11-02-13, 16:57 | #1 |
Κάτι εύκολο για 90 λίτρα....
11-02-13, 16:57
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα !!!
Η ερώτηση ειναι για λογαριασμό ενός φίλου ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί αγόρασε ενα ενυδρείο 90 λίτρων για να το βάλει στο σαλόνι σαν χώρισμα.Το πρόβλημα είναι ότι θέλει κατι εύκολο χωρις επεξεργασία νερου με λίγες απαιτήσεις και να φαίνετε απο απο τις 2 μεγάλες πλευρές και τη 1 μικρή. Του είπα για χρυσόψαρα που ειναι πανευκολα και απίστευτα αλλα δεν θέλει, κοινωνικό (που εχω μια ελάχιστη εμπειρία για να τον βοηθήσω και λιγο) παλι δεν του πολυαρέσει γιατι θεωρεί πως δεν είναι και τόσο εύκολο εκτός και αν προτείνετε οι πιο έμπειροι κατι, και τελευταια επιλογή κατι απο λίμνες , ταγκανίκα κυριως(γιατι απ'οτι διαβασα η μαλαουι θελει πολλα περισσότερα λίτρα) μόνο με πέτρες ή και κοχύλια αλλα δεν του το έχω προτήνει ακόμα γιατι δεν έχω ιδέα απο αυτά και δεν θέλω να του πώ κάτι λάθος. ΥΓ.Έχω κανει αναζήτηση (κουμπάκι πάνω δεξιά) αλλα είναι τοσες πολλές οι πληροφορίες που δεν μπορώ να βγάλω άκρη |
|
Εμφανίσεις: 5203
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Γιατι δε του λες να το αφησει ετσι,σαν χωρισμα ,οπως το θελει και ετσι και ευκολο θα ειναι και δε θα εχει να κανει και "επεξεργασια" νερου... Αν εχει σκοπο να ασχοληθει, τοτε ολο το φορουμ θα τον βοηθησει,αν ομως οπως λες το ενα δε του κανει,το αλλο τον ξυνιζει γιατι εχει "φασαρια" ,τοτε μαλλον κακως κοπιαζεις και εσυ... Πρεπει να το'χεις μερακι κι οχι να κανεις "αγκαρια" πες του...
|
||||
|
||||
Re: Κάτι εύκολο για 90 λίτρα....
Παράθεση:
|
|||
|
|||
το πρόβλημα μου είναι ότι αν δεν του λέω τίποτα το πιο πιθανό μην πω σίγουρο ειναι να πάει μέχρι τη γνωστή μεγαλη αλυσίδα πετσόπ πράσινου χρώματος και απ'οπου πηρε και το ενυδρείο για να τον ''συμβουλέψουν'' αυτοι και και όλοι πιστεύω ότι φανταζόμαστε την κατάληξη.......
Γι'αυτό και ζητάω τις γνώμες σας, Θέλει να το κάνει , θα το κάνει ,τουλάχιστον να κανει κάτι χωρις να ταλαιπωρισει τα ζωντανα.... Επιδή δουλευουμε και μαζι καθε μερα ίσως καταφέρω να του κάνω μια πλυση εγκεφάλου περι σωστών ενυδρείων σε σύντομο χρόνο. Μέχρι να γίνει αυτό όμως τα δεδομένα που έχουμε είναι αυτά που ανέφερα στο πρώτο ποστ... |
|
|||
|
|||
Εγώ θα του πρότεινα να βάλει γκάπυ που είναι εύκολα, δραστήρια και χωρίς πολλές απαιτήσεις...!!!
|
|
|||
|
|||
πολυ καλή ιδεα !!!Αλλα επιδη όπως είπα η πλυση εγκεφάλου αργει ακόμα θα ήθελα και αλλές επιλογές γιατι υπάρχει περίπτοση να μην του αρεσουν !!!!
Sorry αν σας ζάλησα αλλα φανταστήτε πως είναι τα νέυρα μου καθε φορά που μιλαω μαζί του γι'αυτό το θέμα...Στα 90 λίτρα εχει παρα πολλες επιλογές αλλα...... |
|
||||
|
||||
για ρίξε μια ματιά σ αυτό,http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=58717 βέβαια του φίλου σου είναι ακόμα μικρότερο και θα πρέπει να βάλει λιγότερα ψάρια.
τα γκάπου θα πρέπει να είναι αρσενικά διαφορετικά θα μπλέξει με τις γέννες |
|
||||
|
||||
ενα κοπάδι 25καρδινάλιων(cardinal tetra) ή (ιδιος αριθμός) harlequin rasbora σαν κοπαδόψαρα για δευτερέυον ψάρι..και για πρώτο..να το χαρεί κιολας ..καποια κιχλιδα...εχει επιλογες αναμεσα σε firemouth,lifallili,kribensis,apistogramma, ή αν δεν θέλει κατι απο αυτα βάζει 4 ancistrus (αντι για κιχλιδες)....
