|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
tds απτην ΑΟ εχεις μετρησει;
flush κανεις πριν και μετα τη χρηση; με τι τεστ μετρας; εισαι σιγουρος οτι στο ενυδρειο δεν εχεις τιποτα ασβεστολιθικο; |
|
||||
|
||||
![]()
tds, είχα μετρήσει πριν ένα εξάμηνο μόνο στο νερό βρύσης κάπου στο 800 έβγαζε..
Τώρα θα ξαναμετρήσω βρύσης και ΑΟ και θα ξαναγράψω Flush δε κάνω κάθε φορά, 1 φορά στις δυο βδομάδες (κάθε δεύτερη αλλαγή, πριν την χρήση μόνο..) Είναι αναγκαίο πριν και μετά κάθε φορά? Ύγρα test της API Στο ενυδρείο τώρα πριν την αλλαγή έχω, 6,8-7 PH με 7GH και 1KH Δεν υπάρχουν πέτρες μόνο flourite black sand |
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει.γιαυτο δε βγαζεις ακρη με τα νερα
![]() flush,απαραιτητα πριν και μετα τη χρηση.διαβασε κ αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39722 τα προφιλτρα ποτε τα αλλαξες; κανε μετρηση tds στη βρυση και στο καθαρο ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ FLUSH κανα δεκαλεπτο,να δουμε μηπως πας για μεμβρανη... |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ένα δεκάλεπτο flush, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άριστα..
+ calibrarisma TDS meter, αν και αμφιβάλω λίγο για την σωστή θερμοκρασία του διαλύματος καλιμπραρίσματος του meter Νερό βρύσης PH (εδώ έχουμε πρόβλημα) με το τεστ high range της API μου δείχνει 7.4 με το απλό test PH μου δείχνει 7.6 υπολογίζω 7.5 (τα έκανα και δυο φορές το καθ' ένα για να το σιγουρέψω GH= 15 KH= 11 TDS 287 (πως έβγαζε παλιά 800, πραγματικά δε ξέρω, ήθελε καλιμπράρισμα μάλλον) Νερό ΑΟ PH 6.6-6.8 (γιατί δεν είναι 7?) GH= 0-1 KH= 0-1 TDS 009 Επιμένω στην ερώτησή μου όμως, Αν βάλουμε έστω και λίγο σκληρό νερό, μέσα σε νερό ΑΟ, που έχει 0 σκληρότητες και ουδέτερο PH, όλο το διάλυμα δε θα πάρει τα στοιχεία του νερού της βρύσης? |
|
||||
|
||||
![]()
οκ,ενταξει εισαι
![]() στην ερωτηση σου,η απαντηση ειναι οχι. ο παραγοντας που επηρεαζει(και κυριως,ρυθμιζει) το ph,ειναι η kh. με χαμηλη kh δεν μπορει να ανεβει το ph. το ph που μετρας στο καθαρο της ΑΟ οπως σου ειπα ειναι πλασματικο.εσυ με τη μιξη,αλλαζεις τις αναλογιες του μειγματος για να φτιαξεις το νερο που θες. τις αλλαγες θα τις κανεις με μιξη,και την αναπληρωση της εξατμισης θα την κανεις με σκετο καθαρο ΑΟ.αυτο γιατι τα αλατα του νερου της βρυσης μενουν στο ενυδρειο καθως εξατμιζεται το νερο κ αυξανεται η συγκεντρωση τους. ενω το καθαρο της ΑΟ δεν αφηνει τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί όμως το έτοιμο νερό της αλλαγής που έχω τώρα προς χρήση έχει 7,6 ph με 33 λίτρα ΑΟ και 5 βρύσης?
|
|
||||
|
||||
![]()
μην δινεις τοση σημασια στο ph.φερε την kh εκει που θες για τα ψαρια σου με την ΑΟ,που γινεται αμεσα,και το ph θα ακολουθησει.επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες το ph.ακομα και απτο φως.
στα λινκ που σου εδωσα παραπανω τα γραφει ολα αυτα.αν οχι ολα τα περισσοτερα.αλλα ειναι μια πολυ καλη αρχη αν τα καταλαβεις.εγω ακομα τα διαβαζω κ τα ξαναδιαβαζω ![]() και μην παραλειπεις να κανεις φλας πριν και μετα τη χρηση.αλλιως θα βγαζει νερο οτι ναναι και θα μειωθει και η ζωη της μεμβρανης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτεμένο 240 λίτρα | iliaspanagiotou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 31 | 25-08-11 11:25 |
Φυτεμένο 30 λίτρα | loki21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 19-07-11 16:37 |
50 Λίτρα Φυτεμένο | Giannis_4 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 18-04-11 23:18 |
110 λίτρα. Φυτεμένο, Guppy. | papanike | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 28-10-10 23:21 |
96 λίτρα φυτεμένο | medico | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 15-10-10 15:39 |