|
|
||||
|
||||
![]()
Κατατοπιστικος ,σε ευχαριστουμε φιλε Σταμο ,παντος με μονο λευκα στα 10κ και. royal blue 453nm μπορω ναπω πως ειμαι πολυ ευχαριστημενος και απο αναπτυξη αλλα και απο χρωμα ,το φωτιστικο για το καινουργιο ενυδρειο βεβαια θα φοραει και τσιπακια για να γεμισουν το φασμα( εκτος απο τα βασικα στα 10κ και τα royal blue )που και εγω απο οτι εχω δει βγαζουν το κατι παραπανω σε χρωμα. Ακομα απο οτι εχω δει ειδικα στα σπσ δωστους ενταση και ειναι ευχαριστημενα οποτε imo πρεπει να φορανε φακους τα λεντ.
Αναμενουμε λοιπον παρουσιαση ειμαι σιγουρος πως εχεις κανει πολυ καλη δουλεια.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Εξαιρετικές οι παρατηρήσεις σου. Περιμένουμε την αναλυτικότερη παρουσίασή σου!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θέλω να πω ότι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα αν έχεις ιδανικό φάσμα φωτισμού ( όχι ένταση αλλά φάσμα) τα κοράλλια θα σου συγχωρέσουν λάθη και β) μία εφύλια που με το προηγούμενο φωτιστικό έκανε 2 μήνες να αυξήσει το μέγεθος της με το νέο φωτιστικό το έκανε σε 10 περίπου ημέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Ενταξει τα πρωτα ετοιμα φωτιστικα δεν μπορουσες να πεις οτι ηταν και κατι το τρομερο σε σχεση με τα diy που εχουν και σωστη ψυξη και τα σωστα οπτικα για το συγκεκριμενο ενυδρειο για το οποιο φτιαχνονται ,τελευταια φτιαχνοντε αξιοπρεπη φωτιστικα ετοιμα αλλα και οι τιμες τους ειναι και αυτες "αξιοπρεπεις"
![]()
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
οταν λετε φακους για τα power led εννοειτε αυτους :
http://www.ebay.com/itm/10-pcs-Cree-...item27ba658a9e αν ναι κανουν και για τα λευκα power Led αλλα και για τα blue led ? ρωταω για να δωσω παραγγελια για ολα αν ειναι , ευχαριστω. για ενα ενυδρειο λοιπον 100 μηκος Χ 40 πλατος Χ 55 βαθος θα παρω 10 led power 10w τα λευκα και 30 blue led 3w, και τους αντιστιχους φακους ! καλα ειμαι ?
|
||||
|
||||
![]()
Προσεχε ο καθε τυπος led χρειαζεται κ διαφορετικους φακους.
Μονο κατι κινεζικα no name led φορανε ολα ιδιους φακους. Οι φακοι πους εχεις βαλει δεν κανουν στα led που εχεις παραγγειλει. Αν μπορεις να αλλαξεις την παραγγελια, θα σου ελεγα να παρεις επωνυμα led κ οχι αυτα. Η αναλογια σου θα πρεπει να ειναι 1white/3blue + αν θες κ αλλους χρωματισμους. Στα παραπανω εχεις 100w white/ 90w blue. |
|
|||
|
|||
![]()
Jimmys1974 , πολύ σωστά στα λέει ο golf 4470 .
Εγώ με την σειρά μου θα σου πω ότι με 10w Led και 3w (μίξη) θα έχεις πρόβλημα με άλγες . Γιατί για 55 cm ύψος θα πρέπει να σηκώσεις ΠΟΛΥ ψηλά το φωτιστικό να μην κάψεις τα κοράλλια με τα 10w . Αν το σηκώσεις όμως πολυ ψηλά θα είσαι εντάξει με τα λευκά αλλά δεν θα κάνουν δουλειά τα 3w. Τέλος λάβε υπ'όψιν σου ότι τα led που έχεις διαλέξει είναι Bridgelux τα οποία δεν ΄΄βγάζουν΄΄3 w αλλά 2 w και με την πάροδο το χρόνου μειώνεται η ισχύς τους. Γιά δες και τα LUXEON ES 3 Watt τα οποία είναι πιό δυνατά από τα Cree στοιχίζουν 3 $ και ο φακός τους 0,5$. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η Τεχνη Του Aquascaping-Συζητηση | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 52 | 03-08-12 03:14 |
συζητηση για κιχλιδες mbuna | thanasis76 | Malawi | 45 | 28-09-10 22:01 |
Διατυπωστε αποψεις! | kokos125 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 05-12-09 00:43 |
ιδεα προς συζητηση | chris129 | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 167 | 15-04-08 13:43 |
αποψεις για αγορα R.O.... | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 14-10-05 16:20 |