|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο εξελίσσεται πολύ όμορφα, πιστεύω ότι θα γίνει εκπληκτικό(αφού φας μερικές φορές τα μούτρα σου
![]() Καλή συνέχεια...
|
||||
|
||||
![]()
Με σταθεροτητα στις δοσολογιες φαινεται να υποχωρει η αλγη. Τελικα εχω την εντυπωση οτι ειναι staghorn algae. Με το κλαδεμα αν δω οτι τα χτυπημενα φυλλα δεν στρωνουν θα εξαληφθει. Αρχιζουν και φορτωνουν τα φυτα σιγα σιγα.
Θα ηθελα μια απαντηση εμπεριστατωμενη οσον αφορα την κυκλοφορια. Αυτη τη στιγμη η κυκλοφορια ειναι του φιλτρου και του μεσου που διαχεω το co2. Την κυκλοφορια την χρειαζομαστε για ναμαστε σιγουροι οτι το co2 πηγαινει παντου σωστα?? Με το φιλτρακι πανω απτον diffuser, βλεπω οτι οι φυσαλιδες πηγαινουν παντου, ολα τα φυτα με λεπτο φυλλωμα, οπως caboba και christmass moss μετα απο κανα δυωρο ανοιχτων φωτων και co2, γεμιζουν με μικροφυσσαλιδες (δεν ειναι pearling) και οολα τα πλατυφυλα απτην κατω μερια των φυλλων εχουν φυσσαλιδες, οι οποιες μεγαλωνοντας ανεβαινουν στην επιφανεια παρασερνοντας κιαλες. Με αυτα τα δεδομενα, χρειαζομαι κιαλλη κυκλοφορια? Εχω διαβασει οτι θελει κυκλοφορια το φυτεμενο αλλα εχω την εντυπωση απο πλευρας co2 δεν μπορει να γινει κατι αλλο. Για τα μακρομικρο που ριχνω πιστευω οτι αναμιγνυονται ικανοποιητικα γρηγορα. Τι λετε χρειαζομαι κατι παραπανω? Αν βοηθησει καποια βιντεο στο να σχηματισετε αποψη, πειτε μου να βγαλω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν χρειαζεται να ειναι και πλυντηριο, ισα ισα να κυλαει το νερό, δεν ειναι απαραιτητο να κουνιουνται τα φυλα για να εχεις κυκλοφορία. ![]() Τωρα με το διοξειδιο, στην ουσια , τα φυτά αποροφάνε co2 απο το νερό και οχι τις φυσαλιδες που μεταφερονται με το νερό, το καλό με τις φυσαλίδες οταν πανε στα φυτά , επάνω - κατω απο τα φυλλα, μενουν εκει μεχρι να διασπαστουν. Οπως και να το κάνεις , με ποτηρακι, να χτυπαει το φίλτρο, με κυκλοφορητη πρεπει να δεις τα φυτα σου πως συμπεριφέρονται. |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ κατανοητος. Μου κανει εντυπωση που με 75φυσαλιδες το λεπτο γινεται ολο το ενυδρειο ομιχλη. Κοκακολα, μικροσκοπικες φυσαλιδες, απακρη σακρη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mεγαλωνει μεγαλωνειιιιι.....
![]() Aπο αλγες εχει υποχωρησει η τριχοειδης, βλεπω που και που καποια φυλλα με staghorn και προβληματιζομε, αλλα ειναι πολυ λιγη. Εκοψα τελειως τα trace και σιγα σιγα δινω λιγα, μαλλον παραεδινα πολυ. Απο νο3 παντως...μαλλον θελει αυξηση. Επεσε κλαδεμα (και πεταμα) αρκετης μοςς. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ωραιο στησιμο! πιστευω θα του πηγαιναν 2 πετρες στο κεντρο και απο φυτακια καμια roseafolia να σπασει η πολλη πρασινιλα και eleocharis. κατα τ αλλα εισα σουπερ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα συμφωνησω μαζι σου. Επισης λεω να βγαλω την μοςς απτην δεξια ριζα για να σπασει η πρασινιλα. Ελεοχαρις μεγαλωνει απο κατω τις εκει δεξια, εχει ακομα μελλον ομως. Aπο κοκκινα φυτα, φαινονται η ludwigia perennis, μολις πολλαπλασιαστουν τα στεμ θα δειξει ωραια πιστευω.
![]() τελος για ενα περιεργο λογο...δεν παει καλα η....riccia. θα τρελαθουμε τελειως, αναπτυσετε ταχυτατα αλλα ειναι πολυ ανοιχτη πρασινη και σε καποια σημεια κιτρινη. Καμια ιδεα? Μου δειχνει καποια ελλειψη? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
high tech vs apple snails | Racikos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 19-10-13 17:13 |
Βοήθεια: μετάβαση από high-tech σε χαμηλών απαιτήσεων | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 15-08-10 15:25 |
Ξεσηκωμα ενυδρειου/αλλαγη aquascape | kill_bill | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 24-01-08 13:48 |