|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρείο δουλεύει 3 μήνες με φωτοπεριόδο στην αρχή 6-7 ώρες όταν υπήρχε η λάμπα των 15 watt λευκή, αλλά ήταν πολύ έντονη για το ψάρι.
μετά μπήκε η άλλη πάλι 15 watt που είναι για φυτά, σε ρόζ απόχρωση. οπότε αυξάνω την φωτοπερίοδο για 7-8 ώρες και ρίχνγ και λίπασμα? |
#2
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνοψίζοντας Ανέβασε στην φωτοπερίοδό σου σταδιακά όπως σου είπα, μέχρι να φτάσεις τις 10 ώρες. Τα λιπάσματα (ταμπλέτες & υγρά) να τα βάζεις με φειδώ. Μην ξεπερνάς σε καμία περίπτωση την προτεινόμενη δόση της εταιρίας. Κακό θα κάνεις, καλό δεν θα κάνεις. Καλύτερα θα ήταν να μην έριχνες καθόλου παρά να έκανες κάτι τέτοιο. Ειδικά για τα υγρά λιπάσματα να ρίχνεις το 1/3 από την ποσότητα που γράφει η εταιρία. Η ποσότητα που αναγράφεται είναι για φουλ φυτεμένα και υποστηριζόμενα οικοσυστήματα (δυνατός φωτισμός, CO2, πλήρης λίπανση από στοιχεία micro & macro, ειδικά υποστρώματα κτλ). Γι' αυτό το νου σου με τα λιπάσματα. Με ένα απλό αλλά προσεγμένο ενυδρείο και χωρίς λιπάσματα κάνεις θαύματα. ![]()
__________________
|
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Το 10λεπτο που σου έγραψα μην το θεωρήσεις υπερβολή. Αν βιαστείς να ανεβάσεις πιο γρήγορα τις ώρες εκτός από του ότι θα ταλαιπωρήσεις την μονομαχίνα σου το πιο πιθανό να δεχτείς και τις πρώτες επισκέπτριες (ΑΛΓΕΣ). Εκεί θα μπεις σε έναν άλλο φαύλο κύκλο με αμφίβολα αποτελέσματα.... Τα φυτά σου είναι σε άσχημη κατάσταση και θα είναι δύσκολο να νικήσουν τις άλγες. Ρίχνεις και λιπάσματα.... οπότε θα κάνουν πάρτι εκεί μέσα!!!
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο πολυ λιπασμα επεσε μεσα στο ενυδρειο;Αν επεσε πραγματικα πολυ και δεν εκανες αμεσα αλλαγη νερου,τοτε μαλλον αυτη ειναι η απαντηση στην ερωτηση σου.Πολλες φορες τα φυτα αν εχουν παρα πολλα θρεπτικα συστατικα καιγονται.Οσο για την αυξηση της φωτοπεριοδου για μενα τα 10-15 λεπτα αυξηση την ημερα ειναι πολλα.Για μενα καθε μια εβδομαδα να δινεις 15 λεπτα παραπανω.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι έπεσε τις πρώτες 10-15 μέρες ποσότητα πολύ παραπάνω απο αυτή που έπρεπε. οπότε φωτοπεριόδος ανα βδομάδα δηλαδή τα 10-15λεπτά, καλύτερα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρόβλημα με τα φυτα !!!ΠΑΛΙ!!! | dimitris1006 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 19-02-13 17:00 |
Πρόβλημα με CO2. | fh84 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 21-01-10 21:25 |
Πρόβλημα με τα φυτα μου | mindlord | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 22-01-08 00:52 |