Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα

Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-10-13, 19:09
Aquarium13 Ο χρήστης Aquarium13 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Corfu
Προεπιλογή

καλησπερα και παλι σε ολα τα μελη!
παραθετω τα παρακατω αιτηματα σε περιπτωση που μπορειτενα με βοηθησετε.
1).τοποθετησα αντλια αερα (mouse air pump M-101 super silent). ποσες ωρες την ημερα πρεπει να δουλευει η αντλια μεσα στο ενυδρειο;
2).τοποθετησα τεστ για την αμμωνια ammonia alert (seachem) και βγηκε το αποτελεσμα ασφαλες. καθε ποτε πρεπει να το χρησιμοποιω και ποσες ωρες να μενει μεσα στο νερο;
3).ο γλειφτης ειναι ενα γατοψαρο μικρο μαυρο του βυθου και δεν επιτειτηθεται στα χρυσοψαρα, τον εχω 3 μηνες και βγαινει συνηθως μετα το απογευμα.
4).καθε ποτε να βραζω μπιζελι αρακα προοληπτικα;
εχω ανεβασει φωτογραφια απο το ενυδρειο σε περιπτωση που θελετε να μου δωσετε καποια συμβουλη. ευχαριστω πολυ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-13, 00:03
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

1. Απο μηδεν εως 24 ωρες, αναλογα τις απαιτησεις του καθε ενυδρειου για οξυγονωση. Φαινεται απο τις ανασες των ψαριων συνηθως. Αν λαχανιαζουν δεν τους επαρκει, Ενα νορμαλ ενυδρειο δεν χρειαζεται αεραντλια. Φτανει η αναταραξη απο την εξοδο του φιλτρου. Ενα ενυδρειο φορτωμενο με ψαρια θελει επιπλεον οξυγονωση. (αλλα θελει και πολλα "επιπλεον" ακομα, απο ενα νορμαλ ενυδρειο. πχ πολυ πιο συχνα αλλαγη νερου)
2. Νομιζω αυτο ειναι για μονιμο στο ενυδρειο. Αν και δεν ειναι και τοσο ασφαλες. Οταν σου δειξει προβλημα αυτο, ειναι για "φευγα" τα ψαρια.
3. Τοτε μαλλον ειναι common pleco. Aν ειναι μικρο τοτε ειναι μωρο. Αυτα γινονται 30-50 εκ και θελουν πολυ μεγαλο ενυδρειο (150χ60 εκ μηκοςχ πλατος). Επσης ειναι τροπικο ψαρι και οχι κρυου νερου, (θελει σε πιο ζεστο και πιο μαλακο νερο). Ειναι και ρυπαρο ψαρι και θελει και πολλα λιτρα για παρτη του οσο μεγαλωνει.
4. Αναλογα, πχ εγω δεν τους δινω σχεδον ποτε. Αν δεις και δεν αφοδευουν τους δινεις. Τα ψαρια θελουν πιο συχνα ταισμα και με ποικιλια καλης ποιοτητας φρεσκων τροφων (οχι ληγμενων και οχι ανοιγμενων πανω απο 3-4 μηνες,)
(επισης να ειναι τροφες που βουλιαζουν).
Για να ταιζεις καλα ομως χρειαζεται πολυ νερο για καθε ψαρι για να σηκωνει τους ρυπους του.

Για να μη το παιδευουμε, αν θελεις να εισαι ανετος κι εσυ και το ενυδρειο, κρατα δυο απο τα fancy χρυσοψαρα και ολα τα αλλα δωσε τα.
Αλλιως θα καταλαβεις και μονος σου οτι ολο για προβληματα θα γραφεις και ολο θα αγοραζεις αχρηστα πραγματα για να λυσεις το προβλημα.
Αν θελεις να λυσεις μια και καλη το προβλημα, αγορασε ενα ενυδρειο 400 λιτρα 1.5 μετρο και κρατα τα ψαρια ολα, (εκτος του πλεκο)

Διαβασε αυτο που εγραψα και πιο πανω
Όλα για τα Χρυσόψαρα - Προφίλ, Είδη, Εξοπλισμός.
Εχει γραφτει για να μην τετοια υπαρχουν προβληματα με τα ενυδρεια με χρυσοψαρα.
Παλιά 22-10-13, 10:36
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Απο μηδεν εως 24 ωρες, αναλογα τις απαιτησεις του καθε ενυδρειου για οξυγονωση. Φαινεται απο τις ανασες των ψαριων συνηθως. Αν λαχανιαζουν δεν τους επαρκει, Ενα νορμαλ ενυδρειο δεν χρειαζεται αεραντλια. Φτανει η αναταραξη απο την εξοδο του φιλτρου. Ενα ενυδρειο φορτωμενο με ψαρια θελει επιπλεον οξυγονωση. (αλλα θελει και πολλα "επιπλεον" ακομα, απο ενα νορμαλ ενυδρειο. πχ πολυ πιο συχνα αλλαγη νερου)
2. Νομιζω αυτο ειναι για μονιμο στο ενυδρειο. Αν και δεν ειναι και τοσο ασφαλες. Οταν σου δειξει προβλημα αυτο, ειναι για "φευγα" τα ψαρια.
3. Τοτε μαλλον ειναι common pleco. Aν ειναι μικρο τοτε ειναι μωρο. Αυτα γινονται 30-50 εκ και θελουν πολυ μεγαλο ενυδρειο (150χ60 εκ μηκοςχ πλατος). Επσης ειναι τροπικο ψαρι και οχι κρυου νερου, (θελει σε πιο ζεστο και πιο μαλακο νερο). Ειναι και ρυπαρο ψαρι και θελει και πολλα λιτρα για παρτη του οσο μεγαλωνει.
4. Αναλογα, πχ εγω δεν τους δινω σχεδον ποτε. Αν δεις και δεν αφοδευουν τους δινεις. Τα ψαρια θελουν πιο συχνα ταισμα και με ποικιλια καλης ποιοτητας φρεσκων τροφων (οχι ληγμενων και οχι ανοιγμενων πανω απο 3-4 μηνες,)
(επισης να ειναι τροφες που βουλιαζουν).
Για να ταιζεις καλα ομως χρειαζεται πολυ νερο για καθε ψαρι για να σηκωνει τους ρυπους του.

