|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εννωειται πως εχει. Δεν υπαρχει φαρμακο (η ετοιμο τροφιμο) που να μην περιεχει καποια συντηρητικα, σταθεροποιητες χρωματος κτλ κτλ, ομως εμας μας ενδιαφερει η δραστικη ουσια κι οχι τα υπολοιπα τα οποια αφορουν την μακροχρονια φυλαξη, την ομοιογενη εμφανιση κτλ. Τωρα αν το λες ως αρνητικο για το σκευασμα της ΑΡΙ, η αληθεια ειναι πως καλυτερα ειναι να μην υπαρχουν προσθετα σε τιποτα, ομως συνηθως (οχι παντα) ειναι εντελως ουδετερα συστατικα που δεν επιβαρυνουν αρνητικα το τελικο προιον (πχ η ζαχαρη, το ξινο, το λεμονι κτλ μπορει να χρησιμοποιηθουν σαν πολυ καλα συντηρητικα)
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο.
(Να ναι καλά ο Γιώργος (kgf12345) που το ανάφερε σε άλλο άρθρο) Επειδή αναφέρθηκε πιο πάνω για αποσταγμένο νερό ή νερό από Α/Ο και επειδή πολλοί από εμάς δεν έχουμε Α/Ο , σας σύστηνω για τέτοιες είδους χρήσεις (αραιώσεις κλπ) να χρησιμοποιείται Water for Injections από φαρμακείο. Προσοχή, όχι φυσιολογικό ορό ή με άλλα πρόσθετα, θα το ζητάτε Water for Injections, και είναι και αρκετά φθηνό 1,5-2 Ευρώ το λίτρο αν δεν κάνω λάθος ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ ευχαριστώ τον Γιώργο που το ανέφερε, το είχα υπόψιν μου καθώς φαίνεται και από τον παραπάνω σχολιασμό μου.
Η ερώτησή μου ήταν όχι σε επίπεδο φυσικού φαρμακευτικού σκευάσματος αλλά αν υπάρχει άρθρο με φυσικά βελτιωτικά νερού ως μέσον πρόληψης. Αναφέρθηκαν π.χ τα φύλλα δάφνης. Υπάρχει ολοκληρωμένη αναφορά στο φόρουμ; Έψαξα πριν υποβάλλω την ερώτηση αλλά δεν βρήκα κάτι. Πως μπορούμε να τα πληροφορηθούμε και επίσης αν ισχύουν για όλα τα ψάρια αφού εγώ π.χ έχω χρυσόψαρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες τι κάνω εγώ και ειδικά στα χρυσόψαρα, μετά από παρότρυνση του Γιώργου πάλι (kgf12345) ξεκίνησα να βάζω ξυλάκια κανέλας σε όλα τα ενυδρεία μου (ακόμα και στο γαριδάδικο πριν το διαλύσω). Στα χρυσόψαρα το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό , γιατί το ένα Black Moor μου εμφάνιζε τακτικά άσπρο χνούδι στην ουρά (είχα κάνει παλιότερα ένα θέμα με το πρόβλημα αυτό), από τότε που βάζω κανελόξυλα σταμάτησε, επίσης να πω πως όταν έφτιαξα το ξύλινο για τα χρυσόψαρα και τα μετέφερα εκεί , στη 1η εβδομάδα μου εμφάνισε πάλι αυτό το Black Moor άσπρο χνούδι, έβαλα κανελόξυλα και σε 1 εβδομάδα το χνούδι είχε εξαφανισθεί χωρία καμία άλλη θεραπεία, για αυτό τα ξύλα κανέλας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουνε σχετικα αρθρα,αλλα δυστυχως δεν βρισκονται ευκολα.
οσα εχω διαβασει μεχρι στιγμης ειναι σκορπιες αναφορες ειτε σε μελετες, ειτε σε αρθρα εμπειρων χομπιστων απο παρατηρησεις κλπ. δυστυχως καποια ολοκληρωμενη μελετη συγκεκριμενη πανω στο θεμα(πχ πανεμπιστημιακη κλπ) δεν εχω βρει να διαβασω μεχρι τωρα. ενα αρθρο απο εγκυρη πηγη(πιστευω)μπορειτε να διαβασετε εδω. αλλα και αυτο ακομα ειναι αρκετα γενικο και μονο προς το τελος The Chemical Basis of Folk Medicine... αναφερεται λιγο στα φυσικα "βελτιωτικα" νερου. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας!
Ξύλα κανέλας έχω πάντα πολλά στο σπίτι γιατί τα βάζουμε και στα πουλιά ως φυσικό αντιμικροβιακό. Θα ρίξω, πόσα λες στα 250 λίτρα; Ένα ή περισσότερα;
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
MelaFix | beeromixalhs | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 30-12-11 00:14 |
pimafix για fin rot???? | manos_samos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 14-01-11 17:28 |
Melafix και Pimafix σε γαριδες | pavlos1988 | Γαρίδες | 7 | 12-12-10 02:51 |