|
|
||||
|
||||
![]()
Αν πιασει φωτια το σπιτι καποιου και παθει εγκαυματα, και ερθει η πυροσβεστικη και σβησει τη φωτια, θα εξαφανιστουν και τα εγκαυματα?
|
|||
|
|||
![]()
ζητησα να μου πει κάποιος τι μπορώ να κάνω ? όχι να μου κάνει ρητορικές ερωτήσεις!!!
Και αν έπιασε το σπίτι κάποιου φωτιά, κοιτάμε να τον βοηθήσουμε στο τι να κάνει για να σβήσει και αφου σβήσει τον βοηθάμε να αναρρώσει !!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την εκανα στο plin που δεν μπορουσε να εξηγησει το συμπτωμα. Μαζι του, οποιος εχει την ιδια απορια, καταλαβαινει και την απαντηση στο ερωτημα. Οταν πιασει φωτια το σπιτι καποιου δεν μπορει να τρεξει ο οποιοσδήποτε, παρα μονο η πυροσβεστικη. Αυτο που κανουμε εμεις εδω στο φορουμ (και καναμε και στο προηγουμενο σου θεμα) ειναι να σε προειδοποιήσουμε οτι το σπιτι ειναι ετοιμο να παρει φωτια και τι πρεπει να κανεις για να το αποφυγεις. Τα εγκαυματα μπορει με καλες συνθηκες, να αναρρωσουν σιγα σιγα απο μονα τους. Οι εσωτερικες βλαβες μπορει να ειναι και μονιμες. (πχ μισοκατεστραμενα ή τελειως κατεστραμενα νεφρα, συκωτι κλπ) Δεν μπορουμε να κανουμε μεταμοσχευση.
|
|||
|
|||
![]()
ok σορρυ
μόνο μη με λες φίλε...αλλα φίλη ![]() τώρα μπορεί να γίνει τίποτα ή μπά? όσα μπορούσα να κάνω απο αυτά που μου είπατε τα εκανα, όσα δεν είναι στο χέρι μου αλλα στη τσ'επη μου δυστυχώς δεν τα κατάφερα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως ειπα να ευχεσαι να μην εχει κατι που δεν φαινεται Παράθεση:
- Αν βρεις πανω απο 0.5ppm αμμωνια ή νιτρωδη, κανε 50% αλλαγη νερου με νερο ιδιο θερμοκρασιας και prime. Ριχνε και επιπλεον μιση με μια δοση prime στο ενυδρειο (για ολα τα λιτρα νερου) για καθε 1ppm αμμωνια ή νιτρωδη που ειχες μετρησει. - Αν βρεις μεχρι 0.5ppm, βαζεις μονο μια δοση prime. (η καθε δοση ειναι για 1 ppm- ηδη η μια δοση για 0.5 ppm αμμωνια ειναι διπλασια και αρκει) - Βαλε επιπλεον αεραντλια ή φροντισε το φιλτρο να κανει ισχυρη αναταραξη. (βοηθαει γιατι η βιολογια καταναλωνει τωρα πολυ οξυγονο και τα νιτρωδη διακοπτουν την μεταφορα του οξυγονου μεσα στο αιμα του ψαριου) - Βαλε στο ενυδρειο 1-2 γρ χοντρο αλατι (πχ φυσικο αλατι Χιων) για καθε 1 λιτρο νερο, προδιαλυμενο εντελως σε κανατα με νερο στη φραπεδιερα. - Βγαλε αμεσα, οπως ειναι ολα τα περιττα και αμφιβολου καταλληλοτητας διακοσμητικα απο μεσα, - Βαλε 2-3 εκ υψος αμμο 1.0-1.5mm (χιλιοστο) διαμετρου, χρωμα σκουρο ή και μαυρο. - 1 ξυλο το μισο μηκος απο το ενυδρειο και δεσε πανω του με πετονια μια ανουμπια τοσο μεγαλη, οσο να πιανει το μηκος της ριζας της, κατα τα 2/3, του μηκους του ξυλου. ------------------------- Αυτα προσωρινα γιατι χωρις ενυδρειο (80χ40χ40 μινιμουμ και αναλοφο φιλτρο) δεν προκειται να κρατησει για πολυ η κατασβεση της φωτιας. Θα ξαναπαρει.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-11-13 στις 00:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
