|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Να προτείνω και εγώ κάτι απλό! βαλε και τα δυο να δουλεύουν στην χαμηλή ροη τουλάχιστον 15 μέρες και μετά όταν στήσεις το άλλο βαλε το μισό νερό από το ενυδρείο που τρέχει! Προσοχή όμως γιατί μοιράζεται η βιολογία σου με πιθανότητα κάποια peak αμμωνίας!
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
μοιρασε την βιολογια με οποιο τροπο μπορεις, ειναι το καλυτερο για την περιπτωση σου
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
καπως ετσι σκεφτωμαι να γινει μονο το μησο νερο θα ειναι απο την εβδομαδιαια αλλαγη και το αλλο μησο καθαρο
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
Να συμπληρώσω ότι καλύτερα μα βάλεις το παλιό φίλτρο στο καινούριο ενυδρείο και αντίστοιχα με το νέο!! Ακόμα και ο βυθός σε ένα στρωμένο ενυδρείο έχει βιολογία! Οπότε θεωρητικά θα μοιραστή λίγο καλύτερα
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Το νερο παιδια δεν μεταφερει βακτηρια για να χρειαζεται να το μοιρασει.
Η γνωμη μου ειναι να βαλει και τα δυο φιλτρα σε παραλληλη λειτουργια για κανενα μηνα και μετα να τα χωρισει ή απλα να στυψει το σφουγγαρι στο αλλο, κανοντας φυσικα μετα απο μερικες ωρες μετρησεις να δει αν επιασε το μπολι. Αλλα δεν θα ηταν καλυτερα να εχεις και λιγο βιολογικο υλικο στα φιλτρα? ![]()
__________________
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Θα κάνω respect στον nazgul! Υποθετικά πάντα! κάποια από τα βακτήρια με την ροη αποκολλούνται από το βιολογικό υλικό και μεταφέρονται μέσα στην στήλη του νερού!(μικρός αριθμός) κοντινότερες συνθήκες ως προς το περιβόλων όπου ήταν!(μισό μισό νερό)
Γρηγορότερη διαύγεια στο νερό (όχι τρεις μέρες που κάνει συνήθως) Με αυτό το σκεπτικό έκανα την πρόταση μου! Και αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με! |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Τα βακτηρια αποικουν το βυθο, τις πορωδεις επιφανειες του ενυδρειου, και κυριως το βιολογικο υλικο στο φιλτρο.
Το να παρεις "ετοιμο" νερο απο ενα ενυδρειο και να το βαλεις σε ενα αλλο ειναι απλα σα να κανεις αλλαγη νερου με βρωμικο νερο που ηταν για πεταμα. Αυτο που ουσιαστικα θες ειναι βιολογια, και δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο απο ενα μοομαχακι να υπαρχει αρκετη βιολογια για δυο φιλτρα. Η γνωμη μου, βγαλε το σφουγκαρι που εχει το νεο φιλτρο και βαλτο στο συρταρι. Κοψε στα δυο το σφουγκαρι που εχει το φιλτρακι που τρεχει και μοιρασε το στα δυο φιλτρα Γεμισε siporax mini τα φιλτρα, και βαλτα να τρεξουν παραλληλα για κανα μηνα.
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() |
#8
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy φιλτρο | gianniwpopi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 02-02-12 14:40 |
φιλτρο+uv | κ.ω.σ.τ.α.ς. | Malawi | 23 | 25-11-10 00:12 |
φιλτρο? | lio2006 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 12-08-10 12:28 |
φιλτρο | naupaktos84 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-02-07 08:57 |