Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-13, 19:08
lefki Ο χρήστης lefki δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Κυριε σπυρο δεν μου προτεινετε κ εσεις τι τεστ να παρω? Api κιτ απο το e bay? Αν μπορειτε βαλτε μου ενα ποστ. Εχουν εξοδα μεταφορας? Μην μου βγει ποιο ακριβο απο να το παρω απο εδω. Οσο για αυτα που αναφερεται πρεπει να αρχισω να αποκλειω ενα ενα για να δω τι φταιει. Διαβασα κ το υπομνημα σας.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Είχες κάνει κάποια πατέντα για να χωρέσει βιολογικό υλικό ή το έτρεχες μόνο με το σφουγγάρι?
Δεν νομίζω να βοηθήσει η προσθήκη του συγκεκριμένου φίλτρου, αλλά όλα θα δειξουν τα τεστ. Το λέω με την έννοια πως το φιλτράκι ειναι μικρό...
Μονο με το σφουγγαρι. Ποια πατεντα.ακομα στην αρχη ειμαι. Μαλλον δεν εχω διαβασει το αναλογο ποστ αλλιως θα το ειχα κανει. Προς το παρον οι μονες πατεντες που εχω κανει απο αυτα που διαβασα εδω ειναι τοιχο με πλεγμα μοςς και diy co2. Τα τεστ θα δειξουν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lefki : 11-11-13 στις 19:08 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-13, 19:11
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lefki Εμφάνιση μηνυμάτων
Μονο με το σφουγγαρι. Ποια πατεντα.ακομα στην αρχη ειμαι. Μαλλον δεν εχω διαβασει το αναλογο ποστ αλλιως θα το ειχα κανει. Προς το παρον οι μονες πατεντες που εχω κανει απο αυτα που διαβασα εδω ειναι τοιχο με πλεγμα μοςς και diy co2. Τα τεστ θα δειξουν.
Πατέντα εννοω να κόψεις τμήμα απ το σφουγγάρι και να προσθέσεις ελαφρόπετρα ή μινι σιποραξ

Ξεκίνα με την αγορά τεστ...να δεις τι γινεται με το νερο...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-13, 20:08
maikl Ο χρήστης maikl δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βεροια
Προεπιλογή

Για το κιτ δες κι απο δω αν σε συμφερει
http://zoo-zoo.gr/index.php?page=sho...art&Itemid=180
Παλιά 11-11-13, 20:14
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Μια χαρα.
Τοσο εχει και στο ebay περιπου
(κοιταμε ημερομηνια ληξης ή τα lot number αν ειναι πιο παλια)
-------------------------
Μεχρι τωρα νομιζω οτι μιλαμε μονο για τσεκ του νερου και αιτιες προβληματων.
Δεν εχουμε μιλησει για το "πως θα εχουμε αριστη ποιοτητα νερου" (αφου το εχουμε τσεκαρει και ισως χρειαστει να το διορθωσουμε κα να το διατηρησουμε αριστο) που ειναι και η ερωτηση του θεματος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 11-11-13 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-13, 20:36
lefki Ο χρήστης lefki δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

Σωστα,η διατηρηση του σωστου νερου εχει σημασια.αλλα πρεπει να δω τι μετρησεις εχω,ποιες δεν ειναι σωστες κ πως τις διορθωνω. Για να μην σας κουραζω θα επανελθω οταν κανω τις μετρησεις. Με βοηθησατε πολυ. Και τις οδηγιες για την χρηση των τεστ δεν τις ειχα δει. Θα μου χρειαστουν. σας ευχαριστω ολους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-13, 21:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Οι σωστες μετρησεις για την καθαριοτητα του νερου ειναι:
- NH3 μηδεν
- ΝΟ2 μηδεν
- ΝΟ3 μεχρι 20-25ppm (ιδανικα μεχρι 10-15ppm)
Ειναι πιο ευκολο να κρατηθουν ιδανικες αν εχεις ισχυρη φιλτρανση (σε ποσοτητα και ποιοτητα υλικων) και περισσοτερα λιτρα ενυδρειο απο τα μινιμουμ που προτεινονται

Για τις παρακατω παραμετρους τσεκαρεις το προφιλ των ψαριιων σου και τις ρυθμιζεις καταλληλα http://www.seriouslyfish.com/knowledge-base/
(Aν εισαι τυχερη και ζουν σε παραμετρους που εχει και η βρυση σου, δεν χρειαζεται επεξεργασια. Αν ζουν σε πιο μαλακο και οξινο νερο ή πιο σκληρο και αλκαλικο τοτε χρειαζεται προετοιαμασια με την καταλληλη επεξεργασια. Υπαρχουν πολλα αρθρα και συζητησεις για την επεξεργασια του νερου)
- pH
- GH
- KH
- θερμοκρασια
Προσεχεις να ειναι στη μεση των τιμων και στα ακρα για να εχεις περιθορεια.
Η θερμοκρασια μονο, μπορει (και πρεπει) να ρυθμιζεται αναλογα την εποχη που διανυοουμε απο τα χαμηλα ορια στα πιο ψηλα.
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές