|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε καμια περιπτωση...
Δες τι παραμέρους του νερου σου ... |
|
|||
|
|||
![]() δεν ειναι οτι απλα τις βρισκω νεκρες. Τις παρατηρω καθε μερα για τουλαχιστον 5-6 ωρες. Παρατηρώντας 'τες στο πως τρωνε πως κινουνται, μου κεντρισε το ενδιαφερον και το πως ζευγαρωνουν. Ετσι λοιπον σε δυο περιπτωσεις (οχι συνεχομενες και σε διαστημα ενός μήνα) παρατηρισα πως το κυνηγι των αρσενικων σε σελωμενες θυληκες ηταν παραπανω απο το κανονικο.Ήταν πιο επιθετικο και πιο βίαιο κυνηγωντας τες αδιαλειπτα παντου.Το αποτέλεσμα ήταν το βίαιο χτυπημα τους κατα την διαρκεια του ζευγαρωματος τους με αποτέλεσμα το σπασιμο τις θωρακισης των θυληκων την αποκοπη των ποδιων και τελος των θάνατο.Σε βαθμο που μολις την αφηνε το ενα αρσενικο την επιανε το αλλο παρ ολο που ηταν ήδη αβοηθητες. Σαν ομαδικος βιασμός!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχω ακουσει κατι τετοιο ποτε.δεν το αποκλειω βεβαια γιατι ειναι πολλα που δεν εχω ακουσει και πολλα που δεν τα ξερει κανεις ακομα.
παντως οταν υπαρχουν "περιεργες" συμπεριφορες,το πρωτο πραγμα που κοιταμε ειναι οι παραμετροι του νερου.εκει μεσα ζουνε. κανε μια ολοκληρωμενη παρουσιαση του ενυδρειου σου αντιγραφωντας τη φορμα απτις παρουσιασεις, γιατι ετσι δε μπορει να βγαλει κανεις συμπερασμα ακομα και για πραγματα που ξερει. |
|
||||
|
||||
![]()
εισαι σιγουρος πως τις βρισκεις νεκρες?
καποτε θυμαμαι ειχα 7-8 γαριδες και βρηκα "νεκρες" αλλες τοσες ![]() συμβαινει να αφηνουν καμια φορα τα κοστουμια τους εδω κι εκει και μετα να τα τρωνε
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν χρειαζεται να αναρωτιεσαι. καταλαβαινω την διαφορα!!!!!!!! ![]() ------------------------- Όγκος: 20 λτ μικτα Φυτά: μος Ψάρια / ¶λλα είδη: ^50 rcs Διακοσμητικά υλικά: mopani μικρο, τρεις πετρες βουνου,ποταμισιο ψιλοκοκκο χαλικι (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Διάρκεια φωτισμού:8 ωρες Φιλτράρισμα: εσωτερικο 180 λτ/ω Θερμοστάτης: 200 w Λίπανση:οχι Παροχή CO2: οχι Θερμοκρασία: 26 *C Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lavres : 12-01-14 στις 02:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από μετρήσεις πως είσαι? Γιατί δεν αναφέρονται στα παραπάνω στοιχεία Οσο για τον υπερπληθυσμό, ισως τελικα να επιβεβαιώνεται αυτό που εχει ειπωθει, πως τον ελεγχουν (με κάθε τρόπο απ ότι φαίνεται) Νομιζω πως πρεπει να τις "μετακομίσεις" σε μεγαλύτερο ενυδρείο ή να πουλήσεις αρκετές εφόσον παραμείνουν στο 20λιτρο
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Περιεργο μου φαινεται το ολο σκηνικο, αλλα εχω να κανω δυο υποθεσεις:
-οι θηλυκες που δεχονται επιθεση, παρουσιαζουν ασθενεια και οπως συμβαινει στα περισσοτερα πλασματα, γινονται θυματα επιθεσης. -δεν επαρκει η τροφη και ψαχνουν απεγνωσμενα καποια πηγη πρωτεϊνης. Αληθεια, τι τροφες ταϊζεις? Στη θεση σου θα δοκιμαζα να προσθετω και τροφη με βαση την πρωτεϊνη μερικες φορες την εβδομαδα. Το μικρο ενυδρειο, παντως και οι πιθανως οχι ιδανικες συνθηκες, θα μπορουσαν να θεωρηθουν η αρχη για αρκετα περιεργες συμπεριφορες σε πολλους ζωντανους οργανισμους.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μονο αρσενικες μικροκιχλιδες | takis21 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 11-09-10 17:41 |
Θυληκες Melanotaenia Boesmani | yannis | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 12 | 08-01-06 23:29 |