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Να το κάνει γαριδαδικο με red cherries και πολλα ζωντανά φυτά!
|
|
|||
|
|||
εγώ θα έλεγα ΜΑΚΡΙΑ από φυτεμένο ακόμα και με εύκολα φυτά. Χώματα λιπάσματα διοξείδια δεν θα την παλέψει. Εγώ είμαι κάθε εβδομάδα πάνω από μια ώρα για να το καθαρίσω και να το κλαδέψω κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει ο φίλος. Δική μου πρόταση χωρίς να είμαι ειδικός είναι να διαλέξει 10-15 αρσενικά ζωοτοκα (platy,molly,gyppy,ξιφοφορους) ότι του αρέσει περισσότερο και να βρει μια ρουτίνα αλλαγής νερού μια φορά το μήνα μιας και δεν θα έχει και μεγάλη ιχθυοφορτιση. Ας βάλει και 5-6 πλαστικά φυτά με χαλικάκι κάτω και θα είναι και όμορφο και δεν θα τον δυσκολέψει πουθενά.
|
|
|||
|
|||
Γιατι ρε αντρικο το λες αυτο, ενα φυτεμενο ενυδρειο κανει πρωτον καλυτερο το περιβαλον για τα ψαρια, δευτερον βοηθαει στην βιολογια του ενυδρειου και τριτον ειναι πολυ πιο ομορφα απο τα πλαστικα φυτα...εχει φυτα που δεν θελουν ουτε co2 ουτε πολλα πολλα...
|
|
||||
|
||||
τα πλατυ τα μολυ και οι ξιφοφόροι ειναι καλή επιλογη....
γιωργο-butterfly εγώ ειμαι υπέρ της άποψης οτι για ψάρια tankbred (οπως ειναι αυτα που αγοράζουμε απο τα πετσοπ) κιχλίδες πχ...που ειναι μεγαλομένες σε νερο βρύσης...μπορούμε να τις διατηρούμε και σε νερο βρυσης..αυτο εκανα ολα μου τα χρόνια και δεν ειχα θέμα...τώρα αν εχεις τη δυνατότητα R/O δεν ειναι και ασχημη ιδεα...απλα..αν σε λογικα πλαισια εχεις σωστες μετρησεις (οχι τιποτα πεχα 10 ξερω γω) τοτε ολα γινονται |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
συμφωνώ 100% ότι και ομορφότερο είναι και καλύτερο περιβάλλον για τα ψάρια δημιουργείτε αλλά όλο και κάποια άλγη μαζί με τα φυτά θα έρθει, όλο και κάποιος λαθρεπιβάτης θα σκάσει μύτη επίσης ριζουλες χωματακια φιλαράκια το φίλτρο θα γεμίζει και θα θέλει ποιο συχνά καθάρισμα και αλλαγές. Τα κλαδεματα που τα πας άντε να βάλει κερατοφυλο πολύσπερμα ανουμπια καμιά βαλισνερια και τέτοια εύκολα που βέβαια είναι γρήγορης ανάπτυξης (όχι όλα) θέλουν συχνά πυκνά κόψιμο. Αν χαλάσει το κερατοφυλο και μαδήσει μέσα στο ενυδρείο άντε να το βγάλεις άσε που θα γεμίσει και το φίλτρο. Για αυτό το λέω ότι δεν θέλει ο άνθρωπος κάτι τέτοιο από ότι κατάλαβα. Αν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί ΕΝΝΟΕΙΤΕ φυτεμένο με τα χίλια!!!
|
|
|||
|
|||
Γι αυτό βάζεις γαρίδες και σαλιγκάρια για να τρώνε τα χαλασμένα φύλα.
|
|
||||
|
||||
ειναι δυσκολο παιδια να ξεκινήσει καποιος που δεν εχει ΚΑΜΙΑ απολύτως επαφη με το χόμπυ με γαρίδες και σαλιγκάρια...το καλύτερο που εχεις να κάνεις φίλε μου..ειανι να κάνετε μια βολτα σε 1-2 πετ σοπ...να δεί τι ψάρια του αρέσουν να τα σημειώσετε σε ενα χαρτάκι και μετα στο σπιιτ να ψάξετε τα προφίλ τους στο ιντερνετ..να δειτε ποσα λιτρα θέλουν και τα λεμε.....
αλλιως..απο τη στιγμη που δεν ξερει θα του πεις ξεκαθαρα.''θα στο φτιάξω οπως θελω εγω κ οπως πρεπει'' και θα του κάνεις ενα υγιες και σωστο ενυδρειο |
|
|||
|
|||
βλέπεις ήδη αρχίσανε τα δύσκολα για έναν άνθρωπο που δεν είναι του χώρου και που δεν έχει και την διάθεση να ασχοληθεί. Επίσης να σου πω ότι εμένα είναι τίγκα σε helena και red cherry λαθρεπιβάτες ναι δεν έχω αλλά από τα σάπια φύλλα πόσα να φανέ και οι γαρίδες άσε που δεν ασχολούνται καν άντε να τα καθαρίσουν αλλά να τα φάνε κιόλας? Δεν ξέρω δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Βέβαια αυτό είναι άποψη μου το λέω προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
χωρις να ξερουμε τι του αρεσει τι να λεμε τωρα?ολα καλα ειναι και κανενα δεν κανει.
