|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσα ξερει ο νοικοκυρης δεν τα ξερει ο κοσμος ολος... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη klipitiklopos : 02-03-13 στις 22:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Flourite ειναι αναμιγμενος με χαλικι μαυρο , και εχει αλλο ενα μέσα ασπρο χαλικακι αυτο ηταν απο τον προκατοχο του ενυδρειου δεν ξερω τι ειναι .. δες την φωτο δεν το λες και βρωμικο αλλα απο κάτω ειχε γινει ενα.. Και αυτο το διαπιστωσα με την τσιμπιδα δεν μπορουσα να φυτεψω ταφυτά...
Και αυτο ειναι και το προβλημα στα γαριδάδικα γιαυτο αν δεις οι περισοτεροι χρησιμοποιουν undegravel φιλτρο. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε εμενα που τρεχει πανω απο χρονο, δεν εχω παρατηρησει τιποτα τετοιο.
Ιζημα ναι, ειδικα στο πισω μερος που δεν εχει καλη κυκλοφορια, εχει μαζεψει κατι σαν καφε λασπη κατω απο την επιφανεια, αλλα δεν το πειραζω, γιατι θα θολωσει τα παντα. Αλλωστε ειναι αρκετα πυκνοφυτεμενο, και απο καπου πρεπει να τρεφονται και τα φυτα. Το μονο που κανω ειναι ενας ελεγχος αν εχει δημιουργηθει υδροθειο, επακολουθο αναεροβιων περιοχων. Το χαλικι ομως δεν στερεοποιειται σε κανενα σημειο. Ουτε στο 120λιτρο που εχω flourite ανακατεμενο με χαλαζιακο. Το κακο με το undergravel φιλτρο ειναι οτι δεν μπορεις να φυτεψεις.
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
΅ Μαλλον εχει να κανει με το χαλικι και με τις τροφες. Δυστηχως το χαλικι ειναι 5 χρονων και ειναι σχεδον ακατορθωτο να ξεριζωθει απο την αρχη μιας που δεν εχω ακομη κανει αλλο ενυδρειο να βαλω τις γαριδες μεσα. Το ανακατεμα του βυθου καθως και η βιολογια των ψαριων που κρατουσε μια ισοροπια μεταβληθηκε. Θα ελλατωσω την τροφη στο ελλαχιστο και θα περιμενω σιγα σιγα να ηρεμησουν τα πραγματα.
|
||||
|
||||
![]() Νομίζω η απάντηση του klipitiklopos είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Η μεγάλη ανατάραξη του βυθού προκαλεί προβλήματα. Οι νέες γαριδούλες σου θα είναι προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες και λογικά με το καιρό θα πληθαίνουν. Γενικά είμαι της γνώμης ότι αυτά τα ενυδρεία δεν πρέπει να έχουν φυτεμένα φυτά, να έχουν undegravel φίλτρο σε συνδυασμό με αερόφιλτρο και κάθε χρόνο να μεταφέρονται οι γαρίδες σε νέο ενυδρείο και το παλιό να στήνετε από την αρχή. Ειδικά αν το υπόστρωμα είναι από αυτά που συμβάλουν στη ρύθμιση του pH τότε θέλει αντικατάσταση με νέο. Υποθέτω ότι δυστυχώς θα χάσεις όλες τις παλιές ώριμες σου γαρίδες, αλλά θα ανακάμψει ο πληθυσμός μόλις αρχίσουν να γενούν οι νέες. Πάντως σε ζηλεύω… 500 λίτρα!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
almond leaves
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή red cherry | Dimi | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 222 | 11-01-15 19:41 |
Θέματα σχετικά με στήσιμο ‘‘γαριδάδικου‘‘ | Chris82 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 64 | 30-11-14 12:58 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |
Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες | lucy | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 72 | 26-10-12 08:01 |
Θέματα σχετικά με μωρά/μικρά (γόννο) | xristosss | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 6 | 12-06-11 17:11 |