Eαν βαλω το φιλτρο στο δεξι ντουλαπακι, η εξοδος του νερου που θα ειναι αριστερα, θα χει μεγαλη αποσταση. Εαν το βαλω στο αριστερο ντουλαπακι, για να ειναι κοντα η εξοδος του νερου, τοτε θα πρεπει να μεταφερω το πολυμπριζο και ολα τα καλωδια, στο δεξι ντουλαπακι, γιατι αλλιως δεν χωρανε ολα μαζι. Οπως και να χει, αρχικα θα βαλω το φιλτρο στην μεση και θα δω αν με βολευει εκει.
Το μπαστουνι της εισοδου του νερου, που θα το βαλω μεσα στο φιλτροκουτι, πρεπει να ακουμπαει κατω ή να το εχω λιγο πιο ψηλα;
Οσον αφορα τα υλικα στο φιλτρο, αυτα εδω δηλ. να μην τα βαλω;
http://www.fluvalaquatics.com/us/pro.../#.Us-48LRbbtU
Οπως μου το λες δηλ. το ξαναλεω για να μην καταλαβω κατι λαθος, κραταω τα 4 μακροστενα σφουγγαρια που μπαινουν στο πλαι, και στο κατω-κατω καλαθι, βαζω siporax, στο μεσαιο παλι siporax και στο πανω-πανω βαζω substrat και απο πανω filter wool; Εαν τα βαλω τα υλικα ετσι, θα αλλαζω μονο το filter wool. Aυτο χοντρικα καθε ποτε χρειαζεται; Και ακομη τα πλαινα σφουγγαρια, θα τα καθαριζω ολα μαζι ή καλυτερα ανα δυαδες και περιπου καθε ποτε πρεπει να γινεται αυτο; Πειραζει αν σε ενα καλαθι, βαλω κι απο τα 2 υλικα, αφουν εχουν χωρισμα στην μεση; Λογικα, οπως το υπολογιζω, θα με φτασει το siporax και το substrat που εχω ηδη, αν ομως υπαρχει ακομα χωρος, μπορω να προσθεσω και μακαρονι απο αυτο που εχει το fluval; Τα σφουγγαρια του εσωτερικου φιλτρου θα τα στιψω πανω στα 4 πλαινα σφουγγαρια του fluval ε; Και κατι ακομα: χρειαζεται να βαλω βαζελινη στα λαστιχα του fluval τωρα ή να το κανω αργοτερα;