απο αυριο το πρωι ξεκινάω να κάνω ότι μου λες, ελπίζω να τα καταφέρω ολα... Απλά λύσε μου 4-5 απορρίες για να μην κάνω καποιο τραγικό λάθος: 1. αλατι εννοείς κάτι τυροκομικό ή το κλασσικό? απο πετ σοπ το παίρνω ή απο σουπερ μέρκετ? και εγω που έχω 12λ βάζω 12γρ σωστα? ![]() 2. το ξύλο το βράζω πριν το βάλω στο ενυδρείο?και το παίρνω και αυτό απο το πετ σοπ όπωσ και την ανούμπια? 3. ποιάς εταιρίας είναι πιο ακριβή τεστς? για αμμωνία εχω της sera 4.αυτό με την αλλαγή του βυθού έχω διαβάσει ότι πρέπει να το αποφευγουμε, αλλα θα μου πεις... εδω καιγόμαστε (κυριολεκτικά) Τέλος για το ενυδρείο που μου λές εννοείς 128λίτρα? για το ψαράκι μου δεν αρκούν τα 50? sorry για τις τοσες πολλες απορίες αλλα εγω και τι ψαράκι μου χρειαζόμαστε σίγουρα την βοήθειά σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Μονο ξεπλυμα με δυνατη ροη ζεστου νερου απο το ντους (ξεβιδωσε το τηλεφωνο και χρησιμοποιησετο σαν λαστιχο ποτισματος με το δαχτυλο μπροστα για πιεση, Οταν αρχιζει και σε καιει και δεν το αντεχεις γυρνα το σε πιο δροσερο) 3. Ενα kit της api με ολα τα τεστ απο το zoo-zoo ειναι οκ και σε πολυ καλυτερη τιμη απο μεμονομενα τεστ σε πετσοπ. Αλλα τωρα αυτο ειναι δίλημμα, αφου παρα το οτι κοστιζει τα μισα απο οτι σε πετσοπ, ειναι 40 ευρω αυτα, και εσυ τα εχεις αναγκη περισσοτερο για ενα ενυδρειο και φιλτρο Αν δεν σε παιρνει οικονομικα για το κιτ, παρε ενα μεμονομενο APi για ΝΟ2 NO3 τουλαχιστον. Κρατα το σερα για ΝΗ3. 4. Αν ο βυθος κανει κακο, τον αλλαζουμε δεν καθομαστε να τον κοιταμε. Αλλα πρωτα πρεπει να δωσεις πληροφοριες για το βυθο και καμια φωτο καθαρη γιατι σε αυτες που εβαλες δεν φαινεται ο βυθος μεσα στο χαμο απο τα μπιχλιμπιδια. ![]() 5. Κοιτα. Αυτο που λενε "τοσα λιτρα ανα ψαρι", ειναι παγιδα. Τα ψαρια βασικα χρειαζονται ενα μινιμουμ μηκος και πλατος αναλογα το καθε ειδος για να κινηθουν. Αλλα ψαρια ειναι κινητικα (πχ καποια κοπαδοψαρα) και θελουν χωρο να κολυμπησουν, πχ μηκος ενυδρειου πανω απο 10-15 φορες το μηκος του σωματος του και πλατος πανω απο 4-8. Αλλα ειδη ειναι στατικα (πχ γατοψαρα) και δεν χρειαζονται μηκος ενυδρειου πανω απο 3-4 φορες το μηκος του σωματος του και πλατος 2-3. Εντωμεταξυ, απο την καθαριοτητα του νερου και απο το χωρο που παρεχουμε σε ενα ψαρι, εξαρταται για πολλα ειδη ψαριων ο ρυθμος αναπτυξης που θα εχουν. Καποια μενουν νανοι αν δεν εχουν χωρο να κινηθουν (ενα απο αυτα ειναι και το χρυσοψαρο). Ο νανος υποθετω γνωριζεις οτι εχει προβληματα υγειας στη ζωη του. Το ιδιο και το ψαρι που μενει νανος. Τα λιτρα τωρα, ειναι ενα θεμα που πρεπει να απασχολει εμας και οχι τα ψαρια. Τα ψαρια θελουν οπως ειπαμε χωρο να κινηθουν και καθαρο νερο. Απο το ποσα λιτρα θα διαθεσουμε σε καθε ψαρι, εξαρταται το ποσο συχνα θα κανουμε αλλαγη νερου, συντηρηση στο φιλτρο κλπ, για να ειναι καθαρο το νερο. Αν (απο τη στιγμη που εχεις ικανοποιησει τις απαιτησεις ενος ψαριοου σε μηκος και πλατος) δωσεις σε ενα ψαρι 30 λιτρα και βλεπεις οτι σε 3 μερες το νερο ειναι χαλια και θελει αλλαγη, αν του εδινες 60 λιτρα, το νερο θα κραταγε μια εβδομαδα καθαρο και θα γλυτωνες κοπο για τη συντηρηση του. Αυτο το ρολο εχουν τα λιτρα ![]() Το χρυσοψαρο ειναι ενα ψαρι αρκετα κινητικο. Ουσιαστικα ειναι ενα ειδος που ζει σε λιμνη και εμεις το βαζουμε σε ενυδρειο (για γυαλα δεν το συζηταμε - εκει δεν μπορει να ζησει τοσο για να φτασει ουτε στην παιδικη ηλικα του) Ενα μηκος ενυδρειου 5 φορες το μηκος του ψαριου θα ηταν πολυ για το ψαρι? Ενα fancy που φτανει σε μηκος τα 