συμφωνω οτι αν θελει απλα διακοσμητικο και να μην ασχολειται καθολου να βρει ενα διακοσμητικο και οχι ενυδρειο.δε γινεται να ταχουμε ολα απλα επειδη καταλαβαινω και τη θεση σου,αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να του πεις τα βασικα για ενα σωστο ενυδρειο και αποκει και μετα αφησε τον να διαλεξει οτι θελει.ετσι κιαλλιως αν προκειται να ταλαιπωρηθουν τα ψαρια δεν προκειται να γινει κατι χωρις να ενδιαφερθει εκεινος. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
ancistrus δεν νομιζω πως θα θέλει.... ------------------------- Παράθεση:
Με τόσες σωστές (πιστεύω ) προτασεις που μου είπατε λογικά κατι θα του αρέσει και αν έχει ενα υγειες ενυδρείο το πιο πιθανο ειναι να του δόσει ώθηση να το ψάξει και να ενδιαφερθει περισσότερο....... ------------------------- πιστευω ότι κατι τέτοιο το ξεχνάμε γιατι οι γαρίδες ειναι καλές αλλα εκτος του ότι θέλει ενα 2μηνο ο βυθός να στρώσει θέλουν και αρκετά φυτεμένο πραγμα που αυτός δεν θέλει... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sunsity : 11-02-13 στις 22:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
τουλάχιστον πρέπει να του ζητήσεις να σου περιγράψει τι έχει φανταστεί και πόσο θέλει ν ασχολείται. αλλοιώς είναι άλυτο πρόβλημα
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Για χρυσόψαρα που είναι η τέλεια επιλογή δεν θέλει........ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sunsity : 11-02-13 στις 22:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
η επιλογή επισης χαλαρωτική και ακρως απλη ειναι ενα black water ενυδρείο...ιδανικο για διαχωριστικό μιας και θα εινια σκουρο..θα εχει απλα χαλικι ξύλα και φυλλα στον πυθμενα...σκουρο καφε νερο ..!!! αλλιως...(το δικο μου που ειδες με τα λιφαλλιλι..αν και δεν υπαρχει πλεον..μετα φέρθηκαν μετα σε λιγο μεγαλυτερο που ειχε και ξύλλα και μερικες ανουμπιες...ειναι το ιδανικο)...επιλογες υπάρχουν..απλα βοηθα τον για να μην πελαγώσει
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
(''αλλιως..απο τη στιγμη που δεν ξερει θα του πεις ξεκαθαρα.''θα στο φτιάξω οπως θελω εγω κ οπως πρεπει'' και θα του κάνεις ενα υγιες και σωστο ενυδρειο'' ) και αν λειψω εγώ 1 μήνα να τα βρώ όλα ανάποδα στην επιφάνεια σημασια εχει να κανει κάτι που θα το συντηρεί ο ιδιος...αν και κατι μου λεει πως αν δεν αλλάξει λιγο μυαλό θα βρεθώ σύντομα με ενα 90λιτρο στο σπίτι μου... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Γι'αυτο του δείχνω τι μπορει να κάνει τι επιλογές έχει και αν το καταφέρει μόνος του θα το χαρεί και ίσως του εμφανιστεί το μικρόβιο που έχουμε όλοι εδω μέσα ..... |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
στο μυαλο μου εισαι δελτα τα δικα σου θελουν μπαταριες ενω αυτα οχι
http://www.youtube.com/watch?v=94S6FVMV0C8 επισης μπορει να βαλει θαλασσοψυχουλες http://www.amazon.com/Schylling-Sea-...ds=sea+monkeys |
|
||||
|
||||
κι εγώ θυμήθηκα ένα πορτατιφάκι που μου χε φέρει ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μικρή με κάτι ψαράκια σκιές που γυρνούσαν γύρω γύρω όταν άναβε αλλά δεν τό πα... είστε άτακτοι
μην παρεξηγηθείς suncity, πλάκα κάνω |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Φυτεμένο...... Μπορεί να είναι και εύκολο? | jimage | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-03-12 13:25 |
Εύκολο φυτό για κάλυψη επιφανειών;;; | Blaze94 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 02-05-11 15:32 |
cabomba caroliana εύκολο ή δύσκολο φυτό; | sailim | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 05-03-10 15:51 |
pico reef? Πόσο εύκολο??? | Theokyr | Nano Reef | 7 | 05-05-06 10:19 |
foreground εύκολο για υψηλές θερμοκρασίες | harris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 08-11-04 12:47 |