίμασα στα γρήγορα 40 λίτρα νερό και το άλλαξα πολύ αργά. Για την ακρίβεια έβγαλα 10 λίτρα νερό και α υπόλοιπα έβαζα και έβγαζα ταυτόχρονα και αργά, μου πήρε γύρω στη 1 ώρα + για να κάνω την αλλαγή. Τα νιτρικά τώρα είναι 5. Επίσης το PH πριν την αλλαγή ήταν 7,4. Πολύ φοβάμαι πως είναι πολλές οι γαρίδες σε 30 λίτρα και ίσως αυτό να το προκάλεσε όλο αυτό , σε συνδυασμό βέβαια με τη διακοπή της αεραντλίας. Επίσης πρέπει να έχω υπερπληθυσμό από το γενναίο τάισμα που κάνω (μάλλον έχω το σύνδρομο της κατοχής και ταΐζω ακατάπαυστα), από τώρα προβλέπω περίοδο ισχνών αγελάδων (αρκεί να κόψω αυτή τη κακή συνήθεια υπερβολικού ταίσματος)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λίστα με πιθανές Αιτίες Εμφάνισης Αμμωνίας | matser | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 27-11-13 17:09 |
Ξαφνικός θάνατος σε αρλεκίνους | palia13 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 25 | 04-08-13 15:40 |
Ξαφνικός θάνατος, 3 SAE. | kesanis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-06-12 14:10 |
Τόσο ξαφνικός θάνατος? | Χριστόφορος Μίχας | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 8 | 27-02-10 03:17 |
Ξαφνικός Θάνατος Ζωοτόκων | manick | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 10-03-05 22:14 |