|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες.
στη θεση σου πρωτα θα κοιταζα τις παραμετρους του νερου,μετα κατα ποσο υπαρχει διαθεση και δυνατοτητα να το επεξεργαζομαι και μετα θα κοιτουσα την ψαροσυνθεση...
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τον υπολογισμό της διάστασης του ενυδρείου γιατι είχα την εντύπωση οτι ήταν 300λίτρα
![]() Φίλτρανση εννοείς το φίλτρο? ![]() Όσο για το άν έχω τα απαραίτητα τέστ δυστυχώς μόλις γύρισα απο το ενυδρειάδικο θυμήθηκα οτι δεν πήρα τεστ για το Ph.(Πήρα όμως για αμμωνία- Νιτρικά και Νιτρώδη) Διάθεση να ασχοληθώ υπάρχει πολύ (ασχετα αν δουλεύω 6 μέρες την βδρομάδα) Πήγα και πήρα υπόστρωμα για να το γεμίσω για τα φυτά αλλα δυστυχώς δεν έφτασε να καλύψει παραπάνω απο 1 εκατοστό!Οπότε σταμάτησε το στήσιμο για δευτέρα που θα πάω να αγοράσω και άλλο υπόστρωμα! Νομίζω οτι χρειάζεται να βάλω περίπου 3-4 εκατοστά υπόστρωμα και απο πάνω χαλίκι σωστά? Πως μπορώ να μάθω αν κάποια μπουκαλάκια που έχω πάρει διαφορετικής μάρκας κάνουν την ίδια δουλειά?(νομίζω ειναι για την αμμωνία οταν κάνεις αλλαγές νερού) και επίσης θέλω να μου πείτε αν μπορώ να βάλω στο ενυδρείο μία πέτρα που έχω φέρει απο το ποτάμι στο χωριό (βραζοντάς την πρώτα) για να το στολίσω? Έβαλα στην πρίζα το φίλτρο και έκανε αρκετό θόρυβο, είναι φυσιολογικό? μήπως επειδή δεν έχει νερό? πως μπορώ να ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα? Επίσης ο θερμαντήρας που είχε το φίλτρο μέσα είχε σπάσει και μου έδωσαν ένα άλλο εξωτερικό θερμαντήρα.Αυτό πρέπει να είναι κάθετα μέσα στο νερό? Πρέπει να είναι κολλημενο στο τζάμι με τις βεντούζες που έχει?(αν και έχουν χαλάσει και πρέπει να βρώ άλλες για αλλαγή) Αυτά προς το παρόν αλλα μην νομίζετε οτι θα σας αφήσω σε ησυχία ![]() Ευχαριστώ παίδες!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση:μονο σε hi tech βαζουμε υποστρωμα??
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι απαραιτητα.αλλα τα περισσοτερα υποστρωματα χανουν τις ιδιοτητες τους μετα απο μερικους μηνες οποτε παλι χρειαζεται να μπουν ταμπλετες κλπ για να βοηθησουν τα φυτα.
προσωπικα δεν εχω βαλει ποτε υποστρωμα σε κανενα ενυδρειο μου και δεν ειχα ποτε προβλημα με τα φυτα.εννοειται πως δεν ασχολουμαι με High tech φυτεμενα γιατι μaρεσει το black(κατραμι...) water και τα περισσοτερα φυτα δεν τα πανε καλα μαυτο. ετσι κιαλλιως αν ξεκινησει με ευκολα φυτα μικρης και μετριας δυσκολιας οπως κανει ο περισσοτερος κοσμος δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις σε λιπασματα. αν θελει να βαλει πιο δυσκολα φυτα θα πρεπει να επενδυσει και σε συστημα co2,ph controller,φωτισμο κλπ. προσωπικα δεν βλεπω το λογο για τετοια εξοδα στο πρωτο ενυδρειο αλλα θα μας πει o dll τι θελει να κανει... |
|
|||
|
|||
![]()
στα φυτεμενα με ευκολα φυτα αν θελεις βαζεις υποστρωμα, αν θελεις οχι αλλα θα πρεπει να προσθεσεις ταμπλετες λιπασματος. και τα ευκολα φυτα το θελουν το κατιτις τους. στα δυο ενυδρεια φυτεμενα που εχω δεν εχω χρησιμοποιησει υποστρωμα. ομως ειχα προσθεσει στην αρχη το tetra initial sticks.
