|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με τον nicpapa
Οι red cherries θα σε ικανοποιήσουν ![]()
|
|||
|
|||
![]()
εχω 2-3 θυληκες αυγωμενες σημερα ηταν ολη μερα πανω σε ενα φυλλο (η καθεμια σε ξεχωριστο ) και δε κουνηθηκαν καθολου απο κει τι παιζει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Γραψε τα στοιχεια του ενυδρειου και τις παραμετρους καθως και ποσο καιρο τρέχει το ενυδρειο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Διαστάσεις:60μ χ 30πλ χ 35υψ
Όγκος:63 λιτρα - 50 καθαρα Κατηγορία:Κοινωνικό - Φυτεμένο Φυτά:limnophilla sessiflora, bacopa caroliana, hygrophilla diformis, rotala rotundifolia, hygrophilla polysperma rosandevig,moss balls, anubias nana, microsorum crispy leaves( θα προστεθει σιγουρα versicularia moss ) Ψάρια / ¶λλα είδη:20 γαριδουλες red cherry,4 γαριδες amano , 6 σαλιγκαρια clea helena Διακοσμητικά υλικά:πετρες λαβας, ριζα redwood υποστρωμα: jbl manado Φόντο: ακομα τιποτα Φωτισμός: μια λαμπα 15w ,grolux life glo , 6700kelvin, 960lumen Διάρκεια φωτισμού: 7ωρες και 45 λεπτα και ανεβαινω μεχρι να φτασω τις 8 Φιλτράρισμα: fluval 106 εξωτερικο , 4 σφουγγαρια ,2 καλαθακια φουλ ελαφροπετρα υαλοβαμβακα στο τελος Θερμοστάτης: 150w eheim jager Λίπανση: μια φορα την εβδομαδα 1.5ml seachem flourish γενικο λιπασμα ιχνοστοιχια, seachem flourish potassium μια φορα την εβδομαδα 2ml Παροχή CO2: οχι Παράμετροι: pH: 7 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 10-15 (συνεχιζω αλλαγες νερου να πεσουν και αλλο) Αλλαγές νερού: Θερμοκρασία: 24.5 - 25.5C ¶λλες πληροφορίες: τρεχει περιπου 1 μηνα στρωμενο με μπολι και τροφη...ειχα σκοπο να βαλω rasboras galaxy ενα κοπαδι των 10 αλλα εβαλα γαριδες πρωτα ------------------------- μερικες φωτο: http://i61.tinypic.com/x10p3o.jpg http://i62.tinypic.com/5lqh74.jpg http://i62.tinypic.com/1zfdj8.jpg http://i58.tinypic.com/25jwg74.jpg http://i57.tinypic.com/107qex1.jpg ------------------------- με μια αλλαγη στα νιτρικα εχουν πεσει στο 5 και τα διατηρω εκει αναμεσα 5-10 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bilaras7 : 11-02-14 στις 23:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συνηθως οταν ειναι ακινητες οι γαριδες υποδηλωνουν προβλημα στις παραμέτρους του νερου.
Τα λιτρα ειναι μια χαρά ., το μονο ισως προβλημα ειναι οτι ο βυθός δεν ειναι στρωμένος συνηθως θέλει 2-3 μηνες για να στρωθει. moss balls ενοεις την μπαλα αλγης που πουλάνε ? Μην κάνεις μεγάλες αλλαγες νερου στις γαρίδες. Βαζεις λιπάσματα χωρις να εχεις co2, εχε το υποψιν οτι καποια στιγμη θα γεμισει αλγες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
το λιπασμα.το εχω μειωσει στο μισο ml περιπου και θα το σταματησω γτ τα φυτα πανε καλα ...αλλα ολες οι γαριδες τριγυρνουν εκτος απο αυτες τις κοκκινες τις 2 τις αυγωμενες ..δλδ τι παιζει να χω προβλημα με.το νερο αφου.οι μετρησεις μου ειναι σωστες;
------------------------- τωρα επισξς ειδα οτι τριγυρνανε και οι 2 αναμεσα στα φυτα...οι γαριδες θελουν αρκετη ροη η λιγη; σορρυ για τις πολλες ερωτησεις Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bilaras7 : 11-02-14 στις 23:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
παιδια χρειαζομαι μια γρηγορη απαντηση...bamboo shrimp αυτη με τις βενταλιες μπορω να προσθεσω με αμανο και red cherry? ποια η δουυλεια της στο ενυδρειο ?
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απο την στιγμη που εχει 20 γαριδες σε 60 λιτρο, τι αλλαγες να κανεις...
![]() Τα νιτρικά πρεπει να ειναι απο τις τροφές που ριχνεις ,καθως και η αιτια εμφανισης των σκουληκιων. Αποψη μου , Σπυρο με οσα εχω μαθει οσο διατηρω ενυδρεια. Στα ενυδρεια , ναι μεν και εγω κάνω αλλαγές οπου πεφτει λιπασμα και φως κυριως στο μεγάλο, τις αλλαγες ομως σε αυτο τις κάνω για να διωξω την περισσια των λιπασμάτων. Στα μικρα τα γαριδάδικα εχω παρατηρησει, οτι με μεγάλες αλλαγες 50% και πάνω , καταστρέφω τους μικροοργανισμους, και την πράσινη αλγη που εχω στα τζάμια. Αν εχεις φυτά σε γαριδάδικο , με το κανεις μεγάλη αλλαγη αφαιρεις και τα θρεπτικά οπου θα τραβουσαν τα φυτά, και δεν λέω των λιπασμάτων αλλα απο τον κυκλο των τροφων που ριχνουμε. Δυστηχως σε ολα τα ενυδρεια λογω φυτων προσθέτω νιτρικά , γιατι μηδενιζουν και μπλοκάρουν τα φυτά, αλλαγες κάνω απλά τυπικά καθε 7 ημέρες, το 10% περιπου. Τα παραπανω αφορουν τις "ευκολες " γαρίδες, στις crs δεν πεφτει τιποτα και δεν το συζητάμε για μεγάλη αλλαγη με την καμια. Αν εχεις προβλημα με νιτρικά η κάτι αλλο απλά σπας τις αλλαγες σου σε 2 -3 φορες την εβδομάδα. Ολη η ιστορια στις γαριδες ειναι να βρεις την ποσοτητα τροφης που χρειάζονται και πιστεψε με αυτη ειναι ελάχιστη... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλλαγές νερού | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 3 | 30-12-14 23:45 |
Αλλαγές νερού | ΧΑΡΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 12-08-14 17:09 |
Ποιότητα νερού - αλλαγές νερού | gianelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 26-09-10 23:01 |
Αλλαγές νερού | fotis478 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 07-04-08 20:07 |
αλλαγές νερού | gemini_str | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 01-06-04 13:24 |