|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΠΩΣ πρέπει να αρχίσουν κάποτε οι μηνύσεις για εξαπάτηση........ σε κάποια καταστήματα;
![]() Λέω εγώ τώρα!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Τη δουλεια τους κανουν και αυτοι, να πουλησουν θελουν. Αλλα λεφτα θα παρουν αν πουλησουν ενα μονομαχο σε ενα 60αρι και σου πουν οτι θα πρεπει να το στρωσεις για ενα μηνα με αμμωνια και μετα να βαλεις ψαρια και αλλο να σου πουλησει καμια 10 ψαρια πακετο με βακτηρια και οτι αλλο του εχει μεινει σε stock.
Στην εποχη του ιντερνετ, ο καθενας μπορει να μαθει τα παντα για την επομενη αγορα του, μην τα ριχνουμε ολα στα καταστηματα. Και ειμαι ενας απο αυτους που την πατησα, μαλιστα, στην αρχη.
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα... μπορώ να το καταλάβω σε κάποιο βαθμό αλλά... όταν πήγε σε αυτόν τον άνθρωπο και της πούλησε τα ψάρια (γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ έχουν καμία ελπίδα ζωής) ΔΕΝ της είπε να τα πάρει δωρεάν. Τι θα γινόταν ΑΝ της έλεγε να βάλει πετρέλαιο.... σε αυτοκίνητο που προβλέπεται βενζίνη;
Τα χρήματα της έδωσε..... και ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα κανείς.... να την εξαπατά. Σίγουρα μπορεί κάποιος πλέον πανεύκολα να ενημερωθεί.. αλλά ΔΕΝ είναι απόλυτη υποχρέωση του. Υποθετικά πας σε κάποιον που θα σε οδηγήσει στον σωστό δρόμο.... λόγω γνώσεων στο αντικείμενο (άσχετα ΑΝ γνωρίζουμε ότι... αυτό ΔΕΝ ισχύει). Ο καθένας επαγγελματίας μπορεί να βλέπει τα ψάρια σαν χρήματα... αλλά πιθανολογώ πως ΔΕΝ τους έχουμε τραβήξει κι' εμείς τα "γκέμια"... γι' αυτό συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλους τομείς. Όταν πριν 10 χρόνια έκανα αγωγή σε υπηρεσία του δημοσίου, οι φίλοι μου (και όχι μόνο) έλεγαν... άσε ρε, με το κράτος θα τα βάλεις; Το έκανα... δικαιώθηκα. Εμείς σε κάθε παρόμοια περίπτωση... ΔΕΝ αναφέρουμε ούτε το όνομα του καταστήματος... ΜΗΝ μας κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση... ο κάθε "πονηρός". Αποτέλεσμα... η φίλη να σκέφτεται να εγκαταλείψει το ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Τι να σου πω, δικιο εχεις. Αλλα εχω δει πολλους πωλητες, απλα, σε καταστηματα και οχι γνωστες του θεματος. Αυτοι θελουν απλα να σου φορτωσουν οτι εχουν. Φταιει ο μαγαζατορας, σιγουρα, αλλα νομιζω οτι φταιει και ο αγοραστης, εφοσον θελει να παρει ενα κατοικιδιο που δεν εχει ιδεα τι χρειαζεται. Εχω ακουσει σε πετσοπ να ρωταει ο υποψηφιος αγοραστης κουνελιου, αν χρειαζεται τροφη για να ζησει. Εκει ποιος φταιει, ο μαζαγατορας να του πουλησει το κουνελι, κλουβι για κουνελι, κλουβι για παπαγαλο, σπιτακι για σκυλο και βακτηρια για ενυδρειο?
Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω εντελως καμια σχεση με καταστημα ή οτιδηποτε τετοιο. Φταινε και αυτοι, αλλα πολλες φορες φταιμε και εμεις. Και βαζω και τον ευατο μου μεσα.
|
||||
|
||||
![]()
κι εγώ παρ όλο που γενικά δεν είμαι υπερ των αντιδικιών, πιστεύω πως σ αυτό το θέμα το πράγμα έχει παραγίνει.