οπως και να χει, το υποστρωμα χανει τις ιδιοτητες του μετα απο καποιο χρονικο διαστημα και τοτε θα χρησιμοποιησεις τις ταμπλετες οπωσδηποτε. με δυσκολα φυτα δεν εχω ασχοληθει (ακομα) για να πω αν μπορει καποιος να ξεκινησει καποιος ενυδρειο χωρις υποστρωμα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για υποστρωμα υπαρχουν και τα παθητικα, βεβαια, οπως το seachem flourite, το οποιο δεν χανει τη δραση του, αλλα ειναι πανακριβο. Σε ευκολα φυτα, παντως, δεν θα εβαζα υποστρωμα, μονο καμια ταμπλετα λιπανσης ανα καποιους μηνες για απλη ενισχυση. Αλλωστε, η περισσεια θρεπτικων απο το βυθο, δεν αποκλειεται ακομα και να βλαψει τα φυτα που θα βαλεις, αν δεν μπορουν να καταναλωσουν οτι το υποστρωμα τους προσφερει.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σας,
Έχουμε και λέμε : 1.Έχω ένα μπουκαλάκι που λέει οτι είναι Βακτηρίδια της microbe lift special blend Αυτό θα με βοηθήσει φτιάξω τις συνθήκες που χρειάζονται για το ενυδρείο?(Να μετατρέψω την αμμωνία σε Νιτρικά και μετά σε νιτρώδη?Αν τα λέω με την σωστή σειρά!) 2.Ενα μπουκαλάκι της Kent Ammonia Detox (Νομίζω οτι είναι αντιχλώριο?Για τις αλλαγές νερού) 3.Ένα Εxcellence DM1 Conditioner που μου το έδωσε το ενυδρειάδικο εχθές(Μάλλον πρέπει να κάνει την ίδια δουλειά με το Ν.2 για τις αλλαγές Νερού.Αντιχλώριο) 4. Έχω κάποια τεστ για Αμμωνία της API NH3/NH4 TEST KIT τα χρησημοποιώ κανονικά? Έχουν ημερομηνία λήξης? Και επίσης αγόρασα 3 τεστ για ΝΟ2 , ΝΟ3 ΝΗ4 της SYSTEMA.(Τα πιο πάνω τεστ τα βρήκα μόλις γύρισα σπίτι γιαυτό και πήρα ξανά το NH4) 5.Ο θερμοστάτης που έχω είναι ο Hailea CB-8300 300Watt 6.Τώρα μία τελευταία απορία(για την ώρα) Το νερό που θα βάλω στο ενυδρείο μπορεί να είναι είτε της βρύσης είτε απο το πηγάδι. Τέστ για Ph δυστυχώς ξέχασα να πάρω εχθές οπότε θα πρέπει να περιμένω αύριο ν'ανοίξουν τα μαγαζιά ώστε να ξέρω αν έχουν διαφορά τα 2 νερά. Δεν υπάρχει κανενας άλλο τρόπος να μάθω το Ph σήμερα ε? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στήσιμο νεου ενυδρείου με γαρίδες | Sandrea | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 27 | 28-09-12 16:27 |
Βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | silve992 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 134 | 24-09-12 12:19 |
βοήθεια για στήσιμο ενυδρείου | astrapcian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 23-01-12 16:40 |
Βοήθεια στο στήσιμο ενυδρείου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-09-10 17:25 |
Στήσιμο ενυδρείου - Βοήθεια! | Andrews | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-01-10 14:10 |