|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν τώρα κάποιοι συνχομπίστες στην επαρχία έχουν μεγάλο πρόβλημα και εκτός της προστασίας που κανείς δεν πρέπει να παραβλέψει χρειάζεται παροχή ρεύματος λόγω συχνών και πολύωρων διακοπών ρεύματος η μόνη λύση που περνά απ' το μυαλό μου να προτείνω είναι μια ηλεκτρογεννήτρια πετρελαίου.Στο ''Praktiker'' & στο '' Leroy Merlin''θα βρείτε ηλεκτρογεννήτριες βενζίνης και πετρελαίου σε απίστευτα χαμηλές τιμές.!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Το θεμα εινα να μην χαθει η βιολογια του φιλτρου. Στο δικο μου φιλτρο (Juwel) υστερα απο διακοπη κολλαγε η φτερωτη εαν δεν ηταν καθαρο. Με το UPS "ελυσα" το προβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή οι διακοπές χειμωνα-καλοκαίρι ειναι συχνές στη Σαμο και τις έχουμε πληρώσει ακριβά όλοι ,εχω σε όλες τις αξιόλογες συσκευές σταθεροποιητες και ασφάλειες υπέρτασης.ups δεν εχω άλλα ειναι αμεσα στο πρόγραμμα η αγορά μια γεννήτριας ένα δύο kva.βεβαι αντιθετα με το ups πρέπει να έισαι εκει για να την εκινησεις αλλά οι πολύωρες διακοπές συνήθως γινονται ειτε σε ωρες αιχμής το καλοκαιρι,μεσημερι,ειτε το βράδυ το χειμωνα,με άσχημο καιρό που αργή η επισκευή.και στις δύο περιπτωσεις συνήθως ειμαι σπιτι .γινεται και αυτόματα αλλά νομιζω ότι απαγορεύεται σε οικιακούς χρήστες.πάντως το κόστος της γεννήτριας μάλλον ειναι μμικρότερο του καλού ups...
|
|||
|
|||
![]()
Με το ίδιο περίπου κόστος όσο μια (κινέζικη) γεννήτρια μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό φωτοβολταϊκό με τα παρακάτω:
1. Ένα ηλιακό πάνελ γύρω στα 50Wp 2. Μία μπαταρία βαθιάς εκφόρτισης γύρω στα 55Ah 3. Ένας ρυθμιστής φόρτισης ηλιακού 4. Ένα inverter 230/12 5. Δύο ρελέ για την αυτόματη εναλλαγή Εναλλαγή από ΔΕΗ σε μπαταρία και τούμπαλιν = αυτόματη Αυτονομία χωρίς να βγει ποτέ ο ήλιος (έξω από 'δω) = (περ. 50 ώρες) Αυτονομία σε κανονικές μέρες = απεριόριστη Επίπεδα θορύβου = 0dB Επίπεδα καυσαερίων = 0,0 Κατανάλωση = 0,0 Κόστος < 500 ευρώ |
|
||||
|
||||
![]()
με τιποτα δεν εχει αυτονομια 50 ωρες, αυτο παραηταν θεωρητικο.
Η γεννητρια φυσικα και μπορει να εκκινει αυτοματα, εξαρταται ποσο μακρυα θελει καποιος να φτασει.
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως κάνω το σταυρό μου που δεν πήρα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στο χέρι με το ρεύμα.4 βυθίσεις είχα μέσα σε 40 λεπτά!Το φίλτρο έκανε σαν καβουρδιστήρι κοπάναγε η κεφαλή σαν να γυρνούσε έκκεντρα,αλλά μετά από λίγο έφτιαξε,δόξα τον θεό!!Ενα ups θα ήταν μία καλή λύση για το ενυδρείο,αλλά με τα υπόλοιπα στο σπίτι τι κάνουμε???
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα έπρεπε να ντρέπομαι.. | KenJiNx | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 14-12-11 20:32 |
Μήπως θα έπρεπε να γίνουν ακόμα ποιο συγκεκριμένοι οι κανόνες στις αγγελίες ??? | Lsourtzo | Greek Aquarist's Boards | 25 | 11-07-06 23:15 |