Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-04-13, 18:31
Το avatar του χρήστη blue1979
blue1979 Ο χρήστης blue1979 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγάλεω
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
το πρωτο ειναι ραμιρεζι.οποτε ισχυει οτι ειπαμε παραπανω
το εβαλα γιατι λεει οτι ειναι ντροπαλο ψαρακι και κυριαρχικο μονο σε αυγοφοριες βασικα ψιλομουροχαβλο το παρουσιαζουν σε συγκριση με τα αλλα
στα διαφορα site

http://www.seriouslyfish.com/species...romis-thomasi/

τα killifish ειναι για το ενυδρειο μου? που βρισκω info?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-13, 18:35
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Κιχλιδα μουροχαυλη?

BORKED
Παλιά 27-04-13, 18:35
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από blue1979 Εμφάνιση μηνυμάτων
το εβαλα γιατι λεει οτι ειναι ντροπαλο ψαρακι και κυριαρχικο μονο σε αυγοφοριες βασικα ψιλομουροχαβλο το παρουσιαζουν σε συγκριση με τα αλλα
στα διαφορα site

http://www.seriouslyfish.com/species...romis-thomasi/

τα killifish ειναι για το ενυδρειο μου? που βρισκω info?

αυτο ειναι αλλο ψαρι.ασχετα αν λεγονται και τα δυο "butterfly".γιαυτο χρησιμοποιουμε τις επιστημονικες ονομασιες

οσο για τα κιλι,ψαξε λιγο ντε στο φορουμ,υπαρχει κατηγορια ξεχωριστη γιαυτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-13, 18:41
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Εστω οτι πεφτεις σε μουροχαυλο ραμιρεζι και το ενυδρειακι ειναι το μινιμουμ για ενα ζευγαρι απο αυτα, το νερο μπορεις να το φτιαξεις εκει που θελουν?
Κοιτα και τις παραμετρους του νερου που ζει καθε ψαρι και συγκρινε τες με αυτες της βρυσης σου.
Παλιά 27-04-13, 19:43
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εστω οτι πεφτεις σε μουροχαυλο ραμιρεζι και το ενυδρειακι ειναι το μινιμουμ για ενα ζευγαρι απο αυτα, το νερο μπορεις να το φτιαξεις εκει που θελουν?
Κοιτα και τις παραμετρους του νερου που ζει καθε ψαρι και συγκρινε τες με αυτες της βρυσης σου.

Δεν το έβγαλα απο το μυαλο μου διάβασα ότι ειναι ντροπαλα και καλα και γίαυτο τα ρώτησα, δεν λέει ότι ειναι μόνο για 2 μάλιστα και γίαυτο επίσης ρώτησα

Απο εκει και πέρα είμαι διατεθειμένος να φτιάξω το νερό για να το κάνω σωστο για ότι ψαρι που θα αποφασίσω, το αν μπορω ? όχι! γίαυτο και ψάχνω απο τώρα για να μάθω και να μπορέσω

Θεωρώ ότι αν πάω με τη λογική πάρε αναγκαστικά ψαρια που ειναι για το νερό της βρύσης σου δεν θα μάθω ποτε...

Παιδιά killi θέμα στο φόρουμ δεν βρίσκω τόσο γκαβός είμαι ? όλο πέφτω σε κάτι θέματα για παραγγελίες αυγών απο Internet....

Και κανένα απο τα ψαρια που βλέπω δεν ειναι σαν αυτό της φωτογραφίας μου, καμία σχέση

Στο θέμα αλλαγής της σκληρωτητας του νερού σε ποιο μαλακό γιατι στο άρθρο προτάσεις 60 λίτρων μου αρέσουν μόνο αυτά που ειναι για μαλακό νερό δε, έχασα την μπάλα! δεν καταλάβαινα τίποτα βαρέλια φύλα πανάκριβα μηχανήματα
Υπάρχει κάποιο άρθρο για αρχάριους?

Και τέλος άσχετο γιατι όλοι οι μονομάχοι που έχω δει στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που βλέπω σε ξένα site? με τα τεράστια πτέρυγα βενταλιες? άλλο είδος? εδώ έρχεται?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-13, 20:00
Το avatar του χρήστη ChocolatePuma
ChocolatePuma Ο χρήστης ChocolatePuma δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μαρκόπουλο Αττικής
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από blue1979 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θεωρώ ότι αν πάω με τη λογική πάρε αναγκαστικά ψαρια που ειναι για το νερό της βρύσης σου δεν θα μάθω ποτε... Σ αυτό επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Υπάρχουν υπέροχα ψάρια τα οποία θελουν νερο βρύσης. Επιπλέον σκέψου πως ως αρχάριος ενδεχομένως να μην είσαι ακόμη σε θέση να τα "προλάβεις" ολα...

Στο θέμα αλλαγής της σκληρωτητας του νερού σε ποιο μαλακό γιατι στο άρθρο προτάσεις 60 λίτρων μου αρέσουν μόνο αυτά που ειναι για μαλακό νερό δε, έχασα την μπάλα! Ακριβώς αυτό εννούσα. Το διάβασμα είναι η αρχή όλων...αλλά μετά έρχεται η απόκτηση γνώσεων μέσω της εμπειρίας...δεν καταλάβαινα τίποτα βαρέλια φύλα πανάκριβα μηχανήματα

Και τέλος άσχετο γιατι όλοι οι μονομάχοι που έχω δει στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που βλέπω σε ξένα site? με τα τεράστια πτέρυγα βενταλιες? άλλο είδος? εδώ έρχεται? Στην Ελλάδα συνήθως θα βρεις veil tail & crown tail. Αν θες κάτι..."παραπάνω" δες εδώ http://www.aquabid.com/cgi-bin/aucti...0=115=120&1&cg
Καλή συνέχεια
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-04-13, 21:08
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

τα θεματα για τα kilifish ειναι εδω.υποψιν οτι παραπανω σου ειπα πως εμενα μου μοιαζει η φωτο για καποιο ειδος kilifish.δεν ειμαι σιγουρος.αν θες σωστη αναγνωριση περιμενε να σου απαντησει και καποιος αλλος.

για μονομαχους ειναι οπως στα ειπε ο chocopuma απο πανω.αυτους θα βρεις κυριως αλλα και imbelis.τωρα μπορει να ξεφυγει και κανεις διαφορετικος και να τον πετυχεις σε κανα μαγαζι αλλα θελει ψαξιμο.θα μπορουσες να βαλεις ενα αρσενικο Imbellis και κανα δυο θηλυκα στο ενυδρειο σου.αλλα θα πρεπει να το στησεις καλα το ενυδρειο με φυτα κλπ να υπαρχουν κρυψωνες αρκετες για τις κυριες...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-04-13, 01:50
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma Εμφάνιση μηνυμάτων
Στην Ελλάδα συνήθως θα βρεις veil tail & crown tail. Αν θες κάτι..."παραπάνω" δες εδώ http://www.aquabid.com/cgi-bin/aucti...0=115=120&1&cg

Εχω delta tail αγορασμενο απο cosmozoo αλλα βεβαια ειναι λιγακι σπανιο να βρεις με ευκολια εδω στην Ελλαδα, απλα ετυχε

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-04-13, 08:39
Member

Προεπιλογή

Λοιπον νομιζω οτι θα αποφυγω τα πολυ βαθια νερα και θα κοιταξω να παω απλα ενα βημα μπροστα, απο το προηγουμενο μου

εχοντας σαν μπουσουλα το αθρο του δισκοπαθη Γιώργος Κ
εχω καταληξει στις εξης ψαροσυνθεσεις

1)

4-5

Celestichthys margaritatus (Galaxy Rasbora, Celestial Pearl Danio - CPD)
4-5
Puntius titteya (cherry barb)Puntius titteya (cherry barb)

1 pleco .θα κοιταξω να βρω καποιον απο το post μου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71235

2) 4-5 tiger barbs
4-5 cories

1 pleco .θα κοιταξω να βρω καποιον απο το post μου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71235

3) 4-5 Puntius titteya (cherry barb)
3-4
Poecilia wingei (Endler)
2-3 Blue pearl shrimp

4) δεν ξερω ακομα....

Στο θεμα σκληροτητας νερο....
για καλη μου τυχη το φιλτρο του ενυδρειου ειναι στην πλατη και ειναι αμεσα προσβασιμο μια και ειναι διαμερισματα γεματα υλικα φιλτρων καθετα που το νερο πεφτει απο το ενα στο αλλο και βγαινει στο ενυδρειο απο το τελευτεο με τη βοηθεια κυκλοφορητη.

βρηκα τυρφη fluval και διαβασα και το ποστ με τα..... 2 καλτσακια.
οποτε τα βαζω σε ενα απο τα διαμερισματα.... δεν ξερω αν παιζει ρολο σε ποιο, για εμενα ειναι πανευκολο να τα βαζω- βγαζω, απλα ανοιγω το καπακι του ενυδρειου......και ξεκιναω

λεω οταν με το καλο ξεκινησω το ενυδρειο να πειραματιστω κατα τη διαρκεια του στρωσιματος με την τυρφη προκειμενου να δω τι προγραμμα πρεπει να ακολουθησω για να ριξω τις τιμες και να εχω και μια σταθεροτητα, μολις ξεκαθαρισει αυτο λογικα θα εχει περασει και ο καιρος του στρωσιματος και εφοσον ολα ειναι καλα παω και για ψαρια.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές