|
|
||||
|
||||
![]()
¶μα θες βράχο να την βγάλεις οικονομικά εδώ:
http://store.aquaristic.net/AQ61315a...,0,0,id5331,,0, σπασμένο κοραλλί μην βάλεις είναι το ίδιο σαν το πολύ χοντρό χαλίκι ,μαζεύει βρωμά και κατά συνεπεία υψηλά νιτρικά . Fish only ...απλώς ακόμα δεν το ξέρεις ότι πας για reef. |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ενυδρείο σου 15 κιλά βράχος είναι αρκετός.Μπορείς να βάλεις 50% ζωντανό και 50% νεκρό βράχο βάσης.Αραγωνίτη τόσο όσο να σου δημιουργήσει ένα ύψος περίπου 5 cm.Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να έβαζες
ένα μικρό skimmer όπως το prizm της Red Sea.
|
|||
|
|||
![]()
Είχα στο 400 άρι μου το Prizm pro de lux της Red Sea και δεν ήμουνα καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένος. Πολύ θόρυβος και συνεχείς ρυθμίσεις…..
Επίσης και με τα τεστ της εν λόγω εταιρίας, δεν ήμουν ικανοποιημένος Από τότε έχω ορκιστεί Μακριά από Red Sea…..
|
||||
|
||||
![]()
Αλλο 400 άρι και άλλο 120 άρι ενυδρείο.Οντως είναι θορυβώδες αλλά υπεραρκετό για το ενυδρείο σου.
|
||||
|
||||
![]()
Γεια χαρα και παλι ,
οσο αφορα το υποστρωμα,κλεισαμε σε αραγωνιτη ... Παραμενει το θεμα με το ζωντανο βραχο και το skimmer. Απο οτι προτεινετε θα χρειαστω καμμια 300 ευρω για σκιμμερ (150 ευρω για prizm) και αλλα τοσα για καμμια 10 κιλα ζωντανο βραχο (τοσο δεν κανει?)... κυριοι , δυστηχως ξεφευγουμε ...με φιλτρα ,αλατια ,τεστ,εξτρα κυκλοφορητες και λοιπα θα παμε πανω απο 600 ευρω ...για να συντηρησω 2 clownακια ...ξερω γω ...σαν πολλα ακουγονται.Εαν και καταλαβαινω τα καλα του φυσικου βιολογικου φιλτραρισματος που θα προσφερει ο ζωντανος βραχος , νομιζα πως με ενισχυμενο ''τεχνητο'' φιλτραρισμα θα ημουν ενταξει ...επισης νομιζα πως τα σκιμμερ ειναι -απολυτως- απαραιτητα σε reef ενυδρεια. Τελικα , απο ελληνικη θαλασσα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τιποτε (πετρες κλπ) ή οχι ? Μην ανησυχειτε , τελειωνουν οι ερωτησεις ![]() Bill |
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σου,
Λες πολλά για το skimmer. Νομίζω ότι για τα λίτρα σου μέχρι 150 ευρώ πρέπει να δώσεις max. Εκτός και αν το πας για reef. Για δυό clownakia μπορείς και χωρίς skimmer πάντως, αν έχεις καλό χημικό. Βράχο βρίσκεις και με 19 ευρώ το κιλό. Μπορείς να ξεκινήσεις και με 5-6 κιλά μόνο και σιγά σιγά προσθέτεις κάνα κιλάκι ακόμη...Από την θάλασσα μην βάλεις τίποτα. Καλύτερα ψόφιο από aquaristic. Λεωνίδας |
|
||||
|
||||
![]()
unreg , τα εγραψα λαθος :εννοουσα 150 ευρω για skimmer και αλλα τοσα για ζωντανο βραχο.Συνολο 300 ευρω και τα δυο.
Απο την ελληνικη θαλασσα δεν ειπα να βαλω ζωντανο βραχο ...ειπα να βαλω απλα ψοφιες πετρες για διακοσμηση .Ουτε αυτο ?και γιατι οχι ? (εαν απολυμανθει καλα καλα). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|