|
|
||||
|
||||
![]()
1. Εσύ ΔΕΝ έχεις... αλλά τα ψάρια τις απαιτούν.
2. Διάβασε τις απαιτήσεις των ψαριών που έχεις στο link... και προσπάθησε να τις εξασφαλίσεις. ![]() http://diszhal.info/english/killifis...n_gardneri.php |
|
||||
|
||||
![]()
Για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό..
1)Το ph , gh είναι χαμηλά λόγω του ότι μένω Φλώρινα και το νερό είναι όξινο, οπότε χαμηλά και τα 2.. 2)Είχα 4 σε 30 λίτρα, εκεί λέει 40.. 3)Τη διακόσμηση την βλέπεις και στο προφίλ οπότε πάει και αυτό.. 4)Θερμοκρασία και αυτή οκ 5)Τροφή grindal,flakes Νομίζω πως όλα είναι κομπλέ.. Το θέμα είναι πως δεν έχω πια μεγάλα, είχα μόνο το μικρό που πέθανε και αυτό..
|
||||
|
||||
![]()
Μου αρέσει που ξεπέρασες με τόσο απλό τρόπο, το θέμα του χώρου και των μετρήσεων.
Μπορεί να είσαι στην Φλώρινα... αλλά εγώ ΔΕΝ ξέρω τι μετρήσεις έχει το νερό σου... αφού όμως ούτε εσύ ξέρεις ακριβώς... ΔΕΝ θα ήταν καθόλου κακό να το μάθεις (προσωπικά το κρίνω άκρως απαραίτητο). Το να γράφει μίνιμουμ 40... εσύ να έχεις 30... και να λες εντάξει, λυπάμαι αλλά ΔΕΝ το καταλαβαίνω. ΑΝ είχες 60 θα το έβρισκα πιο λογικό. Για τα ψάρια (αυτού του μεγέθους) τα 10 λίτρα επιπλέον είναι σημαντικός αριθμός. Καλό θα ήταν να λαμβάνεις υπ' όψιν σου τον μέσο όρο... όχι ότι βολεύει κατά το δοκούν πχ. τα άκρα.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό π σ λέω είναι ότι πριν τα πάρω τα ψαράκια είχα ρωτήσει έναν Φλωρινιώτη για τις μετρήσεις του νερού.. Δεν τις θυμάμαι καθόλου. Αυτό έγινε 3 μήνες πριν..
Είχαρωτήσει και ψάξει αρκετά πριν τα βάλω αυτά τα ψαράκια στο ενυδρείο και είχα καταλάβει πως με πολλά φυτά-κρυψώνες θα μπορούσα να βάλω 4 σε 30 λίτρα.. Ο λόγος για τον οποίο δεν έμειναν εκεί είναι άλλο θέμα.. Οι μετρήσεις που με ενδιαφέρουν και που δίνω σημασία περισσότερο είναι της αμωνίας,νιτρικών, νιτρωδών.. Το ph, gh,kh από τη στιγμή που δεν έκανα κάτι διαφορετικό δεν μεταβλήθηκε! Αυτά από μένα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
φίλε μου από τα γραφόμενά σου διακρίνω μια επιπολαιότητα....
φιλικά ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παλι θα ελεγα οτι οι μετρησεις ph,gh και kh ισως να μην ειναι οι πιο σημαντικες σε αυτη την περιπτωση. Οχι οτι οι λαθος συνθηκες ειναι κατι απλο για να προσπερασουμε, αλλα επειδη στη Φλωρινα ξερω οτι εχουν μαλακο νερο, οποτε και λιγο πιο τσιμπημενο να ειναι απο τα ορια των ψαριων, δε νομιζω να ειναι αυτο που προκαλει το προβλημα.
Κατι αλλο συμβαινει στα ενυδρεια του Παναγιωτη που αγνοουμε (ισως ασυναισθητα και εκεινος) και παντα υπαρχουν μεγαλα προβληματα. Να ειναι ο τροπος που γινονται οι αλλαγες νερου, το φιλτρο, να ειναι το στρωσιμο, το μικρο ενυδρειο, να ειναι κατι αλλο? Σιγουρα κατι συμβαινει, παντως και παντα υπαρχουν θεματα και θανατοι ψαριων, οποιου ειδους και να ειναι. Φυσικα δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα, γιατι δεν ειμαστε εκει. Με περισσοτερες λεπτομερειες, ακομα και καποιες που ισως φανταζουν "ακινδυνες" ισως να μπορουμε να βρουμε την ακρη.
|
||||
|
||||
![]()
Βρε ολη η Φλωρινα ιδιο νερο εχει?
![]() Με τον Ιγνατιο (το Νικαιωτη οχι τον Βορειο) εμενα 4-5 τετραγωνα αποσταση και ειχαμε 6 DGH ΔΙΑΦΟΡΑ! Σε 30 λιτρα εξ αλλου οι συνθηκες εχουν τετοιες μεταβολες που θες ειδικο εργαστηριο για να τις ελενξεις... Τεσπα αυτο που δεν καταλαβα ειναι τα ξεκοιλιασμενα ψαρια, και πως μπορει να σχετιζεται οτιδηποτε με αυτα... Εχεις μηπως τιποτα κρυφες παγιδες στη διακοσμηση?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχεις αδικο, αλλα νομιζω οτι αλλου ειναι το προβλημα. Που, δεν ξερω. Αλλα δεν μπορει να υπαρχει το ιδιο αποτελεσμα σε ολα τα ενυδρεια, σε Φλωρινα και Θεσσαλονικη.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί? | supermanx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 13-01-09 16:26 |
Γιατί; | Ronnie21 | Bettas | 7 | 28-10-08 23:00 |
γιατί; | roti | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 16-11-07 00:49 |
Γιατί;;; | dessert | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 07-04-07 21:41 |
Γιατί..? | Genirous | Greek Aquarist's Boards | 12 | 04-04-07 08:05 |