|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο εκανες καλυτερη επιλογη σε σχεση με πριν αλλα και αυτα με προσοχη θελουν περισσοτερα λιτρα βασικα. παμε τωρα εδω γιατι δεν αλλαξες το χαλικη μια και καλη? ξυλο μεσα οχι, καλο θα ηταν να μην βαλεις μεσα διοτι μαλακωνει το νερο σου κατι που δεν θελουν τα ψαρακια σου .την ανουμπια δεστην πανω σε καποια πετρα . αυτες η πετρες που εβαλες απο που ειναι.?
![]() και κανε ενα συμαζεμα θερμοστατες και κυκλοφοριτες μες τη μεση τα εχεις. και κανα μαυρο φοντο πισω θα εδειχνε καλυτερα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το νερό στην περιοχή μου είναι πολύ σκληρό. Κάπου στο 15 είναι η σκληρότητα του δικτύου. Οι πέτρες είναι ασβεστολιθικές και ανεβάζουν κι άλλο. Τις υπολογίζω γύρω στα 5 κιλά. Από pet shop είναι και οι μισές είναι μέσα εδώ και ενάμιση χρόνο. Οι υπόλοιπες είναι καμιά βδομάδα εκεί. Λες ένα τόσο δα ξύλο στη μέση μετά από τόσο μούλιασμα να ρίξει τη σκληρότητα; Το χαλίκι δε το άλλαξα όλο για λόγους βιολογίας. Ας καθήσει καμιά βδομάδα τουλάχιστον να εξαπλωθεί βιολογία και στην άμμο και θα βγάλω και το υπόλοιπο χαλίκι. Μη ξεχνάμε ότι και οι μισές ασβεστολιθικές είναι καινούργιες. Τα υπόλοιπα είναι ασυμάζευτα γιατί δεν είναι εντελώς έτοιμο το ενυδρείο. Τον κυκλοφορητή τον έχω μέσα στη μέση γιατί μόνο εκεί δεν ακούγεται όταν δουλεύει και είμαι λίγο ευαίσθητος με τους θορύβους στον ύπνο. Για την ώρα δεν τον χρησιμοποιώ γιατί είναι μικρά τα ψάρια. Βασικά αυτό είναι κάτι που θέλω να ρωτήσω: θέλουν αυτά τα ψάρια ροή ή να μην τον βάλω καθόλου; |
|
||||
|
||||
![]()
για ποιο λογο εχεις τον κυκλοφοριτη και δεν ανεβαζεις το σπρευμπαρ ισα με την επιφανεια να δημιουργει αναταραξη και να τελειωνεις?
για το ξυλο σου λεω οτι καλο θα ηταν να μην το βαλεις απο κει και περα οτι θελεις κανεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Δε βολεύει καθόλου να ανεβάσω το spaybar. Το φίλτρο είναι τέτρα και έχει ένα πλαστικό σωλήνα U συγκεκριμένου μήκους το οποίο δίνει στο spraybar. Πρέπει είτε να χαλάσω το καπάκι του ενυδρείου (για να αφήσει να ανεβεί το σύστημα όλο) είτε να κάνω πατέντα με κάποιο άλλο σωλήνα. Έως τώρα κρατούσα πιο χαμηλά τη στάθμη του νερού αλλά έτσι έχανα 6-8 λίτρα. Τώρα έχω στρέψει το spray bar να στέλνει προς τα πάνω και έχω αρκετή ανατάραξη αλλά έλεγα να βάλω και τον κυκλοφορητή για να υπάρχει ένα ρεύμα μέσα να παίζουν αλλά δε ξέρω αν τους αρέσει.
Πάντως με τα mbuna δε δούλεψα ποτέ τον κυκλοφορητή και δεν είχα πρόβλημα είναι η αλήθεια. |
|
||||
|
||||
![]()
καταργησε τον και προσπαθησε με κοψιμο και ραψιμο να δουλεψεις μονο με το φιλτρο σου. δεν εχει λογο υπαρξης ο κυκλοφοριτης.
|
|
|||
|
|||
![]()
Έγινε. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις συμβουλές!
Περιμένω να ακούσω παρατηρήσεις και από τους υπόλοιπους φίλους! |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ ωραία ψαράκια διάλεξες
λογικά για 1 ζευγάρι είναι οκ τα λίτρα σου (θα το δεις και στην πορεία) αν το ξύλο σου αρέσει γούστα είναι αυτά ![]() τα νιτρικά σου ρίξε γύρω στο 10, είναι και μικρά τα ψαράκια δώστους καθαρό νερό αυτό στο κέντρο τι είναι; κοράλλι; νομίζω θα έδειχνε καλύτερα χωρίς αυτό |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Neolamprologus brichardi.... | imichal | Tanganyika | 25 | 17-01-11 00:38 |
Neolamprologus brichardi | kalagio | Tanganyika | 8 | 20-07-08 08:06 |
Neolamprologus brichardi | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 10 | 21-04-08 21:28 |
Neolamprologus brichardi | Z_X | Tanganyika | 6 | 06-01-07 20:54 |
Neolamprologus brichardi | epistimon | Tanganyika | 1 | 29-06-06 21:58 |