Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ασία > Bettas

Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-10-13, 19:59
Το avatar του χρήστη afroditoula
afroditoula Ο χρήστης afroditoula δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: αθηνα
Προεπιλογή

-ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ...εννοειται ενασ θερμοστατης δεν μπαινει σε δυο ενυδρεια φταιω εγω που δεν ανεφερα πως ειναι 2..
-τα περισσοτερα topic που μου εχετε παραθεσει τα εχω διαβασει...ειναι αρκετα πληροφοριακα ομως πολυ γενικα..καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..και εγω την δικη μου περιπτωση την αναφερω να την φτιαξουμε μαζι και οχι μονη μου..
-αν το ενυδρειο μου παρει 1 μηνα μεχρι να στρωθει δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα...
-το ενυδρειο εχει διαστασεις 36*61*32
-εβαλα τους θερμοστατες να δουλευουν
-λεω να κρατησω το υποστρωμα της jbl και να παρω χαλαζιακο αμμοχαλικο να βαλω απο πανω..
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια...
-τον καταλογο με τα φυτα τον εχω εξερευνησει και απλα ζηταω την γνωμη σας για αυτα που εχω ηδη αναφερει...
-μπορειτε να με βοηθησετε για την επιλογη μιας λαμπας για τον ενυδρειο μου με χαμηλο κοστος που να εκπληρωνει τις απαιτησεις του λαμβανοντας υποψιν τα φυτα που εχω αναφερει...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:09
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από afroditoula Εμφάνιση μηνυμάτων
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια...

OXI!!! μην κανεις αστειο και ριξεις τιποτα αμμωνιες μεσα τωρα με τα ψαρια!!!

βαλε αγγελια για μπολι αμεσα αποψε κιολας, γραφοντας και την περιοχη σου,για να βρεθει καποιος να σου δωσει!

μεχρι να μπολιασεις το φιλτρο σου,ταισμα ΜΗΔΕΝ!!!

κανε πρωτα αυτο και μετα τα βλεπουμε τα υπολοιπα.
παραλληλα διαβασε ξανα τα υπομνηματα στους αρχαριους και διαβασε και τα υπομνηματα και αρκετα θεματα στην κατηγορια με τα bettas.

στειλε μου πμ με την περιοχη σου (αν δεν θες να το γραψεις εδω)μηπως εισαι κοντα να σου δωσω εγω στρωμενα υλικα φιλτρου(μενω νεα σμυρνη).την αγγελια βαλτη ομως ασχετα απτο αν θα παρεις απο εμενα η οχι.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:14
Member

Προεπιλογή

τα ψαρακια μου δεν ειναι μεσα στο ενυδρειο που θελω να στρωσω με αμμωνια...!
και επαναλαμβανω αν το ενυδρειο που θελω να στρωσω παρει 1 μηνα δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα..!στα 20 λιτρα ειναι προχειρα μεχρι να φτιαχτει το μεγαλο στις φωτο...
μενω ιλιον
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:22
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

οκ,αν τα εχεις σε 20λιτρο και ειναι στρωμενο,ταιζε πολυ ελαφρα.
αν δεν ειναι στρωμενο,που μαλον δεν ειναι,ισχυει το ιδιο πραγμα.θελει στρωσιμο.αν τα αφησεις σε αστρωτο 20λιτρο για ενα μηνα,ειναι ακομη χειροτερα.
σε καθε περιπτωση,αν ειναι αστρωτο το ενυδρειο σου οσα λιτρα και αν ειναι,ταισμα μηδεν μεχρι να το μπολιασεις.

ποσα ψαρια εχεις τωρα μεσα στο 20λιτρο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:30
Member

Προεπιλογή

2*20 λιτρα ενα ψαρι σε καθε ενυδρειο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:28
harmasn Ο χρήστης harmasn δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: γουδι
Send a message via Skype™ to harmasn
Προεπιλογή

Ποιο φιλτρο θα βαλεις στο μεγαλο για να το στρωσεις γιατι απο τις φωτο δεν βλεπω να ειναι καποιο της προκοπης και να μπορεις να το μπολιασεις κιολας
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:32
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

το hailea που εχει,παιρνει υλικα μεσα ανετα.
-------------------------
Παράθεση:
2*20 λιτρα ενα ψαρι σε καθε ενυδρειο

οκ,αν δεν θες να τα ταλαιπωρησεις τα ψαρια(ταλαιπωρια σημαινει στρες,ασθανειες,θανατοι κλπ)

μπολιασε αμεσα το φιλτρο που εχεις(μιλαω για το hailea) στο 60αρι και βαλτα εκει μαζι με πολλα φυτα.οτιδηποτε αλλο,απλα θα τα ταλαιπωρησει.απο λιγο εως πολυ.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 13-10-13 στις 20:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:43
harmasn Ο χρήστης harmasn δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: γουδι
Send a message via Skype™ to harmasn
Προεπιλογή

