|
|
||||
|
||||
![]()
Και να σε χάσουμε από πελάτη?
![]() Εγώ θα το επιχειρούσα με το ενυδρείο σου (το έχω κάνει σε μεγαλύτερο με επίσης άβολα μεγάλο ύψος) με κατάλληλη διαρρύθμιση. Δηλ.: στη μιά πλευρά ένα όσο το δυνατό ψηλότερο βραχοσύμπλεγμα, στα όρια των βράχων και με τρόπο ώστε να οριοθετούν το ενυδρείο σε 2 περιοχές μια δεκάδα βαλισνέριες ή crinum, και στην άλλη πλευρά καμιά 50αριά κελύφη απλωμένα. Έτσι μπορείς να φιλοξενήσεις ένα ζευγάρι/χαρέμι μικρόσωμα πετρόψαρα (πχ Julidochromis transcriptus) και ένα χαρέμι κοχυλόψαρα (πχ multies,similis,Al.compressiceps "shell" κλπ) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωραιο μου φαινεται αυτο.Με βαζεις σε σκεψεις ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ωπ...κι άλλος πελάτης?
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Προς το παρον το αφηνουμε.Το βαζω ομως στην λιστα με τα υποψηφια στησιματα για ενα 80Χ40Χ50 που καθεται ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
αν και λιγακι ασχετο, αλλα αν εστηνα Αφρικανικο θα εβαζα μουλτις (εδω οι ειδικοι της Αφρικης θα σου πουν αν σε ενδιαφερει για παραμετρους κτλ, εμενα απλα μου αρεσουν που τα βλεπω στα βιντεακια).
Για τα συγκεκριμενα απ οτι εχω καταλαβει τα λιτρα σου ειναι μια χαρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν πολλες επιλογες για tanganyika σε 200 λιτρα. Αν μπουν multies, βεβαια, μπορει να γινει μια μεγαααααλη αποικια με τον καιρο.
|
|||
|
|||
![]()
1η προσπαθεια.......δεκτες γνωμες, συμβουλες και παρατηρησεις....ευχαριστω!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Για αρχη, σιγουρα χρειαζεται αρκετα περισσοτερη αμμο, να εχεις 5-6 εκατοστα τουλαχιστον, για οι κιχλιδες θα τα κανουν ολα ανω κατω. Κατω απο τις πετρες να βαλεις φελιζολ για να μην σπασει ο πατος του ενυδρειου. Επισης, τις πετρες πρεπει να τις στερεωσεις παρα πολυ καλα, αλλιως θα εχεις δραματα αν κυλησει καμια, επειδη οι κιχλιδες θα στα κανουν ανω κατω
![]() Τελος, θα εβαζα περισσοτερη φαντασια, ωστε να μη φαινονται οτι μπηκαν απο ανθρωπινο χερι, ομορφα τοποθετημενες ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Επίσης συμφωνώ σχετικά με τις πέτρες. Ειναι υπερβολικά συμμετρικές Χρειάζεσαι κάτι πιο φυσικό Μόλις είδα πως είσαι απο Ηράκλειο!!! Ώρα για βόλτα στην κοντινή παραλία...
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- οκ....σηκωνουμε τοτε κι αλλο το υποστωμα και συνεχιζουμε...... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mpoumpouzos : 21-09-13 στις 16:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πηγαινε στην παραλια και μαζεψε διαφορες πετρες με σχετικα κοντινο χρωματισμο, αλλα διαφορετικου μεγεθους και σχηματος. Αν τις βαλεις ολες μαζι, θα φαινεται πολυ πιο φυσικο το αποτελεσμα.
|
|||
|
|||
![]()
οκ....ισως παω πιο μετα, θα ενημερωσω παλι για βοηθεια, σας ευχαριστω ολους!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
όσο μεγαλώνουν τα ψάρια θα πρέπει να προσαρμόζεις και το στήσιμο, αφαιρώντας πέτρες ή αλλάζοντας θέση κλπ.
ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να τύχει σ'ενα αφρικάνικο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στην αρχή θέλει πολύ πειραματισμό με το στήσιμο μέχρι να καταλήξεις σ' αυτό που σ' αρέσει αλλά είναι και λειτουργικό για τα ψάρια σου.
![]() Προσπάθησε για μεγαλύτερη φυσικότητα. Να σου δώσω μερικές εικόνες πρόχειρα για να δεις κάποια στησίματα. Μη πάρεις υπόψη σου την ψαροσύνθεση (που ίσως είναι και λάθος)ούτε τις διαστάσεις των ενυδρείων. Πρόσεξε τη γενικότερη εικόνα και απομόνωσε τμήματα που μπορείς να προσαρμόσεις στο δικό σου χώρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν λέω να κάνεις κάτι όμοιο...απλά μπορείς να πάρεις ιδέες Ψάξτο λιγάκι και δες μερικά παλιά θέματα Ενδεικτικά: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45294 Επίσης δεν ξέρω αν το κόλλημα στις πέτρες προτείνεται ως λύση Απ τα λίγα που έχω διαβάσει, συνήθως οι περισσότεροι προτιμούν σταθερό στήσιμο (είναι λογικό να μην ειναι εύκολο, αλλά κάποια στιγμή θα βρεις τους σωστούς συνδιασμούς ανάμεσα στις πέτρες), αλλά όχι κολλήματα Σ αυτό θα βοηθήσουν οι πιο έμπειροι
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοηθεια σε αρχαριο. | Γαβριλος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 19-12-12 15:47 |
βοηθεια σε εναν αρχαριο. | antonis 1979 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 07-07-12 19:11 |
Μονομαχος για αρχαριο!Λιγη βοηθεια | lary7 | Bettas | 9 | 19-12-11 11:54 |
Βοηθεια σε Αρχαριο.... | isaias1983 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 10-12-10 11:42 |
Το πρωτο μου ενυδρειο (βοηθεια σε αρχαριο) | georot1981 | Malawi | 63 | 23-10-09 14:17 |