|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εχεις ψάρια εκει μεσα?...
τα αλλα φυτα μεγαλώνουν κανονικα? |
|
|||
|
|||
![]()
Εχω 3 γκαπυ και ενα Corydoras Albino τα αλλα φυτα ειναι ολα κανονικα και αυτο μεχρι χτες το μεσημερι δεν ειχε τπτ ξαφνικα το επαθε...
------------------------- Δεν ξερει καποιος ρε παιδια να μου πει τι να κανω??? αν παω παλι στο πετ σοπ θα μου πουλησει οτι του κατεβει παλι, αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες ρωτηστε πρεπει να βρω μια λυση γιατι θα το χασω το φυτο, προοριζετε για το καινουριο ενυδρειο μου .. καλημερα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη johnjohn7 : 22-02-14 στις 09:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
που την εχεισ φυτρωσει?μοιπος δεν ειναι καταλληλό το φασμα φωτος (αν και λογικα θα ειχες και με τα αλλα φυτα προβλημα απλα σεναρια λεω)
|
|
|||
|
|||
![]()
Την πηρα ετοιμη δεμενη πανω σε μια πετρα λαβας.. τα αλλα φυτα ειναι μια χαρα..
|
|
||||
|
||||
![]()
μηπως εχεις πολυ αμμωνια και οχι λιγη οπως νομιζεις?
οι ανουμπιες ειναι φυτα αργης αναπτυξης,και δεν επηρεαζονται ευκολα απο ελλειψεις στοιχειων στο νερο.τουλαχιστον αποσο εχω δει εγω. η αμμωνια ομως αν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα μπορει να την πειραζει, ακριβως επειδη αναπτυσεται αργα. αν το ενυδρειο ειναι 15λιτρα,τρεχει 45 μερες με 3 γκαπυ και εχεις ακομα αμμωνια,τοτε υπαρχει προβλημα. αν προκειται να σου πουλησει ο πετσοπας κατι,πεστου να σου πουλησει υγρα τεστ για αμμωνια(αν δεν εχεις), νιτρωδη(ΝΟ2) και νιτρικα(ΝΟ3). φυσικα καταλαβαινεις οτι 15 λιτρα (και ειδικα αστρωτα) ειναι πολυ λιγα. ακομα και με στρωμενο φιλτρο θα ηταν πολυ λιγα. επισης,για τα ψαρια δεν υπαρχει πολυ και λιγη αμμωνια,πρεπει να ειναι μηδεν. στα 15 λιτρα δεν εχει σημασια ποση ειναι ελευθερη και και ποση ειναι αμμωνιο. δεν εχεις περιθωριο δηλαδη σαυτα τα λιτρα να παιξεις ετσι γιατι ανα πασα στιγμη μπορει να ξεφυγει... |
|
|||
|
|||
![]()
Εκανα τεστ αμμωνιας χτες, με βοηθησε μελος απο το φορουμ μου εδωσε τεστ το νερο εγινε ελαχιστα μπεζ δεν ξερω ωμος ποσοστο... να σου πω οτι κανω καθε 4 μερες αλλαγη νερου αλλα τωρα θα κανω καθε 2 μεχρι να καθαρισει τελειως απο αμμωνια..
|
|
||||
|
||||
![]()
1)το νερο το προετοιμαζεις πριν τις αλλαγες?(αντιχλωριο, θερμοκρασια και παραμετροι)
2)ποσα λιτρα αλλαγη κανεις? 3)πως κανεις τις αλλαγες? τα ψαρια ειναι το σημαντικοτερο οχι η ανουμπια... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σιγουρα τα ψαρια ειναι ποιο σιμαντικο απο το φυτο αλλα το φυτο αυτο δεν δειχνει υγεια και με προβληματιζει ωμος τα ψαρια και τα αλλα φυτα φαινονται καλα μεσα στο ενυδρειο. κανω αλλαγη 30%-35% του νερου και προετοιμασια στο καινουριο και αντιχλωριο απο χτες |
|
||||
|
||||
![]()
το καινουριο που λες τι ειναι?
για ενυδρειο μιλας?ποσα λιτρα ειναι εκεινο? προσπαθω να βγαλω ακρη τωρα για να σου προτεινω τι να κανεις. βλεπω οτι και φωτισμο εχεις πολλες ωρες. μειωσε τον.σε αυτα τα λιτρα δεν θα αφηνα φως πανω απο 6 ωρες.και για τα ψαρια οχι μονο για τα φυτα. οι ανουμπιες δεν θελουνε πολυ φως ετσι κιαλλιως. τα ψαρια μπορει να "δειχνουνε" υγεια,αλλα δεν εχουνε αν εχει αμμωνια το ενυδρειο.ενα πρωι θα τα δεις ανασκελα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aνθισμένη ανούμπια.... | lion | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 18-03-11 16:17 |
Ανούμπια | nkiarit | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 05-02-08 21:25 |
Ερωτήσεις για ανούμπια | antonis_p | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 1 | 12-01-08 00:15 |
Ανούμπια... | PANTIS | Bettas | 3 | 19-12-07 14:18 |
Ανούμπια | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 15-10-07 19:44 |