|
|
|||
|
|||
![]()
Εντομεταξύ ας επανέλθουμε στην θολούρα. Το συγκεκριμένο σκεύασμα που έχω στην κατοχή μου (το αντιχλώριο) βασικά γράφει πάνω 'removes chlorine chloramine & ammonia from all freshwater marine fish and reef aquaria' άρα με αυτό μπορώ να εξαλείψω τυχόν προβλήματα με αμμωνία.
¶ρα θα καθαρίσει σύντομα το νερό και συν τα πρόσθετα βακτήρια που προσθέτω θα δημιουργηθεί η κατάλληλη βιολογία για ένα υγιές ενυδρείο. Από άποψης τροφής τώρα θα προμηθευτώ γαριδάκια και να συνδυάζω την τροφή με πρωινά sticks και απογευματινά γαρίδες και κάπου ενδιάμεσα λίγο μαρούλι και καθαρισμένο αρακά. Όσον αφορά τις πρωτεΐνες και τα άλλα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται μου έχει συστήσει ο πετσοπάς ένα σκεύασμα με το οποίο βρέχω την ξηρή τροφή και μετά την ρίχνω για να την φάνε. Είναι σαν να εμποτίζω την τροφή τους με έξτρα πρωτεΐνες. Τί μου συστήνεται για αυτό? Εγώ μάλλον θα το χρησιμοποιήσω αργότερα ως ενυσχιτικό αν δω ότι έχω πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
αν έχεις αμμωνία, χρειάζονται συχνές αλλαγές και μετρήσεις.
τα γαριδάκια να τα δίνεις ένα ένα με το χέρι, μην τα ρίχνεις με το κουτάκι γιατί έχουν πολλά τρίμματα που αν τα ρίξεις λερώνεται το νερό. τις βιταμίνες τις χρησιμοποιείς όπως είπες, για 2-3μέρες κάθε μήνα, εκτός αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στο καβούκι, οπότε βλέπεις αναλόγως. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε 10-15 μέρες θα πάρω τις βιταμίνες. Τώρα όσον αφορά τις γαρίδες, δεν νομίζω να μπορώ να τις ταίσω στο χέρι καθώς δεν έχουν συνηθίσει την παρουσία μου ακόμα. Να φανταστείς βγάζουν το κεφαλάκι τους πάνω ή βρίσκονται οι 2 τουλάχιστον από τις 4 πάνω στην στεριά και μόλις με δούνε βουτάνε στο νερό και τρέχουν να κρυφτούν.
Θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να με συνηθίσουν αν και στο τέλος πιστεύω πως θα κοινωνικοποιηθούν και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
για τις γαρίδες ίσως δεν το έγραψα σωστά. δεν εννοώ να τις ταίζεις στο στόμα αλλά να τις πιάνεις και να τις ρίχνεις μια μια και όχι να τις ρίχνεις χτυπώντας το κουτάκι γιατί πέφτουν και τρίμματα στο νερό που το κάνουν χάλια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νερο | silia | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 5 | 04-09-11 20:09 |
SOS θολό νερο | alovitos | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 07-03-11 00:36 |
Νεο σπιτι για τις νεροχελώνες μου. | Σπύρος Μ | ¶λλα ζώα | 26 | 22-10-08 14:37 |
ΝΕΡΟ | ΜΗΤΣΑΡΑΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 02-07-08 20:54 |
**** Νερο **** | caverman | Ιστοσελίδες στο Internet | 1 | 10-05-06 09:42 |