Για να μη το παιδευουμε, αν θελεις να εισαι ανετος κι εσυ και το ενυδρειο, κρατα δυο απο τα fancy χρυσοψαρα και ολα τα αλλα δωσε τα.
Αλλιως θα καταλαβεις και μονος σου οτι ολο για προβληματα θα γραφεις και ολο θα αγοραζεις αχρηστα πραγματα για να λυσεις το προβλημα.
Αν θελεις να λυσεις μια και καλη το προβλημα, αγορασε ενα ενυδρειο 400 λιτρα 1.5 μετρο και κρατα τα ψαρια ολα, (εκτος του πλεκο)

Διαβασε αυτο που εγραψα και πιο πανω
Όλα για τα Χρυσόψαρα - Προφίλ, Είδη, Εξοπλισμός.
Εχει γραφτει για να μην τετοια υπαρχουν προβληματα με τα ενυδρεια με χρυσοψαρα.
Σε ευχαριστω πολυ για τις πολυτιμες και χρησιμες συμβουλες σου.Πολυ θα το ηθελα να εχω περισσοτερο χωρο στο δωματιο μου για να αγοραζα ενα μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα δυστυχως δεν τον διαθετω.Σε ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσες να μου γραψεις.Θ α τα πουμε και μελλοντικα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-13, 13:01
Professor

Προεπιλογή

Νο προμπλεμ με το χωρο,
Απλα κρατας δυο ψαρακια στο ενυδρειο αυτο, δινεις τα υπολοιπα και ησυχαζεις.
Παλιά 06-12-13, 10:44
Junior Member

Προεπιλογή

Καλημερα σε ολα τα μελη! υστερα απο 5 μηνες που λειτουργει το ενυδρειο μου και εχοντας διαβασει πληροφοριες απο το φορουμ, αποφασισα μετα κ απο την συμβουλη του ιδιοκτητη του pet shop, να προσθεσω ενα μικρο ψαρι μονομαχο. Του εχω αγορασει ειδικη τροφη αλλα ειναι διστακτικο τις πρωτες ημερες. Δεν τον ενοχλουν τα υπολοιπα χρυσοψαρα και συνηθως κρυβεται πισω απο τα φυτα κ βγαινει σπανια! τι με συμβουλευετε για την μεταχειριση γενικα του μονομαχου?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-13, 11:22
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Δηλαδή μετά από τον πλέκο έβαλες και άλλο ψάρι που δεν έχει καμία θέση μαζί με τα χρυσόψαρα; Η συμβουλή μου για τη μεταχείρισή του είναι να επιστραφεί στο μαγαζί ή να αποκτηθεί ένα ενυδρείο για αυτόν.
Παλιά 06-12-13, 15:23
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Aquarium13 Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημερα σε ολα τα μελη! υστερα απο 5 μηνες που λειτουργει το ενυδρειο μου και εχοντας διαβασει πληροφοριες απο το φορουμ, αποφασισα μετα κ απο την συμβουλη του ιδιοκτητη του pet shop, να προσθεσω ενα μικρο ψαρι μονομαχο. Του εχω αγορασει ειδικη τροφη αλλα ειναι διστακτικο τις πρωτες ημερες. Δεν τον ενοχλουν τα υπολοιπα χρυσοψαρα και συνηθως κρυβεται πισω απο τα φυτα κ βγαινει σπανια! τι με συμβουλευετε για την μεταχειριση γενικα του μονομαχου?
Καλημερα.
Πληροφοριες τετοιες εδω, δεν βρηκες. Αν εχει "παραπεσει" καποιο τετοιο ποστ και το βρηκες, δωσε το λινκ των θεματος να απαντησω καταλλήλως.
Μπορεις πλεον να ρωτας τον πετσοπα που ξερει καλυτερα ή να κανεις οτι θελεις μονος σου, γιατι δεν βλεπω να καταλαβαινεις και τσαμπα σπαταλαμε χρονο να σου γραφουμε.
Συγνωμη για την σκληρη γλωσσα, αλλα ετσι εχουν τα πραγματα.
Καλη συνεχεια.
Παλιά 10-12-13, 11:13
Junior Member

Προεπιλογή

ενταξει θα φροντισω να τον επιστρεψω στον ιδιοκτητη του pet shop, διαφορετικα θα το τοποθετησω σε ξεχωριστο χωρο αν και ο ιδοκτητης του μαγαζιου μου ειχε πει οτι μερικα ειδη μονομαχων μπορουν να συμβιωσουν αρμονικα με χρυσοψαρα. σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές