Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-10-13, 10:03
Το avatar του χρήστη thanasis76
thanasis76 Ο χρήστης thanasis76 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΣΥΡΟΣ!!!
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Alekos Εμφάνιση μηνυμάτων
καλημέρα αγόρι!ποιο πάνω σου έγραψαν για φωτοβολταικά.ότι έψαξα για πάνω από 4000λίτρα είναι αναξιόπιστο ή θέλει παντέντες.το ποιο σωστό και οικονομικό σε βάθος χρόνου είναι τα φωτοβολταικά.όπως είπες δεν έχεις και τις τρελές θερμοκρασίες το χειμώνα οπότε και η τσέπη δεν θα αδειάζει(ΔΕΗ)και το κεφάλι σου ήσυχο

σιγουρα τα πανελ ειναι οτι καλλητερο, αλλα για τοσο αμεσα δεν με βλεπς οικονομικα. αν σκεφτεισ οτι θελω γυρο στα 2 KW + μπαταριες για αυτονομια, + ινβερτερ, και εγκατασταση.... δεν γινετε αυτο τοσο αμεσα.... ισως πιο πισω... την σομπα απο πανω πως την βλεπετε...??? ποσο λετε να καιει...?? με το σκεπτικο οτι εχει μονο 9 λιτρα δοχειο πετρελαιου, δεν πρεπει να καιει πολυ...
Παλιά 04-10-13, 15:28
Το avatar του χρήστη bouboulas
bouboulas Ο χρήστης bouboulas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Θανάση έχεις σκεφτεί ταχυθερμαντηρα υγραερίου, σαν αυτούς που έχουμε στα κάμπινγκ. http://webstore.hmthermansi.gr/fysik...ioy-bosch.html Μαζί με κυκλοφορητή και δεξαμενή νερού. Επίσης ο χώρος που βρίσκετε το ενυδρείο είναι μονωμένος; Αν έχει καλή μόνωση το δωμάτιο θα αποφύγεις πολλά έξοδα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-13, 15:37
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

θανασση εγω θα εκανα diy θερμανση με ταχυθερμαντηρα, επαγωγικα φυσικα, οχι αμεσα

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-10-13, 15:39
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bouboulas Εμφάνιση μηνυμάτων
Θανάση έχεις σκεφτεί ταχυθερμαντηρα υγραερίου, σαν αυτούς που έχουμε στα κάμπινγκ. http://webstore.hmthermansi.gr/fysik...ioy-bosch.html Μαζί με κυκλοφορητή και δεξαμενή νερού. Επίσης ο χώρος που βρίσκετε το ενυδρείο είναι μονωμένος; Αν έχει καλή μόνωση το δωμάτιο θα αποφύγεις πολλά έξοδα.
ο χωρος ειναι οκ. δεν ειναι τελεια μονωμενος , αλλα ειναι οκ. οσο για τον ταχυθερμαντηρα που λες δεν τα εχω κοιταξει καθολου κατι τετοια γιατι με τα υγραερια τα φοβαμε...
Παλιά 07-10-13, 09:52
Senior Member

Προεπιλογή

παιδια εχω καταληξει σε 2 ειδη θερμανσης και θελω να τα συζητησουμε, και ειδικα το δευτερο θελω καποιον γνωστη να μου το εξηγησει πιο καλα....
το πρωτο ειδος θερμανσης ειναι μια μικρη σομπα πελλετ. η σομπες αυτες μπορουν να δουλευουν ακομη και συνεχεια, απλα τροφοδοτοντας το δοχειο με το πελλετ.
το συγκεκριμενο μοντελο ειναι για 60τ.μ και ο χωρος ο δικος μου ειναι γυρο στα 30τ.μ
με την σομπα θα θερμαινω το δωματιο, ( θα ειμαι επιτελους κι εγω στα ζεστα ) και ετσι θα ειναι και το ενυδρειο στην σωστη θερμοκρσια.
η σομπα ειναη αυτη
http://www.alphaclimagr.gr/p.Eco-Spa...f=bestprice.gr

και κοστιζει 875 ευρω. ( φυσικα θα την παρω σε 24 ατοκες δοσεις )

το επομενο ειδος θερμανσης ειναι αποκληστικα για το ενυδρειο και θελω λιγο να μου το εξηγηση καποιος αν κανω λαθος.
ειναι μια αντλια θερμοτητας, που τραβαει αερα και τον εκμεταλευεται για να θερμανει το νερο που εχει στο ενσωματομενο μποιλερ και ειναι 80 λιτρα.
οσο πιο ζεστος ειναι ο αερας που τραβαει αν καταλαβα καλα εχουμε πιο πολυ οικονομια??? το ζεστο νερο του μποιλερ θα το περναω με σερπατινα στο ενυδρειο και ετσι θα κραταω την θερμοκρασια σωστα.

η δευτερη επιλογη ειναι αυτη

http://www.alphaclimagr.gr/p.ARISTON...IS.800736.html

και κοστιζει 886 ευρω.

θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας για το τι με συμφερει οικονομικα ρευμα η πελλετ??? δεν ξερω ποσο ρευμα μπορει να καιει το δευτερο, γιατι γραφει οτι ειναι 70% πιο οικονομικο απο ενα θερμοσιφωνα...

περιμενω την γνωμη σας.
ευχαριστωωωωωωωω
-------------------------
καποιος που να ξερει για την δευτερη επιλογη υπαρχει??

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 07-10-13 στις 09:52 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-13, 11:07
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλλιθέα
Προεπιλογή

Υποθέτω ότι δεν σκέφτεσαι τον ηλιακό θερμοσίφωνα λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου στην ταράτσα; Γιατί για θέρμανση νερού είναι η πιο δοκιμασμένη και οικονομική λύση. Ειδικά σε τέτοιο μέγεθος ενυδρείου που ακόμα και χωρίς θέρμανση να το έχεις το βράδυ η θερμοκρασία του δεν θα κατέβει πολύ. Βάζεις και την αντλία θερμότητας για τις ημέρες που δεν έχει ήλιο.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ποιες από τις δυο λύσεις που αναφέρεις συμφέρει οικονομικά. Η αντλία θερμότητας στην ουσία (ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα) πολλαπλασιάζει την αποδοτικότητα της ηλεκτρικής θέρμανσης (νομίζω μέχρι x3) αλλά αν είναι οικονομικότερη από το pellet δεν το γνωρίζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-10-13, 11:28
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plin Εμφάνιση μηνυμάτων
Υποθέτω ότι δεν σκέφτεσαι τον ηλιακό θερμοσίφωνα λόγω έλλειψης διαθέσιμου χώρου στην ταράτσα; Γιατί για θέρμανση νερού είναι η πιο δοκιμασμένη και οικονομική λύση. Ειδικά σε τέτοιο μέγεθος ενυδρείου που ακόμα και χωρίς θέρμανση να το έχεις το βράδυ η θερμοκρασία του δεν θα κατέβει πολύ. Βάζεις και την αντλία θερμότητας για τις ημέρες που δεν έχει ήλιο.

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω για το ποιες από τις δυο λύσεις που αναφέρεις συμφέρει οικονομικά. Η αντλία θερμότητας στην ουσία (ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του αέρα) πολλαπλασιάζει την αποδοτικότητα της ηλεκτρικής θέρμανσης (νομίζω μέχρι x3) αλλά αν είναι οικονομικότερη από το pellet δεν το γνωρίζω.
ο ηλιακος μου πεφτει πολυ ψηλα η ταρατσα και θα χρειαστω σιγουρα κυκλοφοριτη, και δεν ξερω κατα ποσο ειμαι οκ, γιατι θα εχω κειστο κυκλωμα. ενω στην ουσια ενας ηλιακος δεν δουλευει σαν κλειστο κυκλωμα.
οσο για την αντλια θερμοτητας, δεν ξερω κι εγω τις λεπτομεριες...
αναλογα την θερμοκρασια του αερα πολλαπλασιασει την αποδοση... συμφερει να τραβαει ζεστο αερα η κρυο για να εχουμε πιο καλη αποδοση??
γι αυτο ψαχνω καποιον να ξερει να μου πει λιγα πραγματα με απλα λογια...
Παλιά 07-10-13, 12:50
Το avatar του χρήστη bouboulas
bouboulas Ο χρήστης bouboulas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Καλημέρα Θανάση. ¶λλη μια οικονομική λύση είναι η σόμπα πετρελαίου. Σε ένα σπίτι που έχουμε για εξοχικό, έχουμε καλοριφέρ με σόμπα πετρελαίου. Από την σόμπα έχει αφαιρεθεί η δεξαμενή πετρελαίου και έχει τοποθετηθεί μια δεξαμενή νερού και μια αντλία κυκλοφορίας. Με αυτό τον τρόπο ζεσταίνετε το δωμάτιο, ενώ το ζεστό νερό κυκλοφορεί στα σώματα του καλοριφέρ στο υπόλοιπο σπίτι. Δουλεύει αυτόματα από τον θερμοστάτη. Μπορείς και εσύ να κάνεις κάτι παρόμοιο, αλλά αντί για σώματα να φτιάξεις μια σερπαντίνα που θα σου γυρίζει το νερό μέσα στο ενυδρείο. Με αυτόν το τρόπο θα ζεσταίνετε και το δωμάτιο αλλά και το ενυδρείο. Το μόνο θέμα είναι που θα βάλεις το θερμοστάτη. Να παίρνει εντολή από το ενυδρείο η από το δωμάτιο. Όπως και να το κάνεις, άλλο είναι να θες να φτάσεις το δωμάτιο στους 26 βαθμούς και άλλο είναι να φτάσεις 5 τόνους νερό στην ίδια θερμοκρασία.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές