Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Skydiver
Εγώ έχω ένα νεοστημένο (10 ημέρες). Οι διαστάσεις είναι 60Χ40Χ55 (130 μεικτά). Ο φωτισμός είναι 2Χ24W (0,36W/l στα μεικτά). Προς το παρόν δεν ρίχνω πολλά λιπάσματα. Τις δυο πρώτες ημέρες μετά την αλλαγή (Κυριακή/Flourish, Potassium, Nitrogen και Phosphorus - Δευτέρα/Iron και Trace). Οι δόσεις είναι υπολογισμένες για 100 και λίγο ακόμη μειωμένες αναλόγως την περίπτωση (πχ αν βγαίνει 2,5ml ρίχνω 2 κτλ). Επίσης την Κυριακή που μας πέρασε (1η αλλαγή - περίπου 80%) έβαλα από 4 ταμπλέτες Sera Floreplus και Florenette A εδώ και κει... CO2 βάζω μέσω controller.
Τι λες να κάνω; 
-------------------------
Υπόστρωμα δεν έχω κάτι το ιδιαίτερο. Ψιλόκοκκο φυσικό χαλίκι (2/3) και χαλαζιακή άμμο carat6 (1/3).
|
Αν 55 ειναι το ύψος έχεις λίγο φωτισμό( εξαρτάται τα φυτά) , αφού είναι νεοστημένο με τσιγκουνιά λιπάσματα , αν χρησιμοποιεις buffer η και τύρφη ,αλλάζουν οι μετρήσεις του ph... οπότε αν εμπιστεύεσαι τις μετρήσεις του controller τον χρησιμοποιεις.
Πρεπει να δεις τι ψάρια έχεις - μετρήσεις νερού - τι φυτά έχεις - φωτισμό- λίπανση -υπόστρωμα - co2 , ειναι αλυσίδα...