|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δείτε τώρα τι συμβαίνει στο δικό μου ενυδρείο που φαίνεται να είναι όπως ακριβώς τα λέει ο φίλος μας ο plin. Εχω αυτό το DIY φωτιστικό http://www.aquatek.gr/vb/attachment....6&d=1381233012 με πλακέτες led http://www.ebay.com/itm/Car-Interior...c24026&vxp=mtr υπάρχουν 3 κόκκινες 3 μπλε 5 warm white 5 cold white και 4-5 cold white με smd 5050 (είναι πολύ πιο δυνατές από τις 1210/2350), δηλαδή δεν είναι όλες ίδιες. Τα φυτά μου μέχρι πριν λίγο καιρό πήγαιναν χάλια, έβαζα βαλισνέριες και σε 4-5 μέρες έμενα μόνο οι ρίζες. Μετά από πολύ ψάξιμο αποδείχτηκε πως ήταν λάθος λίπανση και η κατάσταση έστρωσε. Και όχι απλά έστρωσε , μέσα σε 1-1,5 μήνα αυτές οι βαλισνέριες έφτασαν στο θεό, η μία είναι πάνω από 50 πόντους ύψος τώρα. Από αυτό καταλαβαίνω πως ο φωτισμός τελικά δουλεύει, για εύκολα φυτά ε, μη παρεξηγηθώ. Προφανώς ο συνδυασμός από διάφορα led μάλλον απόδωσε, και με το στρώσιμο της λίπανσης έχω αμελητέα άλγη, λίγο με μια οδοντόβουρτσα και τα τζάμια λάμπουν, έφυγε και η περισσότερη καφέ άλγη από τα φύλα. ¶ρα για εύκολα φυτά με προσεκτική λίπανση (αν βάζετε να βάζετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λίγη, ίσως και να μην είναι απαραίτητη) με DIY CO2 αν υπάρχει και με LED διαφόρων θερμοκρασιών και χρωματισμών θα υπάρχει καλή ανάπτυξη. Δηλαδή μια λεντοταινία μόνο ίσως να μην έχει την απόδοση που περιμένετε, ενώ μια RGB να είναι καλύτερα ή ένας συνδυασμός (warm, cold , red , blue) και να έχετε στο νου σας πως επειδή πάμε ψάχνοντας μπορεί να υπάρξουν και αποτυχίες, αλλιώς ακολουθήστε τη πεπατημένη και πάτε σε T8/T5 που υπάρχει μεγάλη γνώση και εμπειρία ή σε κάποια ακριβή λύση LED που ίσως να μην είναι και δοκιμασμένη. plin θα ήθελα την άποψή σου σε αυτό |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν επιλέξει κάποιος LED: - Αν δεν το ψάξει πολύ, ο συνδυασμός από διάφορες λάμπες LED που ανέφερες είναι ίσως η καλύτερη λύση. - Μόνο αν θέλει να πάει σε high tech φυτεμένο με LED αξίζει να το ψάξει παραπάνω με grow light LED έτοιμα (και ακριβά). Αυτά τα LED θα του δώσουν ιδιαίτερα γοργή ανάπτυξη φυτών με οικονομία και χαμηλή παραγωγή θερμότητας (που θα πρέπει να συνοδεύονται από την αντίστοιχη λίπανση και φροντίδα στο κλάδεμα). Σε αυτό το φωτισμό μπορεί να προσθέσει πράσινα και κίτρινα led (ίσως και λίγα μπλε) για να φτιάξει κάπως τις αποχρώσεις των χρωμάτων για το ανθρώπινο μάτι, τα οποία μπορεί να τα ελέγχει ξεχωριστά από τα grow light. Επειδή πολλές άλγες απορροφούν για τη φωτοσύνθεσή τους φως διαφορετικού φάσματος από αυτό που απορροφούν τα φυτά, ο ξεχωριστός τους έλεγχος θα του δώσει την – πολύτιμη για ένα high tech φυτεμένο – δυνατότητα να ΅καταπνίγειΆ τις άλγες, απλά σβήνοντάς τα. |
|
||||
|
||||
![]()
Πω..πω!
Παιδια πραγματικα πονοκεφαλιασα.... ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας και για τα λινκ που μου παραθεσατε! Προς το παρον θα κανω ενα διαλλειμα μν καψω καμια φλαντζα... ![]() ![]() Θα πεσει πολυ ερευνα αυτες τις μερες... Πρωτη σκεψη μου ειναι να κοιταξω να βρω λεντοταινιες ψυχρου και θερμου λευκου,με το μετρο οχι ολοκληρες κουλουρες! Θα επανελθω δριμυτερος ![]() ------------------------- Σημερα εριξα μια ματια και εχει πεσει κατα πολυ η αποδοση... Μπορει να μην ειναι καλη ποιοτητα τα λεντς.. Αυτο παιδια ισως να ναι καλο ετσι δεν ειναι? οσον αφορα τα χρωματα.. αυτη τη στιγμη βλεπω σχεδον ολες τις αποχρωσεις να αναβουν.. δλδ εχει και κοκκινα που κανει καλο στην αναπτυξη και μπλε..
Αν τα λάθη μάς διδάσκουν, τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση! Μανουσος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alchemist : 15-11-13 στις 21:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
στην ιδια φαση ειμαι και εγω...3βδομαδες εχω μεσα 4 βελινσαριες(πολυ μπερδεμα χαχαχα) 1 ανουμπια 1 κερατοφυλλο και μια λαγκουιντα(αλλο μπερδεμα) και δεν εχουν παρει ουτε μισο ποντο!ειναι ολοιδια οπως τα εβαλα...ξερω οτι εχω χαμηλο φωτισμο 36βαττ σε 150 λιτρα αλλα πηγα να ρωτησω για τ5 60ποντους 24βαττ μπαλαστ και σταρτερ και μου ειπαν γυρω στα 45ευρω.δηλαδη τωρα εχω 36 βαττ και να βαλω 48 βαττ πιστευω οτι δεν αξιζει...για αυτο πηγα στη λυση της λεντοταινιας.ακομα δεν εχει ερθει για να δω κατα ποσο και σε ποσο καιρο πεφτει η αποδοση της.αυτη η διαφορα των 12 βαττ θα εχει σημασια στα φυτα μου?τι πιστευετε?ξανα λεω οτι ειναι χαμηλων απαιτησεων ολα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
τα 12 βαττ διαφορας αν φυγω απο τ8 36βαττ συνολο και παω σε τ5 48βαττ???
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΛΕΝΤΟΤΑΙΝΙΑ | Akakios Miskos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 08-11-13 19:50 |
Ερώτηση για λεντοταινια | nasos_discus | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 12-05-13 17:31 |
φωτισμος με λεντοταινια!! | johnnyman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 02-08-12 21:27 |
λεντοταινια για γαριδοενυδρειο | ilias13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 18-05-11 01:04 |