Για μενα πιστευω πως το φιλτρο που εχει ειναι μια πολυ προχειρη λυση και αργα η γρηγορα θα χρειαστει αλλαγη οποτε προτεινω να αγορασει
http://www.petsupermarket.gr/3081/%C...%82-100lt.html
που εχει μεγαλη χωριτηκοτιτα υλικων και για το μπολι και για το siporax η οτι αλλο θελει να βαλει και να εχει ενα σωστο φιλτρο απο την αρχη
αν ενδειαφερεσαι σε μια 2 μερες θα μπολιασω και εγω το δικο μου το 3ο να κοψω απο σημερα μισο σφουγγαρι να σου φερω αυριο το μεσημερι αν εισαι κοντα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:39
Member

Προεπιλογή

θα βαλω το hailea
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:43
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
θα βαλω το hailea
,

μπολιασμενο

μην το ρισκαρεις,γιατι θα καουν απτην αμμωνια τα ψαρια.και ταισμα οπως σου ειπα,μηδεν μεχρι να μπολιασεις.αν θες να ταιζεις ελαφρα μεχρι να μπολιασεις(το συντομοτερο δυνατο) θα πρεπει να κανεις και αλλαγες νερου καθημερινες.

με νερο αποχλωριωμενο,και στην ιδια θερμοκρασια με αυτο του ενυδρειου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 20:52
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Για αρχή το Manado δε θέλει τίποτα από πάνω του, μπαίνει έτσι. Καλό ξέπλυμα θέλει μόνο.

Επειδή ίσως να το έχασα κάπου και δεν είμαι σίγουρος πάμε και για τα δύο ενδεχόμενα:

α) Αν τα φίλτρα εκεί που τα έχεις είναι στρωμένα στήσε το 60άρι όπως το θες, βάλ' τα μετά μέσα και μετά μπόλιασε το φίλτρο σου από τα ήδη στρωμένα.

β) Αν δεν είναι στρωμένα ζήτα μπόλι και μετά κάνε τα ίδια, αλλά προσέχοντας τα ταΐσματά σου.

Οι απαντήσεις που έλαβες παραπάνω δεν είναι λανθασμένες, σου λέω απλά τι θα χρειαστείς άμεσα.
Παλιά 13-10-13, 22:39
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
-ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΖΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ...εννοειται ενασ θερμοστατης δεν μπαινει σε δυο ενυδρεια φταιω εγω που δεν ανεφερα πως ειναι 2.. ok, το διευκρινήσαμε
-τα περισσοτερα topic που μου εχετε παραθεσει τα εχω διαβασει...ειναι αρκετα πληροφοριακα ομως πολυ γενικα..καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη..και εγω την δικη μου περιπτωση την αναφερω να την φτιαξουμε μαζι και οχι μονη μου.. το θέμα εκτός απ το να την φτιάξουμε, είναι να μπορείς να την υποστηρίζεις στη συνέχεια
-αν το ενυδρειο μου παρει 1 μηνα μεχρι να στρωθει δεν γινεται να μην ταιζω τα 20λιτρα... πιο πάνω ανέφερα για μπόλι. Αν σου πάρει 1 μηνα να στησεις το μεγαλο ενυδρειο, τότε η καλύτερη λύση ειναι να στησεις σωστα τα 2 20λιτρα
-το ενυδρειο εχει διαστασεις 36*61*32
-εβαλα τους θερμοστατες να δουλευουν Σε τι θερμοκρασία?
-λεω να κρατησω το υποστρωμα της jbl και να παρω χαλαζιακο αμμοχαλικο να βαλω απο πανω.. Συμφωνώ! Εστω κι αν διαφωνεί ο exeliχ , το manado μόνο του, εκτός από χάλια εικόνα, θα δυσκολέψει το φύτεμα
-οσο για τα βακτηρια δεν μπορω να καταλαβω τι κακο εχουν..αν και σκεφτομαι να το ξεκινησω τελικα με αμμωνια... Νομίζω αυτό λύθηκε στα επόμενα ποστ (εφόσον βρήκες ήδη μπόλι!!!)
-τον καταλογο με τα φυτα τον εχω εξερευνησει και απλα ζηταω την γνωμη σας για αυτα που εχω ηδη αναφερει... συγνώμη & αρχαριος δεν πάνε μαζι. Εδώ μέσα βοηθάει ο ένας τον άλλον
-μπορειτε να με βοηθησετε για την επιλογη μιας λαμπας για τον ενυδρειο μου με χαμηλο κοστος που να εκπληρωνει τις απαιτησεις του λαμβανοντας υποψιν τα φυτα που εχω αναφερει...το καπάκι έχει θέση για λάμπα?
Ετσι κι αλλιώς οι περισσότερες ερωτήσεις σου ήδη απαντήθηκαν και το θέμα σου ήδη παίρνει το δρόμο του...

