|
|
|||
|
|||
![]()
Μελανοταινιες praecox με ευκολα φυτα, αμμο/χαλικακι χαλαζια, λιγα ξυλα .
Δες και αυτες http://www.malawicichlidhomepage.com...boesemani.html Οι μελανοταινιες ειναι καταληλες για τα ελληνικα νερα, και στις υψηλες θερμοκασιες που πολλοι αντιμετωπιζουν το καλοκαιρι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
επισης τωρα που δεν εχω μεσα ψαρια πως ειναι προτιμοτερο να κανω το στρωσιμο?με τροφη ισως?να βαλω πρωτα τα φυτα,να κανω το στησιμο μου και μετα στρωσιμο? πως να ξεκινησω ειναι το θεμα... |
|
|||
|
|||
![]()
μπορεις να βαλεις καμια 10αρια
δεν εχει στρωσει το ενυδρειο σου; εχεις καταλαβει τι ειναι το στρωσιμο; πρωτα διαβαζουμε για να καταλαβουμε πως δουλευει το ενυδρειο - ο κυκλος του αζωτου, τι ψαρια θελουμε/μπορουμε να εχουμε και τις αναγκες τους. βαζουμε νερο, αμμο / πετρες στο ενυδρειο. στρωνουμε. προσθετουμε ξυλα και φυτα τελικες μετρησεις / αλλαγες νερου/θερμοκασια βαζουμε τα ειδη ψαριων σταδιακα φερνουμε το νερο στις τιμες που θελουν τα ψαρια στην περιπτωση σου πρεπει να βεβαιωθεις οτι εχεις στρωμενο ενυδρειο διαβασε για τον κυκλο του αζωτου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν εχω στρωμενο ενυδρειο οχι.γιαυτο ρωταω με ποιο τροπο ειναι καλυτερα να το κανω?εχω διαβασει με αμμωνια αλλα και με τροφη.ελεγα να το κανω με λιγη τροφη καθε μερα στην αποχη. διαβαζω συνεχεια οσο μπορω. πρωτα πρεπει να στρωθει και μετα να μπουν τα φυτα δηλαδη?εγω νομιζα το αντιθετο....(γραφεις "στρωνουμε" και μετα γραφεις "βαζουμε φυτα"γιαυτο ρωταω) ------------------------------------------------------------------------------------------------ πειτε μου με τις μελανοταινιες τι αλλο μπορω να βαλω ωστε να καταληξω στα ψαρια για να εχω και εναν μπουσουλα για τα υπολοιπα ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αντζι : 20-02-13 στις 23:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εγω θα το εστρωνα με αμμωνια. Σε αυτη την περιπτωση - κατα την γνωμη μου - τα φυτα καλο ειναι να μπουν στο τελος, αφου ζοριζονται με την αμμωνια και μπορει να τα καψει.
|
||||
|
||||
![]()
αποφασισα να το στρωσω και εγω με αμμωνια λοιπον.καπου διαβασα οτι ειναι καλο για καποιον αρχαριο ωστε να καταλαβει περισσοτερο την διαδικασια.
Θα ξεκινησω λοιπον και οταν ειμαι ετοιμη ελπιζω να με βοηθησετε για τα περαιτερω... ψαρακια πρεπει να καταληξω ομως ωστε να ξερω πως θα συνεχιζω τελικα ειμαι αναμεσα σε κριμπενσις μελανοταινιες καποιο sae ισως και spd( Celestichthys margaritatus) αν μπορειτε πειτε μου πιθανους συνδιασμους που ταιριαζουν και ποσοτητα.εαν γινεται με καποιο να μπει και κοπαδακι για ωραιο σχηματισμο θα το προτιμουσα. Για βοηθατε.... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν θες να δεις την διδικασια χρειάζεσαι τεστ για NH3/4, NO2 & NO3. Ξεκινας να βαζεις αμμωνία (3-5 mg/lt) -> μετρας υψηλες τιμες σε NH3/4 Σιγα σιγα η αμμωνια μειωνεται και αυξάνονται τα ΝΟ2 (ΝΙΤΡΩΔΗ ΑΛΑΤΑ) Σιγα σιγα τα ΝΟ2 μειώνονται και αυξάνονται τα ΝΟ3 (ΝΙΤΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ) Οταν μετρας πολλα ΝΟ3 σημαινει οτι ολοκληρωθηκε ο κυκλος Κατα την διαρκεια της παραπάνω διδικασιας προσθετουμε αμμωνια ωστε να την κραταμε σε σταθερα επιπεδα. Δηλαδη οταν εμφανιστουν τα ΝΟ3 καλο ειναι να μετραμε και NH3/4 και NO2 . Λεπτομερειες δες εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 Πιστευω οτι το ενυδρειο σου θα στρωσει πολυ γρηγορα. Σχετικα με τα ειδη ψαριων που θα βαλεις θα πρεπει σιγουρα να εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε νερο (σκληρότητα , ph, θερμοκασια). Μερικοι χομπιστες ανακατευουν ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους, αλλοι οχι. Εγω δεν τα ανακατευω. Αφου αποφασισεις ποιο θα ειναι το κεντρικο ψαρι που σου αρεσει περισσοτερο τοτε θα βρεις και τους συγκατοικους (αν μπορει να εχει ![]() Αν βαλεις μελανοταινιες μπορεις να βαλεις και sae. Αλλα μην βιαζεσαι με τα ψαρια, τα ειδη καλυτερα να τα βαζεις ενα ενα σταδιακα για πολους λογους
|
|