|
|
||||
|
||||
![]()
Παντα βοηθαει να υπαρχει και δευτερο φιλτρο για σιγουρια, αλλα αν το οργανωσεις σωστα απο πριν, δε νομιζω να υπαρχει αναγκη. Η βιολογια δεν παθαινει τιποτα σε τοσο λιγο χρονο. Εδω εχουν κανει πολλες ωρες μετακομιση με επιτυχια.
|
||||
|
||||
![]()
βγαζω κ της ρεντ τζερι μαζι με τα ψαρια?γινεται να κανω κ καμια γρηγορη αλλαγη στο υποστρομα?κ στο χαλικη?αλλα τι γινεται με της ρεντ που θελουν στρομενο βυθο?
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικα και αυτες πηγαινουν στο δοχειο. Μπορεις να μπολιασεις το βυθο σε αυτη την περιπτωση, οι red cherries δεν πιστευω οτι θα εχουν θεμα. Παιρνεις με ενα κουταλακι καποια ποσοτητα (οχι μεγαλη, μερικες κουταλιες) απο την επιφανεια, ομως, του παλιου υποστρωματος και τη διασκορπιζεις στο καινουργιο.
|
||||
|
||||
![]()
οποτε αλλαζω κ υποστρομα κ χαλικη αφου υπαρχει κ μπολι για το βυθο!εχω σκοπο να κρατησω το 60% περιπου απ το νερο του ενυδριου κ το υπολυπο στο βαρελη μια μιερα πριν κανονικα σαν να κανω αλλαγη!ευχαριστωω παιδιααα!
|
||||
|
||||
![]()
Λόγω δουλείας κάνω αρκετές μετακομίσεις, τα τελευταία 3 χρόνια εχω κάνει 3 και φετος πάω για το 4/4, και μιλάω για μετακομίσεις 3-4 ωρών κατά μέσο όρο μόνο στο δρόμο χωρίς να υπολογίζω το στήσιμο. Μη σε αγχώνει απλα υπολόγισε από πρίν τις κινήσεις που θα κάνεις με το ξεστήσιμο-στήσιμο για να μη το σκέφτεσαι τελευταία στιγμή.
|
||||
|
||||
![]()
χααχ γιαυτο το σχεδιαζο 4 μηνες πριν ωστε να γινουν λιγοτερα λαθη!!!σας ευχαριστω ολους παιδιααα!
|
||||
|
||||
![]()
οι συμβουλές μου
1. Αν έχεις 2ο φίλτρο βάλτο να δουλεύει ακόμα και από τώρα για να δημιουργηθεί βιολογία 2. Όταν έρθει η ώρα της μετακόμισης τη πρώτη μέρα της μετακόμισης αν έχεις 2ο ενυδρείο το μεταφέρεις πρώτο στο καινούργιο σπίτι. Μπορείς να πάρεις σε κανα βαρέλι νερό από το τρέχων ενυδρείο (ένα 20% αρκεί) αλλά δεν είναι απαραίτητο. Παίρνεις εννοείται το ένα από τα δύο φίλτρα (είτε γεμάτο με νερό είτε όχι το θέμα είναι να έχει υγρασία άρα τα κλείνεις καλά). Γεμίζεις στο καινούργιο σπίτί το 2ο ενυδρείο με νεράκι ,βάζεις και όσο από το παλιό νερό θέλεις και εννοείται σε λειτουργία το φίλτρο που έχεις πάρει.Όταν έρθει η ώρα να μετακομίσεις το καλό σου ενυδρείο αδείαζεις τα υλικά σου από μέσα πρώτα (όχι το υπόστρωμα γιατι μετα δε θα βλέπεις τπτ...)και αφου το κάνεις ασχολείσαι με τα ζωντανά σου τα οποία βάζεις στα κλασσικά σακουλάκια (των petshop).Στο τέλος αδείαζεις το υπόστρωμα (αν δε το κάνεις παραμένει πολύ το βάρος στο ενυδρείο) (σε βαρέλι ή σε καμία λεκάνη που χρησιμοποιείς γιαυτο το σκοπό μονο). 3. Μεταφέρεις ψάρια( τα οποία μπαινουν στο 2ο σου ενυδρείο), το βασικό ενυδρείο κτλ το στήνεις όπως θέλεις από αρχιτεκτονική (έχεις βάλει και το 2 φιλτρο να δουλεύει εννοείται στο 2ο) και όταν αποφασίσεις κανεις τη μεταφορά των ζωντανων από το 2ο στο βασικό σου ενυδρείο αφόυ το έχεις γεμίσει μετα νερά σου κτλ κτλ. 4. Εγω πάντα καθαρίζω το υπόστρωμα ελαφρά τουλάχιστον βάζω ένα 20 % νερό από το ενυδρείο που τρέχει ήδη στο καινούργιο σπίτι το υπόλοιπο φρέσκο νερό, κάνω το στήσιμο που θέλω,εξοπλισμός και τελευταία μπαίνουν ζωντανα φυτα κτλ. 5. ΣΟΣ σε όλη αυτή τη διάρκεια θα έχεις τη γυναίκα σου να σου λέει ότι μπλέκεις στα πόδια της (εννοείται ότι έχεις μεταφέρει ολο το σπίτι ήδη μόνος σου και σου έχει βγεί η μέση κτλ) και σε ενδιαφέρουν μόνο τα ενυδρεία σου κτλ κτλ ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χααχαχαχ ευχαριστωωωω κ το κ η το ετερον ιμιση αλλα κ η μαμα ευτιχως σκυλο ακομα δεν εχω αλλα το καινουριο σπιτι εχει μεγαλο χορο απ εξω οποτε θα παρω κ απ αυτο!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ SOS | pallaviaris | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 23-06-13 21:23 |
ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ | floridis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 04-09-08 08:06 |
μετακομιση | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 30-06-08 01:25 |
Μετακομιση | netblues | Greek Aquarist's Boards | 7 | 12-02-08 14:02 |