Επειδή ο κάθε μονομάχος έχει τον δικό του χαρακτήρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη συγκατοίκηση του κυρίου με την κυρία. Ισως, αν τελικά πας σε πυκνοφυτεμένο, να πρέπει να προσθέσεις άλλη μια θυληκιά

Φυσικά, προυπόθεση ειναι, το φίλτρο σου να κρατάει αρκετή βιολογία

Για εξωτερικό φίλτρο, έχεις σκεφτεί? Το ρωτάω με τη λογική πως τώρα ξεκινάς, οπότε ίσως είναι ευκαιρία να ξεφορτωθείς πριν ακόμη τα ανοίξεις, ορισμένα απ τα υλικά σου και να πάρεις κάποιο πιο κατάλληλα

Καλή συνέχεια
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 22:51
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

επισεις να συμπληρωσω, αν ηταν χαρεμι θα σου ελεγα βαλτους και χυμα, αλλα επειδη ειναι ζευγαρι βαλε τη θυλικια πρωτα, και μετα απο αρκετες ωρες, βραδυ και με κλειστα τα φωτα τον αρσενικο, και φροντισενα μην αναψουν αποτομα τιποτα λαμπες μεχρι να ξημερωσει φυσιολογικα

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 23:14
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Ετσι κι αλλιώς οι περισσότερες ερωτήσεις σου ήδη απαντήθηκαν και το θέμα σου ήδη παίρνει το δρόμο του...

Επειδή ο κάθε μονομάχος έχει τον δικό του χαρακτήρα, θέλει ιδιαίτερη προσοχή στη συγκατοίκηση του κυρίου με την κυρία. Ισως, αν τελικά πας σε πυκνοφυτεμένο, να πρέπει να προσθέσεις άλλη μια θυληκιά

Φυσικά, προυπόθεση ειναι, το φίλτρο σου να κρατάει αρκετή βιολογία

Για εξωτερικό φίλτρο, έχεις σκεφτεί? Το ρωτάω με τη λογική πως τώρα ξεκινάς, οπότε ίσως είναι ευκαιρία να ξεφορτωθείς πριν ακόμη τα ανοίξεις, ορισμένα απ τα υλικά σου και να πάρεις κάποιο πιο κατάλληλα

Καλή συνέχεια
αρχικα θα μεινω με αυτα τα φιλτρα που εχω...με φοβιζει η ιδεα σε ενα εξωτερικο ως ακομη αρχαρια...ο θερμοστατης δουλευει στους 26 το θερμομετρο δειχνει 27,5
δεν εχει καπακι...το μισο ειναι καλυμενο με ξυλο κατα μηκος του ενυδρειου και απο κατω εχει μια γυαλινη θυκη(προφανως για λαμπα..)
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
επισεις να συμπληρωσω, αν ηταν χαρεμι θα σου ελεγα βαλτους και χυμα, αλλα επειδη ειναι ζευγαρι βαλε τη θυλικια πρωτα, και μετα απο αρκετες ωρες, βραδυ και με κλειστα τα φωτα τον αρσενικο, και φροντισενα μην αναψουν αποτομα τιποτα λαμπες μεχρι να ξημερωσει φυσιολογικα
κατσε να βαλουμε το μπολι..και βλεπουμε...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη afroditoula : 13-10-13 στις 23:14 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 23:20
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

κατσε να βαλουμε το μπολι..και βλεπουμε...
το μπολι καλο ειναι να βρει ψαρι μεσα κι οχι το αντιθετο, αλλα βεβαια θα κανεις παραλληλα και στησιμο...
Η γνωμη μου ειναι στηστο αυριο, βαλε τα ψαρακια το βραδυ η μεθαυριο και μεθαυριο το απογευμα μπολιασε. Ετσι μειωνεις τη πιθανοτητα να μην ποιασει το μπολι

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 23:26
Member

Προεπιλογή

γιατι πρωτα την θυληκια??
Παλιά 13-10-13, 23:29
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
γιατι πρωτα την θυληκια??
Για να προλαβει να βαλει σκουπα

Ο αρσενικος ως ο μαγκας της υπόθεσης, ενδέχεται να μην δεχτει κανέναν εφοσον μπει πρωτος στο ενυδρειο
Αν τον βάλεις δεύτερο, ισως κανει πέτρα την καρδια του και της επιτρεψει να συγκατοικησουν
Ολα ομως ειναι σχετικα
Γενικα τις πρωτες μερες θελει πολυ προσοχη
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-13, 23:33
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Καλως ηρθες
Παλιά 13-10-13, 23:40
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Γενικα τις πρωτες μερες θελει πολυ προσοχη

βασικα πολλα φυτα θελει, και τα ψαρακια θα ειναι οκ...
Μπορει να εχουν κακη φημη αλλα την αποκτησαν επειδη τα εξαγριωναν σε στεναχωρους χωρους.
Αν νοιωσει ανετα στο χωρο δε θα υπαρχει προβλημα.
Τωρα αν τις πρωτες μερες παιχτει κανα κυνηγι δε θα καταληξει πιστευω σε δαγκωματα

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές