|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ και τους δυο σας για τα links θα τα ξεκοκαλίσω μόλις βρω λίγο χρόνο γιατί μέχρι το τέλος της βδομάδας ψιλοπήζω... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μετα (αφου καταλαβεις) μπορεις να κανεις αναζητηση για διαβασμα περι Deep Sand Bed και Upflow Algae Scrubber. Και παλι ξαναλεω, η απονιτροποιηση δεν ειναι το παν. Και στο θαλλασινο φροντιζουν για πολλα ακομα εκτος των νιτρικων και πεφτει πολυ χημεια και χρημα για εξοπλισμο και υλικα. Ολα αυτα γλυτωνονται στο γλυκο με τις αλλαγες νερου, αλλαγες που δεν ειναι τοσο ευκολο να γινονται στο αλμυρο οπως και στο γλυκο. Ενας πολυ απλος τροπος να κανεις απονιτροποιηση σε ενυδρειο γλυκου ειναι τα φυτα γρηγορης αναπτυξης, φυτα που δεν μπορουν να υπαρχουν σε αλμυρο.
|
||||
|
||||
![]()
Απολυτη απονιτροποιηση δε νομιζω να εχει ιδιαιτερο νοημα στο γλυκο, εκτος και αν δεν υπαρχει ιχνος φυτου στο ενυδρειο ή ακολουθειται εντονο προγραμμα λιπανσης φυτων. Απο την αλλη, χαμηλα νιτρικα της ταξης του 10 ή και λιγο παραπανω, θεωρητικα παντα, δεν προκαλουν κατι στα ψαρια. Σε υψηλοτερη κλιμακα ειναι επικινδυνα. Με αρκετα φυτα γρηγορης αναπτυξης, ανελλιπεις εβδομαδιαιες νερου της ταξης του 40-50% και ταυτοχρονα υπερβολικο ταϊσμα, παντως, δεν εχω δει σε ενυδρειο μου νιτρικα πανω απο 10, εδω και 1.5 χρονο. Οποτε, γνωμη μου ειναι οτι αν βρεθει η σωστη ρουτινα για καθε ενυδρειο, ολα παιρνουν το δρομο τους.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρια και Οργανισμοί Εσωτερικών Υδάτων της Ελλάδας | neos | Ψάρια και φυτά Ελλάδας και Ευρώπης | 3 | 09-10-12 12:26 |
Περί φωτισμού | Always_Learning | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 18-02-11 17:07 |
Περί φωτισμού???? | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 02-12-09 16:55 |
Περί του Π.Σ.Φ.Ε. | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 9 | 31-07-03 02:45 |