|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ευχαριστω πολυ ολους οσους μου απαντησαν και ειδικα οσους ειχαν πραγματικη βοηθεια να βοηθησουν η εστω να ενθαρρυνουν την προσπαθεια μου.Το να κρινουμε δε βγαζει πουθενα. Οταν εισαι αρχαριος και ακους απο Καθε ατομα Αλλη γνωμη ειναι λογικο νομιζω.Επισης οταν ειμαι ανεργη και εχω δωσει τοσα λεφτα λογικο ειναι να ρωτησω και να επιμεινω πριν χαρισω τα ψαρια και ξαναξεκινησω. Δε το εκανα για να χρεωκοπησω αλλα για απολαυση οπως ολοι μας. Ενας φιλος μου μου προτεινε να βαλω τα ψαρια στο δικο του (υγιες και χρονια στημενο) ενυδρειο και να το ξαναστησω.Πως ακουγεται αυτο?Τι να κανω και τι να μην κανω αυτη τη φορα?Αν παρω νερο απο το δικο ου ετοιμο ενυδρειο και βαλω τα περισσοτερα απο τα ψαρια θα εχω παλι κακα αποτελεσματα? ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Natasa378 : 04-04-13 στις 10:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν χρειαζεσε μονο το νερο!Χρειαζεσε αποικιες βακτηριων οι οποιες κατοικουν στο βιλογικο υλικο του φιλτρου!Οποτε περνεις λιγο απο εκει και το προσθετεις στο δικο σου ενυδρειο!Βασικο ειναι το αλλο ενυδρειο να μην εχει περασει καμια ασθενεια τον τελευταιο καιρο και φυσικα να εχει κανει και εκεινο τον κυκλο του αζωτου!
Ολες σου οι αποριες μπορουν να λυθουν εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490 Οσο για τα ψαρια που λες να δωσεις σε φιλο σου!Οπως ειπαν και οι παραπανω δεν ειναι μονο το θεμα του χορου για αυτα αλλα και οι διαφορετικες παραμετροι νερου!Οποτε ειτε στο δικο σου ενυδρειο ειτε σε ενα μεγαλυτερο οπως ειναι ολα μαζι παλι προβλημα θα εχουν!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτα που εχω εγω ειναι (με μια αναζητηση θα δεις προφιλ): 48 λιτρα Dwarf Puffers 60 λιτρα Neolamprologus Multifasciatus 44 λιτρα γαριδες Αλλα εδω θα βρεις πολλες ευκολες σχετικα επιλογες για τα λιτρα σου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573 Για το μπολι, σου απαντησε ο Stivv27 ποια ειναι η διαδικασια. Οι "πετρουλες" που σου εδωσε το πετσοπ, χρειαζονται για να ανπτυχθει η αποικια των βακτηριων. Για να ανπτυχθουν, ομως, πρεπει να δημιουργηθουν. Θα σου προτεινα να μην παρεις απο του φιλου σου, γιατι απ'οτι καταλαβα και εκεινος εχει "ψαροσουπα" στο ενυδρειο. Δεν εισαι καθολου σιγουρη για το τι μπορει να εχει απο ασθενειες, κι ας μην εχει κομα προβληματα. Στη θεση σου θα εβγαζα μια αγγελια "ζητειται μπολι", μιας και εισαι Θεσσαλονικη. Ειμαστε πολλοι εδω, ολο και καποιος θα σου δωσει ![]() Θα σου εδινα εγω, αλλα προσφατα μπολιασα το ενα ενυδρειο μου και δεν ειναι ωρα ακομα να δωσω μπολι σε αλλο.
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον της εδωσε στρωμενο υλικο
|
||||
|
||||
![]()
Πιθανο, στον azores πηγες Nατασα? Αυτος δινει ετοιμο υλικο.
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα αν της εδωσε και τα ψαρια τοτε τζαμπα το εδωσε το υλικο!!
Θες αρκετη ποσοτητα απο μπολι για τοση ιχθιοφορτηση!
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ οφειλουμε εμεις ως αγοραστες να εχουμε ενημερωθει απο πριν για τις αναγκες των ΄πετ΄ που εχουμε σκοπο να διατηρησουμε στο χωρο μας, και φυσικα ειναι μονο στο δικο μας χερι να βελτιωσουμε τις συνθηκες στο εμποριο σχετικων ειδων με αυτο, αλλά μη δικαιολογουμε και τους εμπορους ή απλους πωλητες για αυτα που κανουν.
