|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα, κανονικα και ο πλεκο (οπως ολα αυτα που σκεφτεσαι) θελει μαλακο οξινο νερο.
Τωρα το αν θα το φτιαξεις με οσμωση η με τυρφη και υπομονη ειναι αλλο θεμα. Η τυρφη ετσι κι αλλιως ειναι απαραιτητη και για το χρωμα και για τις τανινες και τα χουμικα, ομως ως μεσο για την αποσκληρηνση ειναι χρονοβορα και αντιοικονομικη οποτε μια μικρη οσμωση νομιζω σε γλυτωνει απο αρκετο μπελα και εξοδα + οτι μπορεις να εχεις και καθαρο ποσιμο νερακι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κοιτώντας τις προτάσεις του kakngage μου άρεσαν (συνδυασμός εμφάνισής του, μεγέθους, ευκολίας, ηπιου χαρακτήρα ) oi firemouth cichlids που διάβασα είναι μονογαμικά και πάει ένα ζευγάρι. πως τα βλέπεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου προτεινα στον συνδυασμο που θα κανεις να υπαρχει σιγουρα ενα dempsey.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γενικά δυσκολεύομαι γιατί δεν γνωρίζω πως μπορούν να συνδυαστούν χωρίς κινδύνους επιθετικότητας και με μια σχετική άνεση στην κίνησή τους. αυτά απ ότι κατάλαβα είναι λιγότερο επιθετικά οταν είναι μόνα τους. |
|
||||
|
||||
![]()
1. nikolakis94..... γνωρίζεις από που προέρχεται το όνομα.... damsey;
2. Οι περισσότερες (ΑΝ όχι όλες) προτάσεις που βρίσκονται στο #6... είναι ψάρια που φτάνουν σε αρκετά μεγάλο τελικό μέγεθος (15-20 εκ.). Επίσης καλό θα ήταν να διατηρούνται σε νερό κάτω από το ΡΗ 7 (η βρύση σου λογικά έχει 7,5-7,6).... όπως και να έχει.... εσύ φαντάζομαι θα φροντίσεις να είσαι στον μέσο όρο των απαιτήσεων του είδους της επιλογής σου. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπ' όψιν (κάτι που παραβλέπεται ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τα περισσότερα είδη ψαριών ΑΝ και ΠΟΛΥ βασικό).... ότι έχουν διάρκεια ζωής κοντά στα 10-15 χρόνια. Ο βυθός δε αλλάζει μορφή καθημερινά... αφού "δουλεύουν" υπερωρίες στην μεταφορά του.... ειδικά κατά την προετοιμασία για αναπαραγωγή. 3. Η αλήθεια είναι πως μια Α.Ο. στις μέρες μας.... έχει πολύ χαμηλή τιμή και είναι πανεύκολο να αποκτηθεί. ΔΕΝ χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις για να την χρησιμοποιήσεις.... μόνο την αγορά ενός μετρητή TDS (κόστος δηλαδή 18-20 ευρώ)... ΑΝ ΔΕΝ αγοράσεις κάποια ακριβή που να τον έχει ενσωματωμένο (ο χειρός πάντως κατά την άποψη μου... είναι πιο απαραίτητος).- |
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις φτωχες μου γνωσεις το ονομα dempsey δωθηκε στην συγκεκριμενη κιχλιδα λογω οτι η φυσιωγνωμια του προσωπου της ειναι και η επιθετηκοτητα της την κανουν να μοιαζει με τον πυγμαχο William Harrison "Jack" Dempsey ("The Manassa Mauler") (June 24, 1895 – May 31, 1983).Σωστα?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
2. Για μένα καλό θα ήταν να μπεις στην διαδικασία σκέψεων για μικρά ψάρια... πολύ πιο όμορφο στο ενυδρείο σου θα ήταν π.χ. ένα κοπάδι με 50-60 μικρόψαρα... από ένα ζευγάρι μεγάλων ψαριών (και να ψάχνεις που θα δώσεις τα μικρά της γέννας... παρότι η εμπειρία της αναπαραγωγής ομολογώ είναι μια συναρπαστική εμπειρία).- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 30-03-13 στις 22:24 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θέλω να έχει ένα κάπως μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής το / τα ψαράκια που θα φιλοξενήσω. (ελπίζω πως θα έχω κι εγώ το σωστό προσδόκιμο να τα φροντίζω ![]() το χαλίκι που έχω στον βυθό προσωπικά μου αρέσει αλλά δεν θα δεσμευτώ απ αυτό αν το ζωντανό έχει άλλες απαιτήσεις. ναι βλέπω πως η αντίστροφη όσμωση είναι μονόδρομος. θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα του ενυδρείου το μικρό του μήκος. καλύτερα κοντύτερο και μακρύτερο τελικά. θα μου δώσετε μια καλή κατεύθυνση για το επίπεδό μου? που να θέλει μια προσπάθεια αλλά να μην κινδυνεύσουν τα ψάρια. και να περιλαμβάνει τον πλέκο μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως σου ειπα και μονο με σκετη τυρφη μπορεις να κανεις δουλεια, ομως θες να τρεχει πολυ καιρο και πολυ μεγαλες ποσοτητες στο νερο της αλλαγης οποτε σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα κατανταει εντελως ασυμφορη -και βαρετη αφου καθε μερα θα μετρας να δεις αν ειναι το νερο εναξει- σα λυση.
Επι πλεον μια οσμωση ειναι οτι πρεπει και για σενα αφου μπορεις απο τα προφιλτρα να βγαζεις πεντακαθαρο ποσιμο νερακι, ή αν θες κατι ακομα πθιο κομπλε με ενα τελικο σταδιακι εμπλουτισμου (για τα ενυδρεια θα παιρνεις νερο πριν απο αυτο) εχεις τελειο ποσιμο. Και με τις δυο λυσεις (ειτε χρονοβορα διαδικασια με τυρφη ειτε με τη γρηγορη και ευκολη της οσμωσης) γλυτωνεις και το αντιχλωριο (δεν το αναφερω απο αποψη οικονομιας αλλα απο αποψη χημικου πολεμου που γινεται εναντιον των "διακοσμητικων" ψαριων)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απολύμανση ενυδρείου κα | Skydiver | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 01-12-12 14:20 |
Ερώτηση - Προετοιμασία νέου ενυδρείου | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-09-08 09:43 |
προετοιμασία ενυδρείου με αφρικανικές κυχλίδες | redshark | Malawi | 11 | 28-08-07 09:30 |
Στρώσιμο ενυδρείου REEF προετοιμασία νερού | marios | Θαλάσσια Βιολογία | 3 | 19-07-07 10:05 |
Απολύμανση ενυδρείου και εξαρτημάτων? | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 01-12-06 10:58 |