Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-05-13, 23:23
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

ναι κιεμενα ετσι μου φαινεταιθα δειξει με τα φυτα γιατι ταλαιπωρηθηκανε πολυ.τωρα τα εχω αφησει και δεν τα πειραζω καθολου μπας και συνελθουνε.

θα ψαξω να βρω πληροφοριες για το χαλανδρι.ακουγεται καλο οπως το περιγραφεις

δημητσανα και προς τα κει θα παω σιγουρα,αλλα αργοτερα τον αλλο μηνα μαλον.και λεω μπας και βρω τιποτα πιο πριν.αν και σιγουρα θα κουβαλησω πραμα οταν παω,οπως και ναχει.ξυλα,φυλλα κλπ.

απλα θελω να παω και το σκυλι καμια βολτα και ελεγα να τα συνδιασω.δεν ξερω με τον υμηττο τι παιζεται,ειχα δει μια φορα πο ειχα παει προς καισαριανη μερικα μερη,αλλα δεν το εψαξα πολυ ειχα παει βιαστικα.

για να πω την αληθεια σκεφτομαι προς θερμοπυλες.εχω μερικα χρονια τωρα που το σκεφτομαι πολυ και θελω να παω και να μεινω και στο βουνο κιολας κανα βραδι.οποτε ισως ειναι ευκαιρια τωρα.θα δω.μεχρι τοτε,δεν αποκλειεται να περασω και απτο χαλανδρι.κομματια να γινει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-13, 23:31
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: χαλάνδρι
Προεπιλογή

χα χα αφού θα μας κάνεις την χάρη συνδύασε ρέμα και Πεντέλη να βρεις καμμιά πρασινωπή πέτρα. αν είναι θα σου πω από που να μπεις να βρεις το νερό γιατί δεν είναι από όλες τις εισόδους προσβάσιμο
-------------------------
έχει βέβαια και από Νέα Πεντέλη πρόσβαση στο ρέμα αν προτιμάς

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 29-05-13 στις 23:31 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-13, 23:39
Το avatar του χρήστη brillo
brillo Ο χρήστης brillo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν. Σμύρνη
Προεπιλογή

Κοντά σου είναι το ρέμα της πικροδάφνης. Δεν ξέρω πόσο καθαρό είναι βέβαια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-13, 23:41
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

ενδιαφερον ακουγεται.δεν εχω παει ποτε πεντελη...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από brillo Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοντά σου είναι το ρέμα της πικροδάφνης. Δεν ξέρω πόσο καθαρό είναι βέβαια.
ναι αυτο το εχω δει.καποια σημεια του ειναι καθαρα.αλλα οχι και πολλα πραγματα δυστυχως

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 29-05-13 στις 23:41 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-13, 09:05
japetus Ο χρήστης japetus δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

kgf.... κάνε και λίγο κράττει... Γνώμη μου είναι ότι ήδη έβαλες πολλά -πάρα πολλά- φυτά, που όταν σε 1-2 μήνες αναπτυχθούν θα γίνει ζούγκλα και θα βαρεθείς να κλαδεύεις...
Μη βάλεις προς το παρόν άλλα, κοίτα να δεις τί εξέλιξη θα έχουν αυτά και μετά ψάχνεις..
Ένα οικοσύστημα λίμνης είναι διαδικασία που παίρνει καιρό και η προσθήκη νέων φυτών κάτι που πρέπει να γίνεται σταδιακά ώστε και να σου κρατά το ενδιαφέρον συνεχώς αλλά και να προλαβαίνεις να παρατηρήσεις το βαθμό ανάπτυξης του καθενός ώστε να επιλέξεις τον καλύτερο συνδυασμό..
Καταλαβαίνω την ανυπομονησία σου αλλά μην προσπαθείς να τα τελειώσεις όλα αμέσως απότομα και το μπουκώσεις... Ειδικά για φυτά που θα μαζέψεις από τη φύση, επειδή είναι νέο το σύστημά σου, δώσε του ένα εύλογο χρονικό περιθώριο να ωριμάσει, δεν θα ήθελες να βάλεις κατά λάθος κανένα επικίνδυνο λαθρεπιβάτη μέσα από τόσο νωρίς..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-13, 09:27
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

εχες δικιο,αλλα δεν προκειται να βαλω αλλα φυτα τωρα εκτος απο κανα δυο κρυπτοκορινες στο βυθο.φυτα που θα βρω εξω αποκλειεται να βαλω ακομα.ετσι κιαλλιως ακομα δεν εχω ουτε ψαρια οποτε νιτρικα,μηδεν.

αλλα δεν ψαχνω για φυτα,ψαχνω για "διακοσμητικα".ξυλα κλπ.ευχαριστω ομως
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-13, 09:55
Senior Member

Προεπιλογή

χθες βλέποντας ένα σχετικό θέμα στην τηλεόραση σκεφτόμουν την πανέμορφη λίμνη σου και επειδή στην αρχή λέγαμε για ζαρντινιέρες στο απο πάνω παραπέτο, μου ήρθε μια άλλη σκέψη που ήθελα να στην πω....

στον γωνιακό τοίχο πάνω από την λιμνούλα, τοποθετείς ξυλοπέργκολα (βρίσκεις παντού στα φυτώρια ή κατασκευάζεις μόνος σου από ρετάλια πηχάκια) και απλώνεις αναρριχώμενα φυτά όπως κισσός χέδερα (διάλεξα αυτόν γιατί έχει πολύ κομψά φύλλα, είναι δίχρωμος και έχει πιο ντελικάτη ανάπτυξη) ή ρυγχόσπερμο (είναι είδος γιασεμιού, πιο ανθεκτικό, πιο γρήγορο στην ανάπτυξη και προσκολλάται στις επιφάνειες.
είναι και τα δύο φυτά που "ξεπετάγονται" γρήγορα κάτι που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω, δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα, απλό πότισμα είναι αρκετό, είναι αειθαλή και με το κούρεμα σου επιτρέπουν να τα πας όπου θέλεις εσύ ή ακόμα και να αφήσεις να "γλύψουν" λίγο την εξωτερική επιφάνεια της λίμνης ακόμα και το δάπεδο αν βάλεις σκόρπιες πέτρες και να διασκεδάσουν το μάτι.
ακόμα στο ξύλο της πέργκολας τους θερινούς μήνες θα μπορείς να καρφώνεις μικρά ελαφριά γλαστράκια με χρωματιστά εποχιακά λουλούδια όπως κατιφές κτλ.

σου βάζω μερικές φωτογραφίες και δύο λινκς με πληροφορίες γι αυτά τα φυτά.

για κισσός χέδερα
http://fytosymvoules.blogspot.gr/201...-post_150.html
για ρυγχόσπερμο
http://kipostexni.blogspot.gr/2012/05/blog-post_15.html
http://fytognoseis.blogspot.gr/2012/...post_3659.html

φυσικά η επιλογή των φυτών μπορεί να είναι και διαφορετική. τα διάλεξα με βάση την γρήγορη ανάπτυξη, την ελάχιστη φροντίδα και το ρυγχόσπερμο όταν ανθίζει, μοσχοβολά (τώρα βέβαια βρίσκεται στην ανθοφορία του, αρχές καλοκαιριού)
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  περγκολα15B43Q06R.jpg
Εμφανίσεις:  317
Μέγεθος:  87,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  ρυγχοσπερμο1201109_balkoni 008.jpg
Εμφανίσεις:  257
Μέγεθος:  42,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  ρυγχόσπερμοimages.jpg
Εμφανίσεις:  237
Μέγεθος:  13,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  κισσοςvarivy.jpg
Εμφανίσεις:  417
Μέγεθος:  51,9 KB  
Παλιά 01-06-13, 10:21
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

δεν ειναι ασχημη η ιδεα σου!κ με ενοχλει λιγο ο τοιχος που φαινεται.αν ειχα χρονο κ κυριως χρημα,αυτο που σκεφτομουνα να κανω ητανε να ντυσω τον τοιχο στο ιδιο στυλ με τη λιμνη και να μπουνε πανω στο "βραχο" δοχεια ντυμενα,οπου θα εβαζα φτερες κλπ.να φαινεται δηλαδη σαν να εχουν φυτρωσει πανω του.
αυτο που λες ομως ειναι πολυ πιο ευκολο κ οικονομικο.
θα το δω αυτη τη βδομαδα,μολις βαλω τα ψαρια κ καθισω λιγο, γιατι ακομα εχω κατι ψιλοδουλειες με τη λιμνη.ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-06-13, 10:46
Senior Member

Προεπιλογή

κι αυτό είχε περάσει από το μυαλό μου αλλά θα σκοτεινιάσει κάπως το τοπίο.
φτέρη μου αρέσει κι εμένα πολύ, επειδή αναπλύσσεται κυκλικά καλύτερα να της δώσεις την γωνία. μπαίνει και με το σενάριο που είπα πιο πάνω. τα πηχάκια μπορείς να τα περάσεις ενα αχνό γκρίζο χρώμα για να ταιριάζουν ώσπου να καλυφθούν από τα φυτά. φυσικά μπορείς να βάλεις και τα δύο αναρριχώμενα ή και κάποιο ακόμα, φτάνει να μην είναι φυλλοβόλο και σου κάνει χάλια την λίμνη.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές