Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #15  
Παλιά 17-03-13, 11:25
Το avatar του χρήστη maria p
maria p Ο χρήστης maria p δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 03-01-2009
Περιοχή: χαλάνδρι
Μηνύματα: 1.891
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sarpijk Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι χελωνες θα ζητανε φαγητο συνεχεια. Απο το πολυ φαγητο δε θα παθουν τιποτα αλλα καλο ειναι να τρωνε μια φορα τη μερα και μαλιστα να ταιζονται σε χωριστο δοχειακι γιατι λερωνουν αμεσως μετα το φαγητο. Προσοχη στη διατροφη. Να περιεχει και λαχανικα εκτος απο πρωτεινη γιατι αν τρωνε πολυ πρωτεινη μεγαλωνει το σωμα δυσαναλογα με το καβουκι και εχουν προβλημα.
το χω διαβάσει κι εγώ για τάισμα σε ξεχωριστό δοχείο. το θέμα είναι οτι δεν τρώνε ποτέ εκτός νερού, οπότε είναι δύσκολο να διατηρείς δεύτερο δοχείο με ίδιο νερό για το φαγητό. κάνουν πολλά κακά αλλά γι αυτό πρέπει να έχουμε καλό φίλτρο.
την δική μου όλα τα χρόνια την ταίζω στο ενυδρείο της.
-------------------------
για τους πλέκο.
ο slight σωστά επεσήμανε το πρόβλημα στην συγκατοίκηση. εγώ δεν στο επεσήμανα γιατί, είδα τους πλέκο, είναι αυτοί που γίνονται περίπου 30εκ. μεγαλώνουν μαζί και θα φτάσουν σ αυτό το μέγεθος πριν τις χελώνες και τέλος έχω διαβάσει στο αμερικάνικο, ειδικό για τις χελώνες αυτές φόρουμ πολλές φορές πολυετή συγκατοίκηση πλέκο με χελώνες.
επειδή όμως αυτές οι χελώνες είναι σαρκοφάγες όταν με το καλό πάρεις το μεγάλο ενυδρείο, αν αποφασίσεις να τους κρατήσεις, πρέπει να τους εξασφαλίσεις κρυψώνες και πάντα τις χελώνες χορτάτες.
επίσης πρέπει να ταίζεις τους πλέκο, στο ξαναέγραψα, με ειδικές ταμπλέττες.
οι πλέκο αν τρώνε κάτι είναι άλγη, όχι υπολείματα.
τις χελώνες τις ταίζω 2 φορές την ημέρα, φροντίζοντας να καταναλώνουν όλη την τροφή να μην μένει στο ενυδρείο και γίνεται βρωμιά. καλύτερα λίγη δύο φορές παρά να μπουκώνονται 1φορά την ημέρα. αν κάθεσαι αρκετή ώρα μαζί τους την ώρα του φαγητού αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία σας και να γίνουν πιο ήμερες.
όταν ανέβει η πρώτη στην στεγνή περιοχή, σιγά σιγά θα ξεθαρρέψουν και οι υπόλοιπες. έτσι γίνεται με όλα τα πλάσματα. είναι νωρίς ακόμα.
για τα λαχανικά, λίγο και με προσοχή. τώρα που είναι μικρές απλά να τις μάθεις να τα τρώνε (ποτέ σπανάκι) κυρίως μαρούλι δίνε τους. στην ηλικία τους το 90% πρέπει να είναι πρωτείνες. μετά τα 6-8χρόνια τους, μειώνεις τις πρωτείνες και προσθέτεις λαχανικά. θα ψάξω για την διατροφή κυρίως τα απαγορευμένα να σου πω.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 17-03-13 στις 11:25 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
νερο silia Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού 5 04-09-11 20:09
SOS θολό νερο alovitos Γλυκό νερό - Γενικά 4 07-03-11 00:36
Νεο σπιτι για τις νεροχελώνες μου. Σπύρος Μ ¶λλα ζώα 26 22-10-08 14:37
ΝΕΡΟ ΜΗΤΣΑΡΑΣ Γλυκό νερό - Γενικά 14 02-07-08 20:54
**** Νερο **** caverman Ιστοσελίδες στο Internet 1 10-05-06 09:42

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:34.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,08795 seconds with 14 queries