|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
φιλε εγω παντως δε θα εβαζα σο δωματιο μου ενυδρειο με κοντα 1000 λιτρα νερο. Σιγουρα θα εχεις τις προδιαγραφες.. Οσον αφορα το sump εχω διαβασει ότι ενα ποσοστο 25% ογκου φιλτρανσης επι του ενυδρειου ειναι καλο. Αρα το μεγαλο λεω εγω. Τωρα για την υπερχειληση με τη τρυπα στο πλαι καθοριζεις τη στηλη νερου και εχεις και τις σωληνες. Με τη τρυπα στον πατο.(συνηθως για θαλασινο) θα παιξεις με πυργο αλλα το ενυδρειο πρεπει να ανεβει σε βαση που να αντεχει πολυ βαρος..(πιο ωραιο αισθητικα αν γινει καλη δουλεια με τον πυργο.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν θα εβαζες τετοιο ενυδρειο στο δωματιο σου?απο ποια πλευρα το λες?
Βαση θα γινει απο εναν φιλο μου ξυλουργο. Θελω να δω απο την αρχη πως θα γινει γιατι αυτος που θα μου το φτιαξει θα κοψει τα τζαμια και θα ερθει σπιτι να το στησει.Το βαρος θα ειναι μεγαλο και θα εχω προβλημα να το ανεβασω σπιτι.
__________________
Πες μου ενα ψεμα ν'αποκοιμηθω... |
#3
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Υπολογιζω οτι ολο θα πηγαινει μαζι με τα ενυδρεια στην βαση περιπου 1800 κιλα.
Πρεπει να το κοιταξω?Θελω να πιστευω οτι δεν ειναι τοσο τρομερο το βαρος.με την λογικη οτι το βαρος θα διανεμετε σε 2 μετρα μηκος.
__________________
Πες μου ενα ψεμα ν'αποκοιμηθω... |
#5
|
|||
|
|||
![]()
φυσικα και πρεπει να ρωτησεις καποιον ειδικο για τις προδιαγραφες του κτηριου κτλ. και εισαι σιγουρος οτι ΟΛΑ μαζι θα ειναι μονο 1800 κιλα? μονο το νερο θα ειναι 1000 κιλα. μετα εχεις διακοσμηση, επιπλο (το οποιο αν δεν ειναι βαρυ πως θα κρατησει τοσα κιλα, και τζαμια (δε θα ειναι 200 κιλα κι αυτα?) και εξοπλισμος και sump και αν θες και πετρες ξεφευγουμε. ε υπολογισε!
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο με το sump μαζι υπολογιζω οτι δεν θα ειναι πανω απο 1600 κιλα μαζι με την διακοσμηση.
Η αλλη λυση ειναι να βαλω ενα φιλτρο (π.χ FX5) για να γλιτρωσω το βαρος του sump. Η βαση θα ειναι ξυλινη εκει δεν ξερω ποσο θα παει.
__________________
Πες μου ενα ψεμα ν'αποκοιμηθω... |
#7
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απλο παραδειγμα οτι μια πολυ απλη βαση που ειχα σε 100αρι ενυδρειο ηταν 50 κιλα. Σκεψου ποσο θα ειναι η δικια σου! για να το βαλεις αυτο σε σπιτι θα πρεπει να εχεις κανει τις απαραιτητες κινησεις πρωτα |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καινουριο ενυδρειο | giota | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 10-03-11 00:09 |
Καινουριο ενυδρειο | olga | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 06-10-10 09:28 |
Καινουριο ενυδρειο | Dourios | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 01-04-10 13:45 |
καινουριο ενυδρειο.... | LeF | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-11-09 09:01 |
ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | valantis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 05-04-09 16:21 |