|
|
|||
|
|||
![]()
ναι εχω γραψει εδω μεσα αυτες τις μερες......μπολι βρωμικο νερο δηλαδη...θα δωσω κατι μακαρονακια κοφτα και θα παρω αλλα απο αυτον και μια σακουλα βρωμικο νερο...εχω μεχρι στιγμης χαλικακι σκουροχρωμο σχεδον μαυρο,φιλτρο jbl 250 δενα θερμοστατη 200watt μια αεραντλια eihm 100 και ενα σκαφανδρο για να βγαινουν απο εκει οι φυσαλιδες.δεν θελω να μπλεξω με ζωντανα φυτα....μετα ελεγα να βαλω λιγα ψευτικα.μετα διαβασα για τραυματισμους...αλλα 150 λιτα μονο με χαλικι και ενα σκαφανδρο?και πισω μαυρη αφισα....πολυ φτωχο μομιζω αλλα και απο την αλλη ευκολο.οχι οικονομικο ευκολο συντηρουμενο ετσι δεν ειναι??
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα σου ελεγα να κανεις ξανα μια βολτα στα υπομνηματα των αρχαριων και να κατανοησεις καλυτερα καποια πραγματα, ετσι ωστε να εχεις δικη σου αποψη και να μην ακους απλα γνωμες.
Φυτα και εξοπλισμο, μπορεις να βρεις και απο αγγελιες συνχομπιστων, χωρις να χρειαστει να δωσεις μια περιουσια ![]()
|
|||
|
|||
![]()
και αλλη ερωτηση σου εχω φιλος...γραφουν θερμο φως και λευκο....φανταζομαι λευκο...υπαρχει σε 18 watt.θελω ενυδρειακες???αλλου διαβασα να μη παρω απο πετσοπα αλλα απο ηλεκτρολογικα υλικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να παρεις και απο ηλεκτρολογικα. Αλλα για φυτα, καλυτερα ενυδρειακες. Μπορεις να κανεις ενα συνδυασμο για παραδειγμα, αυτη και αυτη, ή ακομα καλυτερα μια sylvania grolux (αν βρεις στα 20w) και μια απο ηλεκτρολογικα με περιπου 4500Κ.
Πολλοι χρησιμοποιουν και απο ηλεκτρολογικα, παντως, με επιτυχια.
|
|||
|
|||
![]()
Πέρα από τα πολύ σωστές συμβουλές που προαναφέρθηκαν, να υπενθυμίσω ότι καλό είναι να τοποθετηθούν και ανακλαστήρες. Οι ανακλαστήρες σχεδόν διπλασιάζουν την φωτεινή ροή χωρίς επιπλέον κατανάλωση ή θερμότητα.
Μπορείς να τους βρεις σε καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. Ζήτα ανακλαστήρες για λάμπες Τ8 20W. Ίσως χρειαστεί, αν δεν υπάρχουν στο μήκος της λάμπας σου, να τους κόψεις. Οι ανακλαστήρες είναι καλό να είναι ευρείας δέσμης. Για περισσότερα κοίτα εδώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Σιγουρα κανουν καλο οι ανακλαστηρες αυξανοντας ουσιαστικα το φωτισμο, αλλα παντα και αναλογα με τα φυτα. Αν τελικα εχει μονο κερατοφυλλο το ενυδρειο, ισως να μην χρειαζονται.
|
|||
|
|||
![]()
οντως αυτο δεν το σκεφτηκα...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη φωτισμου...ερωτηση | ikaria_jim | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 20-11-12 20:34 |
φωτισμος? | panagiotis13 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 14-06-12 17:22 |
SOS ΦΩΤΙΣΜΟΣ | TRYFONAS K. | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-05-12 13:11 |
Φωτισμος | babis100nx | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 19-09-10 11:10 |
χαζη ηλεκτρολογικη ερωτηση...... | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 28-08-07 18:56 |