|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ολα καλα δεν λεει τιποτα να πω την αληθεια. Αν εχεις νιτρωδη, δεν εχεις στρωμενο φιλτρο. Τα νιτρικα ποσα ειναι?
Για να βαλεις και απιονισμενο, πρεπει να γινεται καθε αλλαγη με την ακριβη ποσοτητα απιονοσμενου και βρυσης. Αλλιως αλλαζουν οι συνθηκες και κανεις χειροτερο κακο.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θυμάμαι πόσο ήταν!!
Πήρα και εγώ τεστ αλλά δεν μπορώ να κάνω μετρήσειςςς!!!!! ![]() ![]() Όντως αυτό με το απιονισμένο ισχύει.Προσπαθώ να βάζω περίπου μισό μπουκαλάκι νερού ανά 10λ "κανονικού" νερού.. είναι οκ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Για να κανεις μιξη νερου, πρεπει να κανεις και μετρησεις σε ph και σκληροτητες, για να ξερεις τι βαζεις και τι επιθυμεις να κανεις. Δεν εχω χρησιμοποιησει απιονισμενο (προσωπικα δεν νομιζω οτι ειναι καλη λυση λογω της επεξεργασιας του), αλλα το να βαζεις ετσι χωρις να ξερεις, το μονο που κανεις ειναι να δημιουργεις αλλο ενα προβλημα, με μη σταθερες συνθηκες.
Γνωμη μου ειναι να γινουν σωστες μετρησεις για να δεις τι γινεται στο νερο σου, αν τελικα το φιλτρο σου δεν ειναι στρωμενο, να παρεις μπολι απο καποιον και να βρεις ενα τροπο να μαλακωσεις το νερο, για το μονομαχο σου. Αρχισε διαβασμα στον τομεα των αρχαριων, οπου θα βρεις τα παντα και πιστεψε με, θα σε αποζημιωσει με το να χαιρεσαι το ενυδρειο σου. Και οτι θελεις, εδω ειμαστε.
|
||||
|
||||
![]()
Μην βαζεις απιονισμενο νερο ,,,μηπως λεω εγω τωρα ολες η γαριδες σου αρρεν , οι,θυλη ,,εγω εδωσα σε ενα φιλο 6 τσερυ και μετα απο 4 μερες του γεννησαν.
Να σου φερω καμια μπας και αλλαξη η τυχη σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Για να γεννησουν οι γαριδες θελουν ποιότητα νερού, στρωμένο βυθό, και ποικιλία τροφών.
Αν τα εχεις αυτά και δεν γεννάνε, μπορεί να είναι το ιδιο φύλλο όλες, (κομματάκι δύσκολο το κόβω), ή να έπεσες σε παρτίδα σκάρτη. Παρόλα αυτά, οταν κάνεις αλλαγή νερού φρόντισε να είναι 2-3 βαθμούς παρακάτω απο οτι είναι στο ενυδρείο. παρομοιάζεις ετσι την αποχή των μουσώνων στην φύση, που οι γαρίδες το παίρνουν ως εποχή αφθονίας φαγητού και αναπαράγονται. Επισης τι τις ταιζεις? Αυγα δεν βλέπεις. "Σέλες" βλέπεις? Και τέλος στο ενυδρείο αν θέλεις να ευχαριστηθείς και εσυ και οι γαρίδες σου να τις βάλεις μόνες. Εγω χαλάλισα 120 λίτρα μόνο για γαρίδες. Σουλατσάρουν όμως ανενόχλητα παντού και δεν κρύβονται ολη μέρα με το φοβο μη μείνουν χωρις κεφάλη ή χωρις πόδια Μπορείς αν θελεις και αλλα ζωντανα, να βάλεις κανα σαλλιγάρι ή helena αν εχεις ηδη πολλους λαθρεπιβάτες. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω πολλούς λαθρεπιβάτες οπότε τα χελένα είναι απαραίτητα.
Τους δίνω τροφή της ACTI "crusTabs" Αυτό γράφει. τους δίνω 2 φορές την βδομάδα περίπου... Ολα αυτά που λες τα κάνω δεν ξερω τι γίνεται... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το πιο πιθανό είναι ο μονομάχος να τρώει το γόνο των γαριδών...
Δε νομίζω να είσαι τόσο γκαντέμης να πήρες 11 γαρίδες ίδιου φύλλου! Παράθεση:
Παράθεση:
Τώρα για τη τροφή. Τι εννοείς τους δίνεις 2 φορές την εβδομάδα? Ρίχνεις τροφή μόνο 2 φορές την εβδομάδα??!! Κανονικά θα ταΐζεις, κάθε μέρα με μέτρο. Από τροφές για γαρίδες άλλο τίποτα. Εμπορίου αυτή που έχω δοκιμάσει και τη τσακίζουν είναι η Crusta Sticks της Tropical. Και τις ταμπλέτες για πατόψαρα μια χαρά θα τις τιμήσουν. Βρασμένο αγγούρι ή μαρουλάκι επίσης. Στο μόνο που δεν είναι δύσκολες είναι στο φαΐ. |
|
||||
|
||||
![]()
χωρις μετρησεις δεν θα μπορεσεις να γεννησουν καμια απο τις γαριδες σου.
Χρειαζεσαι μετρητη για το ph - γυρω στο 7 ειναι ιδανικο για τις cherrys Kh - GH - TDS ολα παιζουν ρολο και βεβαια το αυτονοητο ειναι οτι δεν πρεπει να εχεις αμμωνια και νιτρωδη. Εαν φτιαξεις ολα αυτα τοτε θα δεις αυγωμμενες γαριδουλες Υ.Γ και οταν φτασεις στην αυγωμενη και δεν βλεπεις νεογεννητα τοτε θα σκεφτεις να βγαλεις - πουλησεις - χαρισεις ολα τα ψαρια που εχεις μαζι τους γιατι πολυ απλα τρωνε τον γονο.
|
||||
|
||||
![]()
ph είναι λίγο πιο πάνω..
τώρα δεν ξέρω θα προσπαθήσω να φτιάξω τα άλλα και θα δούμε.... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα: Οι γαρίδες μου δεν γεννούν | dinos99 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 83 | 26-02-13 12:57 |
Μονομάχος | Βασίλης Κ | Bettas | 5 | 09-02-13 07:11 |
fin rot μονομάχος | maria1983 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-07-11 18:06 |
παρουσία red cherry στο ενυδρείο με μονομάχο | sotirios | Bettas | 7 | 23-01-10 19:24 |
Μονομάχος SOS!!! | dimitrak2000 | Bettas | 11 | 04-07-09 10:14 |