|
|
||||
|
||||
![]()
ναι απο τη βρυση
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστος ο dimmi...η εξατμιση αφορα καθαρο νερο χωρις αλατα. Μονο και μονο απτην εξατμιση μπορει νανεβει η σκληροτητα ωσ ποσοστο, λιγοτερο νερο ιδια ποσοτητα αλατων. Βαζοντας εσυ βρυση, ανεβασες ακομα παραπανω τη σκληροτητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην το ψαχνεις αλλο...
Καθε φορα που συμπληρώνεις νερο απο βρυση αυξανεις την σκληροτητα του νερου.
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οκ δεν επιμενω ισως ειναι ετσι, απλα μου φαινεται περιεργο γιατι και τη μερα που γυρισα και μεχρι σημερα οι αλλαγες εχουν γινει κανονικα αρα λογικα θα επανελθει στα ιδια επιπεδα σωστα?
Οσων αφορα στις αλλαγες λεω να παρω αυτον το κυκλοφορητη Eheim compact 1002 ειναι ενταξει το μανομετρικο του? |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως οτι ειναι συνεχιζετε ειχα διαλειμα στη δουλεια και ηρθα σπιτι και ανακαλυψα αλλο ενα θυληκο νεκρο (χθες ηταν ολα μια χαρα) και βρηκα και ενα σκελετο απο αλλο ενα 99,9% θυληκο δε μπορω να καταλαβω τι συμβαινει για να το αντιμετωπισω το ph εχει μεινει σταθερο στο 8 ολες οι υπολοιπες μετρησεις φυσιολογικες και μεχρι τωρα μονο θυλικα αν βοηθαει καπου αυτο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σκελετο βρηκες? :S Κανε μια μετρηση αμμωνια, και κανε μια μεγαλη αλλαγη 50% και μεθαυριο αλλη μια. Προσοχη στην θερμοκρασια αλλαγης.
|
|
||||
|
||||
![]()
update της καταστασης μεχρι τωρα, αμμωνια μηδεν καμμια αλλη απωλεια και πηρα θυληκα για να ειναι σωστο το κοπαδι γιατι τα εναπομειναντα ειχαν φρικαρει, οτι ηταν δειχνει να εχει σταματησει ευτηχως το ph εχει αρχισει και πεφτει παλι και ειναι 7,8 σημερινη μετρηση αν δε τρελαθω με αυτα που γινονται δε ξερω και εγω τι!Στο ενυδρειο δεν εχει γινει καμμια αλλαγη εκτος οτι σταματησα το Diy Co2 μιας και οι αλγες καναν παρτι και πλεον βαζω excel.Αν παρουμε σαν δεδομενο οτι το ph ανεβηκε λογω της μεγαλης συγκεντρωσης των αλλατων τις μερες που ελειπα διακοπες επειδη υπηρχε μεγαλη εξατμιση και με την εισαγωγη καινουργιου νερου δικτυου, οι συγκεντρωσεις παρεμεναν οι ιδιες δε θα επρεπε να ειναι σταθερο?
Η λογικη μου λεει οτι για να ξαναεπεφτε το ph θα επρεπε να βαλω νερο οσμωσης που δεν εχει μεσα αλατα δικιο δεν εχω ή το χανω καπου? |
|
||||
|
||||
![]()
Για κάποιο λόγο το ίδιο ακριβώς είχα πάθει κι εγώ..απο 7.4 μου ανέβαινε το ph μέχρι και 8.6 ..για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γινόταν αυτό (δε συνέβαινε και στα 2 ενυδρεία,μόνο στο ένα)..είχα θανάτους κι εγώ τοτε..το απέδωσα στην εξάτμιση αν και μου συνέβαινε στο μεγάλο ενυδρειο που η εξάτμιση τότε ήταν απειρο ελάχιστη..(σε σχέση με το μικρότερο)
Απο κάποια στιγμή και μετά επανήλθε το ph..πάλι δεν κατάλαβα πως.. Με τα τεστ της api (τουλάχιστον στο θέμα του ph) δε θα ξανα ασχοληθω πάντως..αρκετά στραβώθηκα τότε ![]() http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64018 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pseudomugil gertrudae | philorian | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 5 | 22-10-12 14:16 |
pseudomugil gertrudae | mpoumpoula | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 11 | 28-02-11 01:50 |