|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν θες να δεις την διδικασια χρειάζεσαι τεστ για NH3/4, NO2 & NO3. Ξεκινας να βαζεις αμμωνία (3-5 mg/lt) -> μετρας υψηλες τιμες σε NH3/4 Σιγα σιγα η αμμωνια μειωνεται και αυξάνονται τα ΝΟ2 (ΝΙΤΡΩΔΗ ΑΛΑΤΑ) Σιγα σιγα τα ΝΟ2 μειώνονται και αυξάνονται τα ΝΟ3 (ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ) Οταν μετρας πολλα ΝΟ3 σημαινει οτι ολοκληρωθηκε ο κυκλος Κατα την διαρκεια της παραπάνω διδικασιας προσθετουμε αμμωνια ωστε να την κραταμε σε σταθερα επιπεδα. Δηλαδη οταν εμφανιστουν τα ΝΟ3 καλο ειναι να μετραμε και NH3/4 και NO2 . Λεπτομερειες δες εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 Πιστευω οτι το ενυδρειο σου θα στρωσει πολυ γρηγορα. Σχετικα με τα ειδη ψαριων που θα βαλεις θα πρεπει σιγουρα να εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε νερο (σκληρότητα , ph, θερμοκασια). Μερικοι χομπιστες ανακατευουν ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους, αλλοι οχι. Εγω δεν τα ανακατευω. Αφου αποφασισεις ποιο θα ειναι το κεντρικο ψαρι που σου αρεσει περισσοτερο τοτε θα βρεις και τους συγκατοικους (αν μπορει να εχει ![]() Αν βαλεις μελανοταινιες μπορεις να βαλεις και sae. Αλλα μην βιαζεσαι με τα ψαρια, τα ειδη καλυτερα να τα βαζεις ενα ενα σταδιακα για πολους λογους
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
διαβασα το ποστ με το στρωσιμο και εχω μια απορια ομως. εκει που λεει "Μόλις εμφανιστούν τα νιτρώδη άλατα, συνεχίζουμε να κρατάμε σταθερή τη συγκέντρωση αμμωνίας στα 3 mg/l." Πως δηλαδη την διστηρουμε εκει?πως υπολογιζω ποση να συμπληρωσω ωστε να σταθεροποιηθει εκει?εννοει οτι συνεχιζω να ριχνω 3mg/l? λιγο πιο αναλυτικα μου το εξηγειτε σας παρακαλω? ------------------------- -------------------------------------------------- οκ το ξαναδιαβασα.αυτο που δεν καταλαβα ηταν ο πρωτος τροπος.μαλον θα ακολουθησω τον δευτερο.μου ειναι πιο κατανοητος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 21-02-13 στις 15:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ναι βαζουμε τοση αμμωνια ωστε να μετραμε με το τεστ 3mg/l στο περιπου Το λεει: Για να βρούμε πόση αμμωνία θα χρειαστεί ώστε να πετύχουμε τα 3 mg/l που απαιτείται αρχικά, θα πρέπει να δοκιμάσουμε πρώτα σε ένα μικρότερο δοχείο (όπως ένα μπουκάλι 5 λίτρων). Αφού καταγράψουμε πόση αμμωνία χρειάστηκε στα 5 λίτρα, είναι εύκολο να βρούμε πόση θα χρειαστεί για τον όγκο του ενυδρείου μας (με απλό πολλαπλασιασμό). Είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνουμε με την αμμωνία. Φροντίστε να μην ξεπεράσετε τις προτεινόμενες συγκεντρώσεις. ------------------------- Αφου σε βολευει ο 2ος τροπος τοτε εφαρμοζεις αυτον. διαβασε και εδω, αν δεν το εχεις κανει ακομα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8388 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 Τα τεστ (υγρα και στικακια) εχουν μια αποκλιση απο τις πραγματικες τιμες για διαφορους λογους. Οταν στρωνουμε δεν μας ενδιαφερει η ακριβεια στις μετρησεις αλλα μας ενδιαφερει να ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου ![]() ![]()
Καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν τον χριστιανισμό χωρίς την κόλαση Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yannis : 21-02-13 στις 15:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω παρα πολυ.Οποτε ξεκιναω και θα λεω πως παει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα παιδια.Στο τελευταιο μου μυνημα ειπα θα ξεκινησω στρωσιμο με αμμωνια.Τελικα ξεκινησα με τροφη προχθες..
σημερα ο μετρησεις ειναι: αμμωνια <0,05 no2 0,05 no3 μεταξυ 5 και 10 οι μετρησεις με τεστ της sera....(λαθος της jbl ειναι....) για να μην σας λεω ολη την ιστορια με το ενυδρειο θα σταθω στην απορεια μου.υπαρχει περιπτωση να ειναι με αυτες τις τιμες στρωμενο? οκ το καθαρισα,αδειασα,επλυνα με ζεστο νερο βρυσης αλλα ΟΧΙ τα σφουγγαρια. προσεθεσα μετα απο συμβουλες σας siporax και βαζω και βακτηρια εμποριου καθε μερα... υπαρχει περιπτωση να εχει κρατησει μια καποια αποικια οποτε δεν χρειαζεται στρωσιμο απο την αρχη? περιμενω τις απαντησεις σας για να ξερω πως θα προχωρησω Συμφωνα με την sera αυτες οι μετρησεις ειναι οκ.... τα νιτρωδη ειναι οριακα λιγο.αρκει αυτο ομως να κανω απο την αρχη στρωσιμο?? |
|
||||
|
||||
![]()
Θερμοστατη εχεις?Σε τι θερμοκρασια?
Τα φιλτρα ειναι σε λειτουργια? Ποια βακτηρια βαζεις? Ποση τροφη βαζεις και καθε ποτε?
|
||||
|
||||
![]()
θερμοστατη εχω ναι ρυθμισμενο στους 27(ειπες στο στρωσιμο να ειναι ανεβασμενη η θερμοκρασια στο αλλο θεμα που τα λεγαμε)
το φιλτρο ειναι σε λιτουργια κανονικα απο την πρωτη στιγμη που το καθρισα(εδω και 1 μιση εβδομαδα περιπου) βακτηρια εχω το denitrol τροφη ειχα παρει της jbl flakes krill πριν αποφσσισω να δωσω τα εναπομειναντα ψαρακια για να μην ταλαιπωρουνται αλλο και βαζω αυτη απο προχθες 2-3 φυλλαρακια με σκοπο να το αυξανω μερα παρα μερα οπως διαβασα.εχω και με σπιρουλινα flakes και σε ταμπλετα ------------------------- εχω και μια ελαφρια αναταραξη επιφανειας απο την εξοδο του φιλτρου εαν παιζει σημασια αυτο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 25-02-13 στις 17:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|