Τους μεν γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι (και γιατι παρακαλω, δεν ειναι υποχρεωμενοι να μου δωσουν σωστη πληροφορια για αυτο που μου πουλανε? Αν αγοραζα δλδ αυτοκινητο πετρελαιου και μου απαντουσε οτι καιει και πετρελαιο και εβαζα και το κατεστρεφα, δεν θα ελεγα τιποτα επειδη ΄οφειλα να γνωριζω απο μονος μου΄ και ο πωλητης αυτοκινητων πριν απο αυτο, πουλαγε καρπουζια στη λαικη??? ) και τους δε, να δικαιοογουνται παρο οτι γνωριζουν οτι λενε ψεμματα,με τη δικαιολογια οτι ΄πρεπει να κανουν κι αυτοι οι κακομοιρηδες τζιρο για να μη χασουν τη δουλεια τους και να θρεψουν την οικογενεια τους΄ ???? Μου θυμιζει το πειραμα του Μιλγκραμ η κατασταση κι εμεις (που τα εχουμε περασει πια αυτα και ξερουμε πια να αποφευγουμε τις απατες) να εχουμε παρει το ρολο του παρατηρητη που αποδεχεται τα πραγματα ως εχουν, έτσι ειν΄η ζωη κλπ και να συμπασχουμε με το ΄δραμα΄ του πειραματοζωου του Μιλγκραμ που ΄πρεπει αφου ειναι η δουλεια του΄ να πατησει τα 420 βολτ στο αλλο πειραματοζωο. Τουλαχιστον ας μη το αποδεχομαστε για αρχη. Μετα ισως υπαρχει καμια ελπιδα και για σοβαρη κινητοποιηση οπως λενει Ντισκους Φαν (νομικα) και Μαρια (συλλογικα - αν και Μαρια προς το παρον ο συλλογος εχει διακοψει τη λειτουργια του).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για τους εμπόρους, μην συγκρίνουμε ανόμοια πραγματα. Τι σχέση έχει ένα αμάξι των 12.000 ευρώ με ένα χρυσόψαρο των 3 ευρω? Ο έμπορος πχ ενδρειακών προϊόντων πρέπει να βρει καθε τρόπο ώστε να ξαναβάλει τον πελάτη στο μαγαζί του ![]() Ξαναλέω πως ο πελάτης οφείλει να πηγαίνει ενημερωμένος. Γιατί δλδ να πρέπει να γίνεται έρευνα αγοράς για ενα αυτοκίνητο και να μην γίνεται έρευνα αγοράς για ένα ενυδρείο ή ένα ψάρι? (αντιστροφή ερωτήματος ![]() Αν όλα αυτά πρέπει να μεταφερθούν σε νέο νήμα... do it ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχουμε απλα διαφορετικη 100% διαφορετικη αποψη.
Οι ψευτικες/παραπλανητικες πληροφοριες απο πωλητη σε αγοραστη παραμενει μεμπτη, ειτε μιλαμε για 12000 ευρω ειτε για 3 ευρω. Και ποσο μαλλον περισσοτερο μεμπτη οταν προκειται για ζωες. Στο μονο που θα δικαιολογουσα τους πωλητες θα ηταν να παει ο αγοραστης και να πει ΄θελω αυτα κι αυτα τα ψαρια΄ χωρις να ρωτησει τιποτα (οπως και γινεται κι αυτο συνηθως)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() (δεν είναι κακό να διαφωνούμε, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω τύχη να είμαι σε petshop και ο πελάτης ζήταγε να αγοράσει κάποια ψάρια ότι του άρεσε, ο υπάλληλος να του λέει μια φορά ότι δεν ταιριάζουν απόλυτα αλλά ο πελάτης να επιμένει εγώ αυτά θέλω και φυσικά του τα έδωσε γιατί αυτή είναι η δουλειά του να πουλάει ψάρια, οπότε να μην τα ρίχνουμε όλα στο κατάστημα αλλά φταίμε και εμείς οι ίδιοι σαν καταναλωτές όταν προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να ακούσουμε κάποιες φορές μια γνώμη.
|
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχώς και σ εμάς ακόμα, το ψάρι είναι κάτι που έχει αξία από 1,80 ευρώ δηλαδή ασήμαντη.
δεν εστιάζεται η διαφορά της πώλησης ενός προϊόντος από την πώληση μιας ψυχής. όταν πεθαίνει δεν ουρλιάζει και δεν μας σοκάρει, δεν μας φρικάρει. απλά πεθαίνει. στα μαγαζιά που ψωνίζω σέβομαι τα παιδιά, πρωτ απ όλα γιατί είναι νέοι κι εγώ μεγάλη και ποτέ δεν είμαι δεικτική. μην φανούμε και στριμμένοι επειδή προσπαθούμε να δούμε το θέμα και τις αιτίες του στις σωστές του διαστάσεις τώρα που κάνουμε μια αναζήτηση του φαινομένου. συζήτηση κάνουμε. γι αυτό είπα για τον σύλλογο που δυστυχώς (γιατί?) έπαψε την δραστηριότητά του. ένα σωστό πλαίσιο πώλησης, μακροπρόθεσμα διευκολύνει και τον πωλητή. |
|
||||
|
||||
![]()
Στις υπολοιπες 3 παργραφους ανεφερες παλι τα ιδια με το προηγουμενο ποστ σου και που κατεθεσα ηδη την αποψη μου περι αυτων, αναφερωντας το πειραμα του Μιλγκραμ, που ειναι και το βασικο και μοναδικο μου επιχειρημα στη συζητηση αυτη.
|
||||
|
||||
![]()
Και φυσικα, θα μπορουσε καποιος να πει ΄καλα με τα ψαρια που θα ψοφησουν ασχολειστε, επειδη καποιος εδωσε ψευτικες πληροφοριες, για να κερδισει το ΄ψωμακι΄ του?
Τι θα κανατε δλδ αν η δουλεια του ηταν να βγαζει νεφρα απο παιδακια κλεμμενα, για να τα πουλησει σε καποιον που ΄τα εχει΄. Δεν εξισωνω τις περιπτωσεις, αλλα σιγουρα δεν θα αφηνα ουτε για ενα λεπτο το παιδι μου μονο του με καποιον που δεν σεβεται τα ζωα. Δεν ξερεις πως εξελισεται το μυαλο ενος ανθρωπου. ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θολο νερο | rocker70 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 02-08-10 14:24 |
θολο νερο | τονυ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 26-02-08 20:38 |
θολο νερο | fitilakias | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 30-01-08 13:59 |
ΘΟΛΟ ΝΕΡΟ? | ΑΡΤΕΜΗΣ | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 21 | 14-02-05 10:53 |
θολο νερο βοηθεια!!!! | dioninje | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 04-03-04 13:03 |