|
|
|||
|
|||
![]()
Δες και αυτό
http://www.barrreport.com/showthread...reak-!!!-Help-!!! που στη φωτό το CPD μοιάζει με το σύμπτωμα των δικών σου. Απ' ότι έχω διαβάσει, πάντως, η τόσο ταχεία εξέλιξη θυμίζει Columnaris . Σου εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και να μην χάσεις κανένα από τα υπόλοιπα ψαράκια. |
|
||||
|
||||
![]()
στο μαγαζι,τα νεα ψαρια που πηρες ητανε σε ενυδρειο με αλλα ψαρια?και τι?
------------------------- δεν αποκλειεται να ειναι columnaris παντως.κιεμενα γιαυτο μου φερνει. αν ειναι,αρχικα θα πρεπει να κατεβασεις λιγο τη θερμοκρασια απτους 25. 23-24 ειναι καλα.μετα αντιβιωση μαλον (furan-2 και kanaplex) περιμενε ομως να παρεις και αλλη γνωμη.υπαρχουν πολυ πιο εμπειροι στις ασθενειες απο μενα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 23-09-13 στις 19:30 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
νομιζω πως κατι τετοιο συμβαινει..δυστυχως.. ο αποχρωματισμός παρουσιάζεται μολις καταλάβω πως κατι δεν παει καλα.. δεν καταλαβα όμως τι να κανω ως θεραπεία..βαζω αλάτι?? και μετα τι?? εχω στεναχωρηθει πολυ γιατι πηγα να φτιαξω κοπαδακι και αυτα αποδεκατιστηκαν..κριμα ειλικρινα..επισης παιδια η στιγμη του θανατου τους ειναι ασχημη..πραγματικο ξεψυχισμα.. ![]() ------------------------- Παράθεση:
Αν μπορείτε εξηγείστε μου λίγο τι αντιβίωση να πάρω (αν ζουν μεχρι αυριο βεβαια) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη evina : 23-09-13 στις 19:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι αυτή η παλιοασθένεια, διάβασε και αυτά:
http://www.myaquariumclub.com/column...d...-1689.html http://www.americanaquariumproducts.com/columnaris.html http://www.aboutfishonline.com/articles/columnaris.html |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομιζω πως εχεις κατι να χασεις δοκιμαζοντας με furan 2(api) και kanaplex(seachem).
τα αλατια κλπ μπορει να βοηθησουν,αλλα νομιζω ειναι αργα για να περιμενεις.προσωπικα θα εβαζα αντιβιωση και μετα συνδιασμο με μπανια σε μπλε μεθυλενιου η υπερμαγγανικο καλιο. το δευτερο λινκ που εβαλε ο Plin απο πανω,ειναι πολυ καλο.ακολουθα αυτο. http://www.americanaquariumproducts.com/columnaris.html |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
1 κουταλάκι του γλυκού είναι περίπου 5.5 γρ. Εγώ θα έβαζα και λίγο παραπάνω (θα έκανα διάλυμα 1.5%). Μήν ξεχάσεις να διαλύσεις καλά το αλάτι σε νερό πριν το ρίξεις. Τέτοια ώρα, δύσκολα θα βρεις αντιβίωση ή ενυδρειακό αλάτι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μήπως πρεπει να κανω θεραπεία και στα 2 ενυδρεία;;(εκανα αλλαγες φυτων απ το ένα στο αλλο).. Ξεκιναω με αλάτι και αν αυριο ζουν παω για αντιβιωση (μακαρι να την βρω!) Με το αλάτι ανεβαζω όμως θερμοκρασια?? επισης χαμηλώνω την αναταραξη;; στα links γραφει πως ευδοκιμει σε ενυδρεια με καλη οξυγόνωση .. **με επιασε το κεφαλι μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Εδώ αναφέρει σαν ελάχιστη θερμοκρασία για τα CPD τους 20°C. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη plin : 23-09-13 στις 19:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εκτος απ τα ψαρια μπορει η ασθενεια να βρισκεται και στο νερο;;στα φυτα..οπουδηποτε;;γιατι αν συμβαινει κατι τετοιο και εχοντας στο μυαλο μας πως μπορει να ζησει στο ενυδρειο 32 μερες + τοτε δεν εχει νοημα η απομονωση .. Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων δεν νομιζω πως εχεις κατι να χασεις δοκιμαζοντας με furan 2(api) και kanaplex(seachem). *αυτα τα φαρμακα ψαχνω αυριο;; σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ! |
|
||||
|
||||
![]()
Τιποτα δεν αποκλειεται βεβαια αλλα με αυτα που ειπες για μενα δεν αποκλειεται η δηλητηριαση...
καραντινα εχεις? ετοιμο νερο φτιαγμενο οπως του ενυδρειου εχεις? Αν ειναι να κανεις θεραπεια με αλατια η οτιδηποτε αλλο καλυτερα νομιζω εκει μεσα, ετσι θα εξασφαλισεις πως δεν παιζει και κατι τετοιο...
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα δεν χανει κατι να το δοκιμασει,αλλα να τα κανει σε ξεχωριστο δοχειο τα μπανια στο αλατι,ωστε αν ριξει αντιβιωση αυριο στο ενυδρειο να μην τα μπλεξει.εγω αυτο θα εκανα τουλαχιστον.
αν εχεις Pimafix,μπορει να βοηθησει για αποψε.σε συνδιασμο με το χαμηλωμα της θερμοκρασιας. ------------------------- οχι,την οξυγονωση τη θες οπωσδηποτε.μπορει να "βοηθαει" την ασθενεια,αλλα τη χρειαζονται και τα ψαρια! ειδικα αφου προκειται να βαλεις φαρμακα.το χαμηλωμα της θερμοκρασιας θα βοηθησει και σε αυτο.(περισσοτερο οξυγονο στο νερο) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 23-09-13 στις 19:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΔΙΑΤΡΟΦΗ CPD (GALAXY RASBORA) | ChocolatePuma | ¶λλα ψάρια Ασίας | 2 | 13-11-12 10:45 |
rasbora galaxy | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 04-11-11 20:40 |
Galaxy Rasbora - Celestichthys margaritatus | takis07 | ¶λλα ψάρια Ασίας | 21 | 20-07-11 15:40 |