|
Χρυσόψαρα Ποικιλίες, σωστή διατήρηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επομένως, το καλύτερο είναι να "φτιάξουμε" περισσότερη βιολογία απ΄ότι θα χρειαστούμε, να εισάγουμε τα ψάρια που επιθυμούμε και ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των ψαριών (και των ρύπων) θα αναλάβει από εκεί και πέρα η φύση.
Γίνεται, άραγε να καταφέρουμε να μην κάνουμε καθόλου αλλαγές νερού αν σε full planted ενυδρείο με πολλά λίτρα ζει μόνο ένα μικρό ψάρι και το μόνο που να κάνουμε είναι αναπλήρωση της εξάτμισης; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μονο που δεν πρεπει να κυνηγαμε την τυχη μας. Αν δεν ειναι αναγκαστικο να μπουν ολα τα ψαρια μαζι (πχ καποιες αποικιες τροφεους κλπ), καλο ειναι να τα βαλουμε λιγα λιγα. Γιατι με στρφωσιμο με αμμωνια μονο, δεν αναπτυσονται και καποιοι αλλοι μικροοργανισμοι (εκτος απο τα βακτηρια νιτροποιησης) που χρειαζεται ενα ενυδρειο. Παράθεση:
Γιατι το νερο μπορει να μενει καθαρο απο τα προιοντα των κυκλων αζωτου φωσφορου κλπ, αλλα θα καταναλωνονται (απο φυτα και ψαρια) και θα εξαφανιζονται καποια χρησιμα για την επιβιωση (φυτων κα ψαριων) ιχνοστοιχεια και μακροστοιχεια, οπως και οτι σιγα σιγα οξειδωνονται (redox) και αυτα που νομιζουμε οτι υπαρχουν, αλλα στην πραγματικοτητα ειναι αχρηστα (τζουφια πως να το πω) για τα φυτα και τα ψαρια. Οι φουλ φυτεμενοι μαλιστα που ξερουν τι παιζεται και θελουν να εχουν σωστο νερο και γερα φυτα, παρολο που εχουν λιγα ψαρια μεσα, κανουν συχνες και τεραστιες αλλαγες με φρεσκο νερο (ψαξε για ενυδρεια του Raven πχ) Σε ενα ενυδρειο, ολα ειναι θεμα αναλογιων και ισορροπιών.
|
|||
|
|||
![]()
δεν γινεται γιατι αν συμπληρωνεις την εξατμιση με νερο βρυσης, τα αλατα θα φτασουν στο θεο.
αν χρησιμοποιεις νερο για την εξατμιση σκετο απο α.ο., τοτε ουτε αυτο ειναι αρκετο, γιατι ναι μεν τα αλατα θα ειναι σταθερα, το νερο ομως θα εχει χασει πολλα πραγματα απο τις ιδιοτητες του, οποτε κρινεται αναγκαια η αλλαγη νερου. το μονο που μπορεις να κανεις σε μεγαλο ενυδρειο φουλ φυτεμενο, ειναι να μην χρειαζεσαι να εχεις καθολου φιλτρο. με χαμηλη ιχθυοφορτιση και αρκετη εμπειρια. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα. Μάλιστα, κατάλαβα.
Επομένως, εγώ που θέλω να βάλω συνολικά δύο ή τρία fancy στα 120 λίτρα μου, απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να βάλω το πρώτο, μετά από μια βδομάδα-10 μέρες το επόμενο και αντίστοιχα το τρίτο (αν τελικά μπεί). Πάντως για να σας δώσω μια εικόνα, προχτές είχα αμμωνία μηδέν, πρόσθεσα 2ml καθαρή αμμωνία και χτες πάλι είχα μηδέν, προφανώς οι αποικίες καταναλώνουν 2ml καθαρή αμμωνία ανά 24ώρο. Είναι καλά για το πρώτο ψάρι; Επαναλαμβάνω ότι δυστυχώς παρόλο που ψάχνω μέρες (τηλ. και αγγελία) τεστ serra για ΝΟ2 δεν έχω βρεί, οπότε θα πάω στην τύχη... Και μιας και συζητάμε πλέον για τα ψάρια, μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου προτείνετε τροφές για τα fancy; Σκέφτομαι να πάρω 2-3 μικρές συσκευασίες από διάφορες τροφές (για ποικιλία) και να συμπληρώνω με λαχανικά.Το ερώτημα είναι ποιές τροφές και τι μάρκα μου προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ. |
|
||||
|
||||
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα, ευχαριστώ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα, το ενυδρείο πλέον φιλοξενεί ένα fantail (calico) και ένα black moor περίπου 4 εκ. το καθένα!
Σημερινές μετρήσεις : PH=7,5 GH=8 KH=6 NH4/NH3=0 NO2=0 NO3=10 θερμοκρασία=23 Επίσης, να αναφέρω ότι αυτά τα δύο ψάρια θα είναι και οι μοναδικοί κάτοικοι του ενυδρείου. Είναι πολύ όμορφα, δεν τσακώνονται, τρώνε μια χαρά και απ' ότι διαπιστώνω δεν επιβαρύνουν γρήγορα το νερό. Έτσι δεν θέλω να διαταράξω την ισορροπία που διαμορφώνεται! Όταν μπορέσω θα κάνω και μια παρουσίαση με φωτογραφίες. Έχετε κάποιο σχόλιο-παρατήρηση; Ευχαριστώ πολύ όλους όσους ασχολήθηκαν και βοήθησαν ήδη με τη διαμόρφωση του ενυδρείου μου! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή αρχή εύχομαι!
![]() Θα σου πρότεινα τον πρώτο καιρό να τα παρατηρείς...για ενδεχόμενα προβλήματα συγκατοίκησης... Τη θερμοκρασία μπορείς να την αφήσεις να κατέβει κι άλλο...ειδικά στους επόμενους μηνές Και εννοείται πως περιμένουμε παρουσίαση! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως και τοσο μαλακο νερο? (GH) Λιγο πιο σκληρο θα το ηθελαν. Με τι μετρας? Βρυση τι τιμες εχει?
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνώμες για ψαροσύνθεση Αφρικής | komori | Malawi | 14 | 23-12-13 10:06 |
ψαροσύνθεση | ανδρεα | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 16-04-13 20:14 |
Αρχάριος - Συμβουλές για στήσιμο γαριδοενυδρείου | StelMex | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 5 | 03-03-11 04:28 |
Γνώμες για στήσιμο εξωτερικού φίλτρου με Siporax - Substrat | aquaman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-09 08:23 |
Αρχάριος με 120 λτ κοινωνικό ζητά γνώμες | bessy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 17-12-07 11:12 |