|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Θα τρελλαθώ!!! Είναι δυνατόν σε 4 λίτρα νερό να έχω ρίξει 5mg αμμωνία και κάνοντας το 3 ή 4ο τεστ στην σειρά να μην λέει να πρασσινίσει το δείγμα??? Τι κάνω λάθος???? Ακολουθώ τις οδηγίες του τεστ!!! Κανείς καμιά βοήθεια? ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dll53 : 30-09-13 στις 22:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
εισαι σιγουρος οτι εριξες 5ml?
τι αμμωνια πηρες? |
|
||||
|
||||
![]() Πήγα σε ένα φαρμακείο και τους ζήτησα καθαρή αμμωνία σε υγρή μορφή και μου έδωσε ένα μπουκαλάκι. Εβαλα σε ένα μπουκαλάκι 4 λίτρων νερό και έριξα 3 σταγόνες μέσα για να δώ σε τί ποσότητα θα βγάλει το τέστ την αμμωνία.(Ηταν κατακίτρινο) Για να μην τα πολυλογώ κατέληξα να ρίξω σύνολο 300σταγόνες δλδ 15ml αμμωνία και το μόνο που έβγαλε το 4ο τεστ είναι 1 άντε 2 κλίμακες πιο πάνω απο το πρώτο κίτρινο. |
|
||||
|
||||
![]()
κουνησε τα πολυ καλα τα υγρα.εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι ληγμενα?
ειναι τα systema αυτα που εχεις? βαλε και κανα λινκ να τα δουμε λιγο. επισης τις οδηγιες και τους χρονους πρεπει να τους ακολουθησεις κατα γραμμα στη μετρηση.το κανεις? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα για το άν είναι ληγμένα δεν γράφουν πουθενά ημερομηνία λήξης ή παραγωγής παρα μόνο οτι μετά το άνοιγμα κρατάνε για 12 μήνες. Οδηγίες και χρόνους τους ακολουθώ πιστά..... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα, επειδή πρόσφατα έστρωσα το 120άρι μου με την αμμωνία, το μπουκαλάκι έγραφε 6% και με 6ml είχα ΝΗ4/ΝΗ3=10 (υγρό τεστ serra), αν αυτό σε βοηθάει στη δοσολογία. Πάντως έριξα και βακτήρια (δύο μπουκαλάκια), δεν ξέρω αν βοήθησε και αυτό, αλλά το φίλτρο έστρωσε σε 10 μέρες. Επίσης, κάθε μέρα μετά το στρώσιμο έριχνα 2 ml αμμωνία και την επόμενη μηδένιζε η τιμή. Αν δεν έχεις ζωντανούς οργανισμούς μέσα, πειραματίσου και πιστεύω ότι θα καταλάβεις καλύτερα τη λειτουργία του κύκλου του αζώτου, αλλά και τις δυνατότητες της βιολογίας σου. Καλή επιτυχία.
|
|
||||
|
||||
![]()
απο ποιο καταστημα τα πηρες τα τεστ?εμενα μου φαινεται οτι μαλον εχουν προβλημα,και θα δοκιμαζα και με αλλο τεστ.σε ποια περιοχη βρισκεσαι?(ρωταω μηπως εισαι κοντα να σου δανεισω τα δικα μου να δοκιμασεις)
περιμενε ομως αν θελεις μηπως απαντησει και κανεις αλλος κιεχει καμια αλλη ιδεα για το τι μπορει να φταιει. η αμμωνια που εχεις,δεν γραφει περιεκτικοτητα?ρωταω,μηπως λογω χαμηλης περιεκτικοτητας,ριχνεις λιγοτερο αποσο νομιζεις και το τεστ μετραει σωστα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως για να ρίχνω λίγο δεν νομίζω( 15mL αμμωνίας μου φαίνεται πολύ σε σχέση με κάτι ποστ που διάβαζα οτι βάζουμε 3-4 σταγόνες αμμωνίας ) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νεου ενυδρείου με γαρίδες | Sandrea | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 27 | 28-09-12 16:27 |
Βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | silve992 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 134 | 24-09-12 12:19 |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |