|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν είναι η πρωτη μου επαφή με τα ψαράκια,εχω εδω και έξι χρόνια rummy και cardinal αλλα είχα μία ατυχία πρίν ένα μηνα μου εσπασε το ενυδρείο,και καταφερα να τα σώσω!θα έφτιαχνα ουτωσ η άλλως ένα μεγαλο!Με λίγα λόγια δεν ξεκινάω πρώτη επαφή με δίσκους!ξέρω τι χρειάζονται απο θέμα επεξεργασίας νερού,και δεν θα έχω προβλημα με αυτο,απλά έχω απορρία για το φίλτρο και το πλήθος των ατόμων!και δν θαήθελα co2 λόγω κόστους!ΔΕΝ θέλω να ταλαιπορήσω τα ψαράκια για να κάνω το κέφι μου,θέλω να τα φροντήσω!
|
|
||||
|
||||
![]()
To 306 θα σε καλυψει ανετα μαζι με το δικο του φιλτρο.
Νομίζω οτι 10 δισκακια στα 300 λιτρα εισαι οκ για αρχη,,,αμα μεγαλοσουν βγαζεις 3,4 που δεν σου αρεσουν και μενεις με τα υπολοιπα . Απο φυτα μπορεις να το γεμισεις με ανουμπιες και βαλισνεριες που δεν εχουν και απαιτησεις. Πρεπει ομως να εχεις ΑΟ για να κρατας το ph χαμηλα σε συνδυασμό μαζι με ριζες ,και να βαζεις και treis [ αν το εγραψα καλα.] Εχω φιλους που εχουν δισκους σε αυτα τα λιτρα και κανουν αυτο που σου εγραψα.
|
|||
|
|||
![]()
A/O έχω ρε παιδιά,αλλα αυτό που αναρωτιέμαι,είναι πωσ επειδή θέλω το δυνατόν καλύτερο για τα παιδια μου,αν πάρω τελικά το 450Λ το εσωτερικό με το 306 θα με καλύψει?γτ δν θέλω να δώσω 250ε να πάρω καινούριο φίλτρο,και άν δν με καλύπτει,αν βάλω μια hydor nano 900,θα βοηθούσε?και με τα φυτά δν εχω εμπειρία καθόλου,αλλα εχω υπομονή και εχω διαβάσει πολυ!Μαζεύω πληροφορίες γτ προσπαθώ να κάνω ένα κοστολόγιο!rummy και cory πόσα μπορώ να βαλώ?θα μπορώ να βάλω και red cherries και σαλιγκαράκια?
|
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου νομιζω οτι δεν εισαι ετοιμος να φιλοξενισεις δισκους ακομα ειναι πολλα αυτα που δεν εχεις κατανοηση ακομα. φτιαξε κατι διαφορετικο προς το παρων και αργοτερα το βλεπεις παλι για δισκους( στο λεω εντελως φιλικα μη με παρεξηγησεις)
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παρε το ριο 400 και ξεκινα μεδισκους απλα θα πρεπει να κανεις καποια βασικα βηματα στην αρχη οπως να εισαι τυπικος στην θερμοκρασια στις αλλαγες και στην διατροφη τους ενα 306 δεν σου φτανει με τιποτα
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αυτό εννοείτε,άλλωστε και τώρα τα προσέχω αυτά,το να το κάνω περισσότερο με αντάλαγμα να τα βλεπω χαρούμενα,δν μ είναι κοπος.Τώρα για το φίλτρο το 306 έχει 1150l/h το ξέρω πως δν φτάνει μόνο του,όμως το rio 400 έρχεται με εσωτερικό φίλτρο άλλα 1000L/H σύνολο 2150lt/h,πιστεύεισ πωσ δν είναι αρκετό για 400λ καθαρά? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Netrino : 13-05-13 στις 20:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι ποσα λιτρα γυρνανε αλλα ποσα υλικα θες
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι σε αυτο έχεις δίκαιο,γιαυτο ρωτάω για να λύνω μια μία τις απορίες μου!12 λιτρα δν αρκουν??χημική φίλτρανση,ανθρακα π.χ. δεν θα χρειάζομαι σε φυτεμένο,όπως έχω διαβάσει!αλλα αν είναι να εχω θέμα θα πάω να πάρω ένα FX6 20λιτρο + το εσωτερικό,θα είμαι αρχοντας τότε!δεν με ενδιαφέρει το κόστος αν είναι να κάνω καλή δουλειά σε αυτό,μπορώ να καθυστερήσω μεχρι να μαζέψω,αλλα θα είναι καλύτερα!παροχή αέρα μέσα θα χρειαστώ,αν είναι να την υπολογίσω και αυτή στο κοστολόγιο,κ αν ναί υπάρχει καμιά καλή και αθόρυβη να μου προτέινετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα fluval ειναι καλα φιλτρα, αλλα δυστυχως δεν εχουν τοσο μεγαλο χωρο για υλικα φιλτρανσης. Ποσο μαλλον αν θελεις να ασχοληθεις με δισκους, που θα τους ταϊζεις ολη μερα, θελεις κατι με πραγματικα μεγαλο καδο. Νομιζω οτι ενα απο τα μεγαλα μοντελα της eheim (πχ. το 2080) θα ηταν το καταλληλο για αυτη τη δουλεια.
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nazgul : 13-05-13 στις 22:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές για γρατζουνισμένο ενυδρείο. | Mikevet1984 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 22 | 16-11-12 17:23 |
Ενυδρείο απο την αρχή απορίες-συμβουλές | manosxe | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 04-06-11 17:42 |
DIY Ενυδρείο συμβουλές κατασκευής | nitrox | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 22-02-11 03:01 |
40L Ενυδρείο Συμβουλές | lion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 44 | 18-03-08 14:22 |
Συμβουλές για ενυδρείο-εξοπλισμό. | Αλεξης | Δίσκοι | 18 | 16-02-06 21:35 |