|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικο.
Τη δευτερη ριζα μη την βαλεις. Και την πρωτη, βαλτη στη μια πλευρα, με τα κλαδια προς τα κατω. Να υπαρχει ελευθερος χωρος δλδ, αλλα και κρυψωνα για να νοιωθουν ασφαλεια οταν θελησουν. Προτιμησε "ξερακιανο" στησιμο ενυδρειου, με αμμο (οχι μεγαλο υψος 4-5 εκ φτανει), και κανενα μεγαλο εχινοδωρο στην ελευθερη πλευρα. Χαμηλο φωτισμο (πχ led που ανεφερες) και μερικα φυτα επιφανειας. Καρδιναλιους μη βαλεις. Ακομα κι αν πετυχεις ηρεμα αγγελοψαρα (σαν τα δικα μου), θα σε παιδεψει το ενυδρειο (με τις αλλαγες νερου κλπ) να κρατησεις καλη την ποιοτητα του νερου με τοσα ψαρια μεσα (αφου πρεπει να βαλεις 7 αγγελοψαρα τουλαχιστον). Μιλαω εκ πειρας. (και μιλαμε οτι εχω και τα διπλασια λιτρα) Εγω σε ενα μετρο δεν θα εβαζα πανω 7 αγγελοψαρα και 7-8 cory και τιποτα αλλο (αντε και 5-6 otocinclus) Η αγορα μεταχειρισμενης οσμωσης ειναι αγορα "γουρουνι στο σακι" (εκτος κι αν γνωριζεις κι εμπιστευεσαι τον πωλητη για την ειλικρινεια σχετικα με την κατασταση της και τη σωστη χρηση που της εκανε). Οπωσδηποτε ελεγχος με tds meter πριν την αγορα και αλλαγη προφιλτρων. Ουσιαστικα η οσμωση (προφιλτρα καιι μεμβρανη) εχει συγκεκριμενα "χιλιομετρα" που μπορει να κανει. Αν την παρεις στα τελευταια της, θα σου κοστισει πιο ακριβα ολο το θεμα. Καλη συνεχεια.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
|||||
|
|||||
![]()
Το γέμισα και περιμένω μέχρι αυριο για να το καθαρισω άλλη μια με το σφουγγάρι και παράλληλα να δω αν στάζει από κάπου.
http://img835.imageshack.us/img835/8091/imag1103x.jpg Δεν το βλέπω να μπαίνει ... Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Mου αρέσει o φωτισμός του mooonlight και είδα μια πολύ καλη πατέντα από έναν λατρη του ενυδρείου σε άλλο φόρουμ. Παράθεση:
Delta, έπεσα σε ένα video που έχει στήσει πολύ ομορφο βιότοπο και συνοδεύεται με διάφορά άλλα όμορφα επίσις ψάρια. https://www.youtube.com/watch?v=IrAN...ture=fvwp&NR=1 Ειλικρινά πολύ όμορφη προσπάθεια !!! ...μπορώ να πω πως με εμπνέει. Παράθεση:
Delta σε ευχαριστώ πολύ και θα λάβω υπόψιν όλες τις παραμέτρους που ανέφερες. ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου πρότεινα περουβιανά που είναι κουκλάκια τα άλτουμ είναι και αυτά κουκλιά αλλά γίνονται πιο μεγάλα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βάλεις μία ομάδα από 7 άτομα αν και είναι ψηλό το ενυδρείο σου τώρα από τέτρα δεν ξέρω
αν έχεις δει τα bleeding heart tetra τα οποία τα πάνε αρκετά καλά με τα σκαλάρια δες εδώ http://www.seriouslyfish.com/species...a/:razz::razz: |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το link δεν μου το ανοιγει ...σε ευχαριστώ πάντως !! |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά τι αποφάσισες
![]() ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη ακόμα το ψάχνω .. Οι ρυθμοί μου είναι σαν εκείνους στη διαφήμιση του Jack Daniels που πετούσαν φελλούς και περίμεναν την ωρίμανση
![]() Ψάχνω είδη απο tetras ή άλλα είδη που μου αρέσουν και ψάχνω αν είναι συμβατά. Έχω εντοπίσει τα εξης μέχρι στιγμής.. mollies, platies, dwarf cichlid, serpae tetra, rozy tetra, bleeding tetra, ruby tetra, red glow fish και..... chery barb. Αν έχετε κάποια γνώμη σε αυτές τι επιλογές, ευχαρίστως να την ακούσω γιατί διαβάζω στο διαδύκτιο γνώμες που έρχονται μερικές φορές σε αντίθεση μεταξύ τους όσον αφορά των συνδιασμό με σκαλάρια. |
#7
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ πες οτι δεν θα τα εξαφανισουν τα αγγελοψαρα κι οτι θα καταφερεις να κρατας σε καλη ποιοτητα το νερο με τοσα ψαρια, τα προφιλ τους τα διαβασες?
Κοιτας παραμετρους νερου? pH GH θερμοκρασια? ΥΓ δεν ειπα "το μεγιστο 7 αγγελοψαρα". Τοσα ειναι τα μινιμουμ ατομα που μπορουν να απαρτισουν ομαδα (κοπαδοψαρα τα αγγελοψαρα). Απλα δεν χωραει παραπανω απο τα μινιμουμ ατομα το ενυδρειο σου. Αν υπηρχε χωρος (κι εννοω και την ποσοτητα νερου που θα λερωνεται απο την ιχθυοφορτωση), θα ηταν καλυτερο να εβαζες κι αλλα αγγελοψαρα παρα κατι αλλο. Θα μου πεις, ειμαι νεος και θελω ποικιλια και ψαρια να πηγαινοερχονται στο ενυδρειο. Θα καταλαβεις ομως αργα ή γρηγορα ή δεν γινονται ολα οπως τα θελουμε. Υπαρχουν προυποθεσεις για καθε περιπτωση. Τα ψαρια εχουν τους δικους τους κωδικες συμπεριφορας καθε ειδος. Προτιμησε λιγα βυθοψαρα.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το πρώτο μου DIY ενυδρείο... | krispie | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 22 | 22-02-12 18:09 |
Το πρώτο μου DIY ενυδρείο | daredevil | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 22-12-11 20:14 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | morfeas2002 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 06-06-11 12:08 |
Το πρώτο μου ενυδρείο!!!!!!! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 29-12-08 19:07 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | etomis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-06-08 22:18 |