|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα σχετικα ειναι. Στο 60αρι μου με 2 ανεμιστηρες, η θερμοκρασια παιζει γυρω στους 26,5.
Στο 48αρι, ομως, που εχω παλι 2 ανεμιστηρες αλλα το ballast (που καιει στην κυριολεξια) μεσα στο καπακι, η θερμοκρασια ειναι στους 27,5+. Μιλαω, παντα, για το ιδιο δωματιο. Στο 44αρι που ειναι ανοιχτο και εχω παλι 2 ανεμιστηρες, η θερμοκρασια ειναι στους 25,5. Μαλιστα, το συγκεκριμενο ειναι στην κουζινα και οταν μαγειρευουμε, καταλαβαινετε τι γινεται. Η θερμοκρασια, ομως, στο ενυδρειο, δεν ανεβαινει. Καθε ενυδρειο εχει τις ιδιαιτεροτητες του.
|
|||
|
|||
![]()
Με την πρωτη ευκαιρια βαλε ηλεκτρονικα μπαλλαστ
![]()
|
||||
|
||||
![]()
To εχω στο νου μου να γινει στα κοντα. Σε ολα τα αλλα εχω βαλει χερι και τα εχω αλλαξει, με σκοπο να ειναι το ballast εξω απο το ενυδρειο. Απλα αυτο εχει λαμπα pl και δυσκολευομαι να βρω τι θα κανω. Οταν το αποφασισω, ολο και κατι θα βρω.
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως σύμφωνα με την wikipedia τα συννεφάκια (white cloud) ζουν στη φύση σε θερμοκρασίες μέχρι 26°C.
Τα έχω και εγώ μαζί με CPD και κάτι ταλαιπωρημένες Tateurndina ocellicauda. Απ' ότι έχω παρατηρήσει τα πειράζει πάρα πολύ η έλλειψη οξυγόνου, είναι τα πρώτα που ρουφάνε αέρα από την επιφάνεια όταν ανέβει η θερμοκρασία. Αν και το θεωρούσα χαμένα λεφτά, έβαλα μόνο γι' αυτά μια αρκετά δυνατή αεραντλία και σταμάτησαν. Τα έχω πάει μέχρι τους 26,5°C για αρκετές ημέρες κατά τη διενέργεια θεραπείας, και χωρίς την αεραντλία ανέπνεαν στην επιφάνεια. Υποψιάζομαι ότι η ανεπαρκής οξυγόνωση είναι, ίσως, πιο σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας από τη θερμοκρασία. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον τα ανεμιστηρια που ρωτησες Σπυρο εχουν Air Flow41.0 CFM (1.15m³/min).
Αναφερω οτι στο μεν χρυσοψαρο 80 λιτρα καταφερνω να κρατησω ανετα στους 26 ενω στο 60 αρι δυσκολα να πεσει στους 26 και αναγκαστικα εβαλα μεγαλυτρεο βαθμο ανοχης απο 0.3 στον STC. Η κυριες διαφορες στα δυο ενυδρεια. Το χρυσοψαρο εχει καπακι στο ενυδρειο ενω το 60 ειναι ανοιχτο τελειως. Εχω προφανως μεγαλη διαφυγη αερα. Επιπροσθετα στο ανοιχτο ενυδρειο τοποθετησα και φιλτρα σκονης στους δυο ανεμιστηρες. Αυτο επηρεαζει τη ροη του αερα?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Λογικα στο ανοιχτο ενυδρειο, θα επρεπε να ειναι πιο ευκολη η εξατμιση (και συνεπως η ψυξη). Τα φιλτρα σκονης ναι κοβουν.
|
||||
|
||||
![]()
τελικα τη ζημια την εκαναν τα φιλτρα σκονης. Τα εβγαλα και επιασα ανετα 26 ενω πριν δεν επεφτε με τιποτα κατω απο 26,3.
|
||||
|
||||
![]()
Σκεφτομαι και εγω Στεφανε να κανω κατι αναλογο, τουλαχιστον στο ενα ενυδρειο που δυσκολευεται περισσοτερο. Αλλα με ανησυχει το τι θα μπει μεσα, εφοσον εκει ειναι το δωματιο που καθομαστε (και καπνιζουμε).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για όλα υπάρχει λύση Βγάζεις τα φίλτρα για να μην δυσκολεύονται τα ανεμιστηρακια και κόβετε το κάπνισμα για να μην δυσκολεύεται ο εαυτός σας!!! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλτρο σκονης ειναι. Το πολυ πολυ χωρις φιλτρο να παει λιγη παραπανω σκονη στην επιφανεια του νερου που θα απορροφηθει μεσα και μετα στο φιλτρο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ρυθμιση stc-1000 | bazelakos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 11-08-11 01:31 |
Ph ρυθμιση | xploder | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-06-11 17:43 |
schego και ρυθμιση | chris7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 05-03-11 13:08 |
Ρυθμιση ph με τυρφη? | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 18-04-07 14:55 |
Ρυθμιση ΡΗ | sv2fpi | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 10-01-04 04:40 |