ίσως σε πρώτη φάση θα έπρεπε ο σύλλογός μας να κάνει μια κίνηση με προειδοποιητικές επιστολές, μαιλ προς τα καταστήματα, οτι θα επακολουθήσουν μηνύσεις και μια γενικότερη καμπάνια για τον τρόπο που πρέπει να διατίθενται τα ψάρια (όσον αφορά, τον χώρο, το τελικό τους μέγεθος, τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τις συνθήκες κτλ). ακόμα αν υπάρξει ένα κείμενο από τον σύλλογο, θα μπορούσε να τυπωθεί από τον καθένα μας και να μοιραστεί στα μαγαζιά της γειτονιάς του. δεν ξέρω ίσως υπάρχουν και καλύτερες σκέψεις, αλλά πρέπει να γίνει λίγος θόρυβος. ------------------------- Παράθεση:
άρα καταλήγω ο αγοραστής δύσκολα κατανοεί, γι αυτό και είμαι πολύ επιεικής όταν μπαίνουν εδώ μέσα αγχωμένοι και με το κεφάλι καζάνι. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 06-04-13 στις 20:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ απλά το ανέφερα για να καταλάβουμε την δύναμη που έχουμε. Μέσω της νομικής οδού... ενδεχομένως να ΜΗΝ βγει άκρη σύντομα... αλλά ΑΝ αυτός που μιλάει μαζί του ξέρει πως να τον "πιάσει απ' τον γιακά"... θα αλλάξει η στάση του.
Στην Αμερική υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν κάνει επάγγελμα τις μηνύσεις σε εταιρίες π.χ. αυτοκινήτων... και ζουν αποκλειστικά (κυριολεκτώ) από αυτό.- |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα μπορούσε σίγουρα. τι θα πει δεν τα παίρνουμε πίσω αφού της έδωσε ασύμβατα μεταξύ τους ψάρια και ακατάλληλα για το ενυδρείο της. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μην τα ρίχνουμε όλα στους πωλητές! Είναι εργαζόμενοι κι αυτοί και ένας λόγος που παραμένουν στις δουλειές τους είναι επειδή τζιράρουν την επιχείρηση. Ο πελάτης οφείλει να πάει ενημερωμένος, για να μην του φορτώσουν ότι υπάρχει στο μαγαζι Επιπλέον δεν νομίζω να υπάρχει νόμος που να προστατεύει τον καταναλωτή στο συγκεκριμένο θέμα. Εννοω στο θέμα της παραπλάνησης και της πώλησης ασύμβατων ειδών μεταξύ τους
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι ιχθυολογος και τα ρεστα, αναπαραγωγη τσιπουρας μαθαινουν οι ανθρωποι, οχι ενδρεια. Μην ακουμε μια λεξη και ψαρωνουμε. Και εγω οικονομολογος ειμαι, αλλα στο πανεπιστημιο δυο μαθηματα λογιστικης ειχαμε μονο. Τι θα σου το παιξω, λογιστης μολις βγω απο τη σχολη? Στην πορεια τα μαθαινεις ολα, αν θελεις.
|
||||
|
||||
![]()
οτι ο πωλητής είναι δύσκολο να γνωρίζει τα πάντα, εντάξει, αλλά όταν πουλάς κάτι είσαι υποχρεωμένος να δώσεις περιγραφή , προδιαγραφές του προϊόντος , πόσο μάλλον των απαιτήσεων μιας ζωής.
αν ήταν ευσυνείδητοι , όταν η κοπέλλα πήγε να πάρει φάρμακο για την θολούρα δεν θα τις έδιναν κι άλλα ψάρια ακόμα. επίσης κανείς πελάτης αν του δώσεις πληροφορίες που απο μόνος του θα καταλάβει οτι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις, δεν αγοράζει κάτι. κι εγώ όταν με κοροϊδεύει κάποιος ρίχνω το φταίξιμο στον εαυτό μου, αλλά όταν αυτός κοροϊδεύει και κάποιον άλλον, αγανακτώ με τον κατεργάρη όχι μ αυτόν που την πάτησε. με την λογική που τα λέτε, όταν πας στον χειρούργο για εξέταση αφού αυτή είναι η δουλειά του, πρέπει να σου βγάλει δυο τρεις εγχειρισούλες για πλάκα (όχι οτι δεν γίνεται) |
|
||||
|
||||
![]()
Ο χεορουργος, ομως, πρεπει να εχει διπλωμα και αδεα ασκησεως επαγγελματος. Ο ιδιοκτητης πετσοπ και ακομα περισσοτερο ο υπαλληλος, μπορει να ειχε μπακαλικο πριν. Δεν απαιτειται ουτε ενα χαρτιγνωσης του αντικειμενου
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολο νερο | rocker70 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 02-08-10 14:24 |
θολο νερο | τονυ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 26-02-08 20:38 |
θολο νερο | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-08 13:59 |
ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ? | ΑΡΤΕΜΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 21 | 14-02-05 10:53 |
θολο νερο βοηθεια!!!! | dioninje | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 04-03-04 13:03 |