|
|
|||
|
|||
![]()
Λεγοντας οτι δεν εχει φιλτρα κεντρικης παροχης ,εννοουσα οτι δεν εχει -δεν υπαρχουν?- φιλτρα κεντρικης παροχης Αντιστροφης Οσμωσης ,κατι που θα με βολευε αφανταστα.Τεσπα,αυτη η κουβεντα θα γινει υπο καλυτερες οικονομικες συνθηκες 1-2 μηνες αργοτερα.
Φωτο θα ανεβασω μολις μπορεσω παιδια γιατι με ταλαιπωρει εδω και 5 μερες μια χοντρη ιωση που με κανει ισα ισα να παω δουλεια και να γυριζω πτωμα στο σπιτι.Ειδα φωτο BGA,δεν νομιζω να ειναι κατι τετοιο αφου ουτε πολυ ταιζω λογω στρωσιματος,ουτε φυτα εχω βαλει ακομα,ουτε πολλες ωρες εχω φωτισμο στο ενυδρειο - βασικοι λογοι αναπτυξης της απ οτι διαβασα.Μονος λογος ισως τα αυξημενα νιτρικα απο την μαμα βρυση, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Μαλλον Σαββατο παω για τα ψαρακια μου.Αμεσως μετα θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο. |
|
||||
|
||||
![]()
AO στην κεντρικη παροχη ειναι λιγο κουφο.
Θελεις να τραβας καζανακι με νερο οσμωσης? Στη βρυση παει της κουζινας που πινετε νερο και απο εκει πετας και σωληνακι για το ενυδρειο. Προτεινω να μη βαλεις αλλα ψαρια μεχρι να λυσεις το θεμα των νιτρικων. Περισσοτερα ψαρια ισον περισσοτερα νιτρικα. Μετρησεις νιτρικων να κανεις πριν την αλλαγη νερου.
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχως η εγκατασταση στη βρυση της κουζινας ειναι ανεφικτη γιατι οι σωληνωσεις του νερου ειναι εντοιχισμενες.
Σημερα που εκανα παλι μετρησεις μετρησα στο ενυδρειο Αμμωνια 0 νιτρωδη 0 και Νιτρικα 10 ή 15 mg/lt ,δεν μπορω να κανω ευκολα την συγκριση των χρωματων.Η μετρηση αυτη εγινε στο ιδιο νερο που ειχε γινει και η προηγουμενη που ειχα αναφερει πριν 5 μερες. Στην βρυση σταθερα νιτρικα 30 mg/lt.H αλλαγη του νερου που θα γινει αυριο θα εχει 40% νερο βρυσης και 60% απο αλλη πηγη χωρις νιτρικα ωστε να μπορεσω να τα κρατησω σε χαμηλο επιπεδο. Νομιζω οτι για κανα μηνα τουλαχιστον ειμαι καλυμενος.Μετα ΑΟ για ψαρακια στη βρυση της τουαλετας - τελειως ψυχολογικος ο λογος που δεν θα βαλω για την οικογενεια σ αυτη τη βρυση ΑΟ ,οι σωληνωσεις ιδιες με αυτες της κουζινας ειναι. Αν καταλαβα καλα την διαδικασια και ανεβασα σωστα τις εικονες ισως καταλαβετε γιατι μιλαω οτν λεω για "μουχλα" αν και δεν ξερω ποσο καλα φαινεται. Ολοκληρο το ενυδρειο,μολις στηθει η τελικη του μορφη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχεις στο ενυδρειο 15 νιτρικα και στη βρυση 30? Ωραια, να πινετε απο το ενυδρειο νερο ![]() ![]() ![]() Δεν ξερω πως εχεi στηθει η βρυση και δεν μπορεις, αλλα μου ακουγεται περιεργο να μη μπορει καποιος να επεμβει στη βρυση του. Πες οτι βουλωσε, οτι εσπασε κατι. Τι κανεις? Γκρεμιζεις το τοιχο? Δεν εχει απο κατω στο ντουλαπι του νεροχυτη, βανακια να κλεινει κλπ? Ουτε απεξω΄απο τον τοιχο? Μια βρυση καρφωμενη στον τοιχο ειναι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ε? ![]() εχεις ψυχολογικο λογο με την ΑΟ,αλλα δεν εχεις με τα νιτρικα? ![]() με ποια λογικη θα βαλεις την ΑΟ στο μπανιο και μονο για τα ψαρια,αντι να τη βαλεις στην κουζινα οπου πινουν ολοι,αφου βγαζει νιτρικα η βρυση σου? ![]() ρωταω μηπως μουχει ξεφυγει κατι,αλλα δεν τοχω ξανακουσει αυτο ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα ηθελε να μπει στην κουζινα, αλλα καποιο προβλημα υπαρχει εκει με την υδραυλικη εγκατασταση, που δεν εχω καταλαβει.
|
||||
|
||||
![]()
ok...(νομιζω...)
γιατι απαυτο που γραφει στην παραθεση που εκανα,καταλαβα οτι καθαρα για ψυχολογικους λογους(και οχι λογω αλλης δυσκολιας)θα βαλει την ΑΟ στο μπανιο και οχι στην κουζινα,και θα μπει μονο για τα ψαρια... ισως να μην το εξηγησε σωστα,η δεν καταλαβα εγω σωστα.θα μας πει ![]() εκτος αν εννοει οτι θα βαλει απλη ενυδρειακη στο μπανιο, και στην αλλη βρυση αλλο συστημα.αλλα λεει οτι δεν θα βαλει ΑΟ σεκεινη τη βρυση(της κουζινας)... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Κατ αρχας να ξεκαθαρισουμε οτι δεν ειμαι ψυχακιας,τουλαχιστον οχι με αυτα τα θεματα-γιατι υπαρχουν και καποια που θες δεν θες σε κανουν
![]() Αυτο που ειπα και ισως να μην εγινε κατανοητο,ειναι οτι η εγκατασταση της βρυσης στην κουζινα ,ειναι εντοιχισμενη,δηλαδη η βρυση συνδεεται σε σωληνες οι οποιοι βγαινουν ελαχιστα-οσο το σπειρωμα συνδεσης εξω απο τον τοιχο - και βιδωνουν στην πλατη της βρυσης οπως πχ γινεται με την βρυση μιας ντουζιερας στο μπανιο στα πιο παλια σπιτια.Επειδη μιλαμε για πολυ παλια κατασκευη φοβαμαι οτι αν προσπαθησω να ξεσφιξω το σπειρωμα,θα το παρω στο χερι κομματια . Δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω για να το καταλαβετε. Το σπιτι που μενω ειναι παλια κατασκευη μπετον και μονοκατοικια.Στο μπανιο τωρα η βρυση του νιπτηρα εχει κανονικα τα σωληνακια του νερου απο κατω της περιπου οπως δειχνεις στην φωτο Σπυρο,κι εκει ισως και να χωραει η ΑΟ αν και περιορισμενος ο χωρος αλλα ξερετε πολλους που εχουν μαθει να πινουν νερο απο την βρυση του μπανιου τους? Εννοειται πως γνωριζω οτι με την ΑΟ στο μπανιο το νερο θα ειναι πολυυυυυυυυ καθαροτερο απο αυτο της βρυσης της κουζινας. Ελπιζω να ελυσα τις αποριες σας,αν οχι ,παλι εδω ειμαστε,εξαλλου ,ειπαμε: Αρχαριος στο χομπυ,που θα βρω καλυτερη παρεα?? ![]() ------------------------- Και ναι Σπυρο αν βουλωσει η σπασει κατι,πρεπει να γκρεμισεις-σκαψεις τον τοιχο.Τα μονα σωληνακια που εχω δει πριν απο αυτη τη βρυση ειναι ο σωληνας κεντρικης παροχης ,που εχει και διακοπτη να κλεινεις το νερο του σπιτιου,αν θες ![]() ![]() ![]() Λες να εχει καλη γευση το νερο απο το ενυδρειο?? ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spirstam2011 : 17-10-13 στις 23:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καλως σας βρηκα | safetyzone | Greek Aquarist's Boards | 2 | 29-10-10 14:28 |