|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
το ενυδρειο παει μια χαρα και τα ζιζανια μεγαλωνουν..πλεον φιλοξενω και 7 demasoni..φυσικα στο τελος θα μεινουν απο ενα χαρεμι labidos και demasoni μολις μπορεσω να ξεχωρισω το φυλλο τους..πιασαμε και την αλγη μας και περιμενουμε να κανει τον κυκλο της..
καθαριζω τα τζαμια και συνεχεια πιανουν..ατιμη αλγη..βεβαια στις πετρες επανω δειχνει ωραια..αλλα στο τζαμι ειναι απαισια.. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Γιωργο σαν νεοστητο ενυδρειο λογικο ειναι στην αρχη να πιασει καφε αλγη..σιγα σιγα η καφε η αλγη φευγει και γινεται πρασινη τωρα..πιστευω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο..και φυσικα στις πετρες δεν με ενοχλει καθολου..ισα ισα ειναι πιο φυσικο το περιβαλλον για τις κιχλιδες αφρικης..απο φυτα εχω ηδη καμια 10αρια βαλισνεριες και 2 ανουμπιες...καλυτερα να μη βαλω αλλα φυτα μεσα..πιστευω οτι ειναι μια χαρα ετσι..
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να έχεις και δίκιο. Απλά μου κάνει εντύπωση πως εγώ ακόμα δεν έχω.. ( αν και βιολογία είχα κρατήσει από το προηγούμενο ενυδρείο ) καφέ άλγη δεν είχα ποτέ. Πράσινη είχα. Στην ουσία αυτό που πιστεύω προσωπικά είναι ότι το κάθε τι που συμβαίνει στο ενυδρείο θέλει να μας πει κάτι. Καφέ άλγη όπως σωστά είπες είναι επειδή το ενυδρείο είναι νεόστητο ή ανεπαρκής φωτισμός ή λάθος φάσμα φωτός. Λογικά με τις αλλαγές νερού θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει. Μέχρι τότε μαγνήτη ανά χείρας και πάμε γερά!!
|
|
|||
|
|||
![]()
απο φωτισμο εχω 2 λαμπες..μια ροζ και μια ασπρη..πιστευω οτι ειναι αρκετο το φως..αλλα σιγα σιγα η καφε αλγη εξαφανιζεται..
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν γνωρίζουμε τα Lumen της λάμπας τότε έχουμε:
0.3 W/Lt - Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός 0.3-0.6 W/Lt - Μέτριος ως υψηλός φωτισμός 0.6-0.9 W/Lt – Υψηλός ως Πολύ υψηλός >1 W/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος) Αν γνωρίζουμε τα Lumen τότε πιο σωστά είναι: Έως 30 Lumen/Lt Πολύ χαμηλός ως Χαμηλός φωτισμός 30-50 Lumen/Lt Μέτριος ως υψηλός φωτισμός 50-70 Lumen/Lt Υψηλός ως Πολύ υψηλός >70 Lumen/Lt - Πολύ υψηλός (έως ακατάλληλος) Και στις δυο περιπτώσεις σημαντικό ρόλο παίζει το ύψος του ενυδρείου οι σκιές που δημιουργούνται και το χρώμα του νερού. Για παράδειγμα, ένα ενυδρείο με 0.3-0.6 W/Lt μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει μέτριο φωτισμό αν, έχουμε μεγάλο ύψος, ή σκούρο νερό, ή πολλά σημεία με σκιές. Ενώ, μπορεί από την άλλη πλευρά να θεωρηθεί ότι έχει υψηλό φωτισμό αν έχουμε χαμηλό ενυδρείο ή μόνο γρασιδάκι χωρίς σκιές και άχρωμο νερό. Ελπίζω να βοήθησα. |
|
|||
|
|||
![]()
απ'οτι θυμαμαι η μια λαμπα ειναι στα 10000k και η αλλη στα 6000κ.. 2χ30w(75cm,Τ
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ιδεες για νεο setup | Αber | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 28-10-10 20:00 |
setup Τανγκανίκας | theodoros | Tanganyika | 40 | 07-08-10 12:05 |
SETUP απο την αρχη | gaitan_chris | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 12-11-08 13:15 |
Setup 180 Λιτρων | Tricky | Malawi | 25 | 28-11-07 17:53 |
Υφαλμυρο setup | Pritanis | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 5 | 21-08-05 01:21 |