20 εκ δεν θελει ενα μετρο ενυδρειο? Θυμησου οτι αν πουμε τωρα ειναι μικρο το ψαρι ακομα και θα περιμενω να μεγαλωσει θα συναντησουμε δυο προβληματα. Οτι το ψαρι δεν θα αναπτυχθει οσο πρεπει και οτι την περισσπτερη αναπτυξη την παιρνει στα πρωτα 1.5-2 χρονια. Καθε εξη μηνες θα αγοραζεις και πιο μεγαλο ενυδρειο? Το αγοραζεις μια και καλη και επειδη ενα ενυδρειο με μεγλαο μηκος και πλατος, θα εχει και πολλα λιτρα, θα μπορεις και να βαλεις κι αλλα ψαρια μεσα, αφου τα χρυσοψαρα ειναι πολυ κοινωνικα ειδη και αρεσκονται σε παρεα κι αλλων χρυσοψαρων. Στο ποσα επιπλεον θα βαλεις, θα παιξει ρολο το αν εχεις διαθεση να κανεις συχνα αλλαγη νερου (οπως ειπαμε για τα λιτρα) Πχ σε ενα ενυδρειο 200 λιτρα αν βαλεις 4 fancy χρυσοψαρα, θα εχεις δωσει 50 λιτρα σε καθε ψαρι. Αυτη ειναι μια καλη επιλογη για να εχεις τη συνηθη εβδομαδιαια αλλαγη νερου του 30%. Γιαυτο λενε "50 λιτρα ανα ψαρι". Δεν λενε "βαλε ενα ψαρι μονο, σε 50λιτρο". Διαβασε εδω κι αλλα για τα χρυσοψαρα. Μετα τις φωτο με τα ειδη, γραφω για τη διατηρηση τους http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 Για το ψαρι σου θα προτεινα (γιατι ολα οσα λεμε ειναι ημιμετρα) ως απολυτο ελαχιστο, εστω κατι σαν κι αυτα ενυδρειο http://www.petsupermarket.gr/4005/%C...40cm-84lt.html και φιλτρο http://www.petsupermarket.gr/6280/%C...F%82-100l.html
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχώς η δηλητηρίαση από αμμωνία δεν θεραπεύεται εύκολα. Το ψαράκι φοβάμαι ότι έπαθε ήδη κάποια ζημιά (τα 'εγκαύματα' που πολύ παραστατικά είπε ο πολύ έμπειρος delta66) η οποία δύσκολα αναστρέφεται.
Πριν ξοδέψεις χρήματα σε αγορά άλλων τεστ επιβεβαίωσε ότι μετράς σωστά με αυτό που ήδη έχεις. Πάρε λίγη φαρμακευτική αμμωνία από το φαρμακείο (την πιο μικρή ποσότητα που πουλάνε), είναι φτηνή. Γέμισε έναν κουβά ή μια λεκάνη με νερό βρύσης και ρίξε μια σταγονίτσα (όχι παραπάνω) αμμωνίας. Έπειτα μέτρησε το νερό με το τεστ που έχεις. Μετράς κάποια (αρκετή θα είναι) συγκέντρωση αμμωνίας; Αν ναι, μάλλον μπορείς να βασιστείς σε αυτό και δεν χρειάζεσαι άλλο τεστ αμμωνίας. Αρκεί να μετράς συχνά το νερό του ενυδρείου για να ξέρεις τι γίνεται. Χρειάζεσαι, βέβαια, οπωσδήποτε τεστ για νιτρώδη (ΝΟ2) καθώς και, αν μπορείς, τεστ για νιτρικά (ΝΟ3). Για το μέγεθος του ενυδρείου τα ξέρεις ήδη, δεν χρειάζεται να σου επαναλάβω ότι είναι υπερβολικά μικρό (όπως και το φίλτρο). Και πάλι καλή τύχη στο ψαράκι σου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα σου πρότεινα κάτι αλλά είναι λίγο xtreme, να πας στο ΙΚΕΑ και να πάρεις ένα πλαστικο κουτί http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?pag...tview&iID=2151 να βάλεις το ψαράκι μέσα το φίλτρο και τον θερμαντήρα , πιστεύω πως θα κάνει δουλειά αυτη η προσωρινή λύση
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι να κάνω | Foveras | Malawi | 3 | 18-03-10 09:27 |
Αφού δεν θα το κάνω θαλασσινο... θα το κάνω γλυκό! | crywolf | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 21-01-10 23:38 |
Τι να κάνω? | klik | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 05-08-08 00:03 |
Ασπρη κηλίδα σε Gurami | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 07-12-04 20:53 |