|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο φωτισμο τι εχεις ..?
|
|||
|
|||
![]()
2*28 τ5 και μια ταινια Led 14w
|
|
|||
|
|||
![]()
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:
Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.):125λ Χρονος λειτουργιας:3μηνες Υποστρωμα και ποιο:αμμο Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων): 2*28w και μια Led ταινια 14w 8ώρες Φωτοπεριοδος:8ωρες Παροχη CO2:Οχι Χρηση excel:Οχι Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:Κανενα Ταμπλετες λιπανσης:Οχι Προγραμμα λιπανσης:Οχι Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):εβδομαδα 25-30% Θερμοκρασια:27 Μετρησεις: PH-7,5 GH-9 KH-7 NO2-0 NO3- αναμεσα 5 και 0 nh3-nh4 0 Φιλτρανση:Κυκλοφορία νερού: 1450 λίτρα/ώρα. Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων): κοπαδι cory Κοπαδι black tetra Ειδη φυτων: Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10): 3 echinodorus grandiflorus , 5 hygrophilia diformis 2 cabomba Περιγραφη αλγης:Καφε και ισως σε καποια σημεια αρχιζει πρασινιζει,αχνα ομως φαινετε Ποτε εμφανιστηκε:1 εβδομαδα Αλλα σχολια: Ειναι καφε αλγη αλλα σε καποια σημεια αρχιζει πρασινιζει λιγο αχνα..Ετσι νομιζω στις φωτο δεν φαινετε αυτο,δεν μπορει να το τραβηξει ...ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΖΑΜΙ .... https://imagizer.imageshack.us/v2/64...0/593/sjkm.jpg https://imagizer.imageshack.us/v2/64...0/163/2sc8.jpg Στην τελευταια εικονα την εχω κατακουρεψη την τοματια :P |
|
|||
|
|||
![]()
να ρωτησω κατι επειδη εχω ακομα αλγη και μαλλον φταιει ο φωτισμος..οι λαμπες μου ειναι Juwel High-Lite Day 28 W T5 kelvin 9000 ,59cm...Μαλλον τα 9000Κ ειναι πολλα,ποια ειναι τα σωστα Κελβιν?επισεις μπορω να βάλω λαμπες με περισσοτερα w σε αυτο το φωτιστικο ?Ποια ειναι τα σωστα kelvin για φυτεμένω?Απο μάρκες ποιες προτίνεται?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το λεω σιγουρα αλλα 9000κ ειναι πολλα νομιζο αμα δεν κανω λαθος μια 6400 η 7000κ θα ητανε καλα δεν το λεω με σιγουρια ας ακουσεις και αλλες γνωμες τον παιδιών...
Μεχρι να βρουμε το προβλημα κανε λιγο περισοτερο απο την κανονικη αλαγει νερου..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πρώτη μου πρόταση είναι να βγάλεις άμεσα την High-Lite Day (μάπα το καρπούζι, μόνο τις άλγες ευνοεί και τίποτε άλλο, δοκιμασμένο από προσωπική μου εμπειρεία) και να την αντικαταστήσεις με την High-Lite Nature ή την High-Lite Colour της ίδιας εταιρείας (δεν είναι και οι καλύτερες λάμπες για φυτά αλλά δυστυχώς δεν έχεις και αρκετές επιλογές και σε καλύπτουν έστω στο θέμα φάσματος και kelvin). Εναλλακτικά, και μόνο αν θα βάλεις στο ενυδρείο σου εκτός από εύκολα φυτά και κάποια που θέλουν παραπάνω απαιτήσεις, μπορείς η 1 λάμπα από τις 2 να είναι αυτή (Sylvania Grolux) αλλά όχι και οι δύο να είναι ίδιες της Grolux! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Kαι κατι ακομα εαν στο υπαρχν ενυδρειο,δεν ειχα φυτα μεσα μονο ψαρια πες,,με τον ιδιο φωτισμο βεβαια,θα ειχα αλγες?δηλαδη μονο αμμο και ψαρια... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|